Veiksmingai pūslelinę gydančios priemonės:

1. Pienas

Pamirkykite vatos diskelį į 1,5 proc. riebumo pieną ir pridėkite prie išbertos vietos (iš esmės tiks bet kokio riebumo pienas). Nesiprauskite ir nevalgykite, kol pienas neišdžius. Kartokite procedūrą kas 2–3 valandas, vakare pūslelės tikrai sumažės.

2. Saldymedis

Saldymedžio šaknis – puiki priemonė nuo pūslelinės. Sutrinkite šaknį į miltelius, įpilkite verdančio vandens, kad pasidarytų košelė, o ja patepkite bėrimą. Geriausia tepti prieš miegą, o ryte nuplauti likučius.

3. Vandenilio peroksidas

Jeigu ant lūpos jau iškilo pūslė, ją patartina prideginti vandenilio peroksidu. Tepkite kas 2–3 valandas, vakare lūpa bus švari.

4. Česnakas

Česnakas irgi gydo pūslelinę. Išspauskite česnako skiltelę, košele patepkite išbertą vietą. Šis būdas tinka tik gydytis namuose (dėl kvapo), užtai yra labai veiksmingas.

5. Eterinis mėtų aliejus

O eterinis mėtų aliejus ne tik puikiai gydo pūslelinę, bet ir gardžiai kvepia. Taigi galima drąsiai juo teptis visur, tris kartus per dieną.

6. Alijošius

Nuo pūslelinės veiksmingai padeda alijošius. Tepkite išbertas vietas alijošiaus sultimis kas dvi valandas arba pridėkite prie lūpos nulaužtą gabalėlį.

7. Ledas

Galbūt atrodo pernelyg paprasta, kad būtų veiksminga, bet ledas iš tiesų puikiai padeda, esant pirmiems pūslelinės simptomams. Vos pajutę dilgčiojimą ant lūpos, pridėkite prie jos kubelį ledo. Ledas pašalins paburkimą, pristabdys ligos eigą, taip pat padės organizmui greičiau įveikti infekciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)