19
Kitas

1. Pusryčių dribsniai

Esame sveikos mitybos epochos spąstuose, kur gyventi sveikai yra ne pasirinkimas, o pareiga. Kartais skrandžio užgaidos sudrumsčia sąžinę taip, kad net neleidžia miegoti.

Dėl šios priežasties, netikėtai užklupus alkiui, renkamės neriebius užkandžius, nors pasak „Clínicas Vicario“ gydytojos Josefinos Vicario, dažnai nesusiprantame, jog tai apdorotas maistas, kuris beveik nenaudingas. Kiti teikia pirmenybę maistui be gliuteno, manydami, kad tai sveikesnis pasirinkimas.

„Tai, kad ant produkto pakuotės parašyta, kad jis „be gliuteno“ reiškia, jog neturi kviečių, avižų, miežių ar rugių, tačiau tai nesusiję su riebalų ar cukraus kiekiu. Tai galėtų būti sveikas užkandis žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, bet gali būti ir klastingas pasirinkimas, turintis daug kalorijų ir trigliceridų“, – patikina „Centro Médico Lajo Plaza“ gydytoja Paula Rosso. Šiuo metu „ant bangos“ produktai, „tinkami veganams“. Geros savijautos panacėja. Ar tikrai? Toks užrašas tarsi užtikrina, kad šis maisto produktas atitinka sveiką veganų filosofiją.

„Dauguma iš jų yra per daug perdirbti ir praradę didžiąją dalį maistingų medžiagų, tad ne tik ne sveiki, bet ir galintys padaryti žalos. Pavyzdžiui, hidrintuose aliejuose yra daug transriebalų rūgščių, kurios didina cholesterolio kiekį. Tokia situacija su margarinu, pažymėtu kaip „tinkamas veganams“, argumentuoja gydytoja J. Vicario. Atėjo metas išsiaiškinti, kokie užkandžiai ir maisto produktai tik apsimeta esantys sveiki.

19
Kitas

1. Pusryčių dribsniai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)