Šiais laikas kvėpinimosi ritualas tampa įpročiu, kuris tarsi pratęsia aprangos sukuriamą žmogaus įvaizdį bei sustiprina gerą savijautą. Kvapais siekiama pabrėžti savo asmenybę, vilioti mylimuosius, pažymėti savo erdvės ribas.

Apie tai, kaip tinkamai pasirinkti kvapus bei to pasekoje aplinkiniams palikti gerą įspūdį, pasakoja L‘Occitane produktų vadovė Kristina Birgelė.

Kvapai pagal veiklą

Kvėpinimosi ritualus ir rekomenduojamų kvapų pobūdį galima susikirstyti į keletą grupių. Kvapai laisvalaikiui, oficialiems renginiams bei darbui. Kiekvienoje iš šių gyvenimo situacijų patartina rinktis skirtingus kvapus.

Laisvalaikiui labiau tinka gaivūs bei natūralūs kvapai.

„Neįpareigojančioms akimirkoms geriausiai tinka natūralūs gamtos kvapai, alsuojantys švelniu, subtiliu gėlių ir vaisių aromatu ar dvelkiantys vandenynu. Tokie aromatai ne tik atspindi akimirkos žavesį, bet ir padeda atsipalaiduoti“, - pasakoja K. Birgelė.

Natūralūs, gamtos kvapai skaniai kvepia ir teigiamai veikia žmogaus kūną bei sielą, dvelkia ramybe ir subtilumu.

Oficialiam renginiui tinka švelnus, dėmesį patraukiantis, bet jo neblaškantis kvapas. Toks kvapas atpalaiduoja aplinkui susibūrusius žmones ir sukuria tinkamą atmosferą bendravimui.

Ofise naudoti kvepalus nerekomenduotina, tai gali erzinti aplinkinius ir to pasekoje sukurti blogą atmosferą kolektyve. Atliktos apklausos metu buvo nustatyta, kad ryškus kvapas blaško dėmesį, neigiamai veikia koncentraciją. Didžioji dalis respondentų pažymėjo, kad juos erzina bendrose patalpose pastoviai tvyrantis stiprus kvepalų aromatas.

Tiesa, oficialiam derybiniam susitikimui kvepalai - geras palydovas, tačiau čia renkantis kvepalus reikia būti atsargiam. Kvepalai turi pabrėžti statusą bei profesionalumą. Negalima rinktis švelnių, gaivių kvapų, kurie aplinkiniams gali perteikti klaidingą įspūdį, kad susidūrė su vėjavaike.

„Nors ofise naudoti kvepalus nerekomenduotina, tačiau kvepėti nedraudžiama. Galima rinktis gaivią dušo želė, šampūną, naudoti kvepiantį rankų, kūno kremą ar tepamuosius kvepalus“, - pasakoja K. Birgelė.

Naudojant to paties kvapo dušo prausiklį, pienelį, aromatas ant kūno išlieka ilgiau. Kaip ilgai kvapas išsilaikys, priklauso nuo daug faktorių, t.y.  individualios kūno „chemijos“, aromato sudėties, aromato klasės. Nei vienas kvapas neturi standartizuoto „išsilaikymo“ laiko, tačiau naudojant intensyvesnes kvapų formas bei jas sluoksniuojant, užtikrinamas ilgesnis kvapo gyvavimo periodas.

Kvapai tarpusavio santykiuose

Ne paslaptis, kad kvapai veikia nuotaiką, gali žmogui sukelti prielankumą arba atvirkščiai – antipatiją. Geras aromatas, konfliktinėje situacijoje gali pasitarnauti kaip geriausias derybininkas, o ir namuose jis padės sukurti harmoningus santykius su partneriu.

„Siekiant santykiams suteikti pirmų akimirkų žavesį galima pasikvėpinti tais pačiais kvepalais, kuriais kvėpinotės ir gražiausių Jūsų patirtų akimirkų metu. Tai sugrąžins prisiminimus ir suartins“, - sako Kristina Birgelė.

Renkantis kvepalus, reikia išlaikyti harmoniją tarp išvaizdos ir kvapo, atsižvelgti į savo charakterį bei amžių. Keistai atrodys, jei solidžiai atrodanti ponia kvepės mergaitiškais kvepalais, o jaunas vaikinas dvelks brandžiu deginto medžio kvapu.

Kvepalai – tai nematomas, tačiau nepamirštamas ir visada madingas aksesuaras. Jis praneša apie moters atėjimą ir primena moterį jai išėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)