Pomidorų padažas

Pomidorų padažas yra rūgštingas, o ryškiai raudona jo spalva dažo jūsų dantis.

Baltas vynas

Pasirodo, baltas vynas yra rūgštingesnis nei raudonas, taigi jis keičia jūsų dantų spalvą bei daro žalą dantų emaliui.

Sojų padažas

Sojų padažas ne vien palieka sunkiai išplaunamas dėmes ant jūsų drabužių, tačiau taip pat keičia ir jūsų dantų spalvą.

Indiškas maistas

„Tikka masala“ vištiena yra vienas populiariausių indų patiekalų Didžiojoje Britanijoje, tačiau pasirodo, kad oranžinės spalvos padažas taip pat kenkia jūsų dantų spalvai.

Visi ryškios spalvos indų patiekalai kenkia jūsų dantims, nes juose yra daug dirbtinių dažiklių.

Vaisinės arbatos

Vaisinės arbatos jūsų dantų spalvai kenkia daugiau nei kava: „Visi žinome, kad arbata ir kava gali paveikti mūsų dantų spalvą, tačiau vaisinės arbatos daro ypač didelę žalą.

Makaronų padažai

Pomidorai, esantys makaronų padažuose, dėl savo rūgštingumo bei ryškios raudonos spalvos gali pažeisti jūsų dantų jautrumą maiste esantiems dažikliams.

Uogos

Braškės, avietės ir mėlynės – jeigu norite turėti baltus dantis, turite vengti valgyti šias ryškių spalvų uogas.