Per mažiau nei penkis mėnesius jam jau nukrito 14 kilogramų, bet labiausiai jis džiaugiasi tuo, kad dabar jaučiasi daug energingesnis ir žvalesnis, o visa tai buvo pasiekta be kančių ir streso.

Andriaus pokyčiai prasidėjo tuomet, kai jis kreipėsi į kilo.lt specialistus. Kilo.lt - tai mitybos ir sporto konsultantas internetu. Sistemos tikslas yra padėti susikurti norimas kūno linijas ir išmokyti gyventi sveikiau pasitelkiant subalansuotą mitybą bei sportą.

Prisimindamas pačią pradžią Andrius neslepia, kad pirma savaitė buvo truputį sunkesnė.

„Pradžioje stropiai laikiausi receptų ir tai šiek tiek erzino, kadangi laiko į marias neturiu, kol supratau, kad bet kokiame patiekale yra ingriedientas X (angliavandeniai, baltymai, riebalai), plius daug žalių daržovių. Taigi, dabar net ir kavinėje pietaujant maždaug žinau, kiek kokios mėsos ar žuvies galiu suvalgyti ir smulkiau kalorijų neskaičiuoju“, – pasakoja vyras.

Maitinantis pagal specialistų sudarytą mitybos programą 6 dienas per savaitę reikia valgyti 5 kartus per dieną, kas dvi ar kelias valandas. O vieną dieną, kuri yra vadinama „Sėkminga diena“ (Lucky-day arba Cheat-day), galima valgyti ką nori ir kiek nori.

Pasak mitybos specialistų, pradedant laikytis dietos, viena baisiausių, labiausiai kankinančių minčių būna: „Tai jau negalėsiu valgyti šokolado, baltos mišrainės ar rūkytos dešros?“. Niekas nenori savęs apriboti amžinai, o, tiesą sakant, ir nėra tam reikalo.

Kai ilgą laiką gaunate tokį patį kalorijų skaičių, tebūnie ir nedidelį, kūnas prie jo pripranta, medžiagų apykaita ima lėtėti ir ją reikia „užvesti“ iš naujo. Tam pasitarnauja kaloringas maistas. Kuomet vieną dieną gaunate labai daug kalorijų, o kitą grįžtate prie įprasto jų skaičiaus, organizmas tą supranta kaip drastišką jų sumažinimą ir vėl intensyviau degina riebalus.

Be to, tokia diena patenkina emocinį potraukį saldžiam ir sūriam maistui. Ji motyvuoja, kadangi laikydamiesi tokio plano galvojame taip: „Turiu atsilaikyt tik šešias dienas, o po to vėl prisikimšiu pyragėlių“. Iš tiesų, tą dieną valgykite ką norite ir kiek norite.

Andrius pasakoja, kad dabar mitybos plano laikosi su improvizacijomis, arba kaip pats įvardija - be fanatizmo.

„Ne visada pavyksta taip, kaip norisi, bet pagrindinius principus stengiuosi išlaikyti – angliavandeniai pirmoje dienos pusėje, baltymai – antroje, daug daug daug žalių daržovių, skysčius vartoju kiek nurodyta, valgau penkis valgymus per dieną. Tik per Lucky day - šašlykas, koldūnai, spagečiai, blynai, cepelinai ar dar kas.

Gal pirmą savaitę jutau psichologinį diskomfortą, kad negaliu valgyti bet ko. Situaciją pataisė specialistų informacija, kad žalias daržoves galima valgyti bet kada ir bet kokiais kiekiais, tad tąsyk labai užsinorėjęs ko nors pakramtyti, kramčiau morkytes. Dabar kartais atėjus laikui aš net nenoriu valgyti, bet valgau, kad nesulėtėtų apykaita“, – patirtimi dalinasi Andrius.

Kalbėdamas apie pasiektus rezultatus, vyras juokiasi, kad dėl apimčių sumažėjimo – vieni nuostoliai.

„Visi marškiniai kabo kaip maišai, tenka po truputį atsinaujinti perkant įliemenuotus, bet jaučiuosi puikiai, viskas veža, svoris stabiliai krenta, diskomforto nėra, o žmona nebepriekaištauja dėl alaus“, – sako vyras.
Andriaus pokyčiai

Kilo.lt Andriaus pasiektą tikslą vadina sėkmės istorija. Ne visi nori ir ne visiems reikia tobulo pilvo preso, kartais daug svarbiau tiesiog jaustis geriau, turėti daugiau energijos ir visa tai pasiekti savęs per daug nekankinant.