Fizinis aktyvumas yra stiprybės ir sveikatos šaltinis, tačiau ne mažiau svarbi yra ir mityba. Geriausią efektą galima pasiekti derinant subalansuotą dietą ir fizinių krūvių kompleksą.

Jei jaučiate nuolatinį nuovargį, gali būti, kad jūsų mitybą nėra pakankamai maistinga.

Šiek tiek pakeitus valgymo įpročius jūsų savijauta turėtų iškart pagerėti:

1. Vartokite angliavandeniais turtingo maisto. Jų gausu patiekaluose iš miltų, kruopų, grūdų. Venkite angliavandenių šaltinių su daug cukraus, jie energijos suteikia tik labai trumpam laikui.

2. Valgykite neriebią mėsą. Kiauliena, jautiena, vištienos krūtinėlė be odos ir kalakutiena aprūpina maistingosiomis medžiagomis, kurios pakelia budrumą ir padeda lengviau įsisavinti informaciją.

3. Su įsisavinamu maistu gaukite pakankamai skaidulų, kurių daug pupose, vaisiuose ir daržovėse. Skaidulos lėtai virškinamos, todėl suteikia ilgalaikį energijos šaltinį.

4. Kai norisi ko nors skanaus, valgykite riešutų, nes juose gausu magnio, ypač – anakardžiuose, migdoluose ir lazdyno riešutuose.

5. Organizmui neturėtų pritrūkti geležies, tad nenumokite ranką į raudoną mėsą, žalias daržoves, rupių miltų duoną, ankštinius augalus ir riešutus.

6. Nepraleidinėkite pusryčių. Valgykite dažnai, kad cukraus kiekis kraujyje ir energijos lygis būtų stabilus.

7. Kas 3-4 valandas lengvai užkąskite. Žemės riešutų sviestas ar trapučiai iš viso grūdo miltų duos daug energijos.

8. Gerkite daugiau vandens, ypač karštomis dienomis.

9. Vanduo nėra vienintelis skysčių šaltinis, švieži vaisiai ir daržovės taip pat padeda aprūpinti kūną skysčiais ir pagerinti žarnyno veiklą.