Štai šeši patarimai, kurių paisyti visiškai nebūtina.

Po 19 val. valgyti galima

Štai auksinė naktipiečių taisyklė: nepriaugsite svorio, jei rinkitės tinkamą maistą.

„Kalorijos yra kalorijos. Jei bendras per dieną suvartojamų kalorijų kiekis viršija sudeginamų kalorijų kiekį, svoris augs, nepriklausomai nuo to, kuriuo paros metu valgote“, – tikino mitybos specialistė Jamie Mast.

Kitaip tariant, iš esmės nėra labai svarbu, kada valgote, svarbiausia, ką valgote, kiek valgote ir ar pakankamai mankštinatės, rašo purewow.com.

Nebūtina valgyti šešis kartus po nedaug

Šiuo atveju galioja panaši taisyklė: jei valgote tinkamus produktus ir vartojate tinkamą jų kiekį, nėra svarbu, kiek kartų per dieną tai darote.

Maža to, šešis kartus per dieną valgantys žmonės labiau rizikuoja persivalgyti. Žinoma, nebūtų teisinga teigti, kad užkandžiavimai yra blogis, tačiau tikrai pakanka per dieną valgyti tris kartus ir tai jokiais būdais nepakenks metabolizmui.

Nebūtina pusryčiauti kasdien

Geros naujienos tiems, kurie mieliau renkasi papildomą rytinio miego valandą nei tirštą kokteilį. Neseniai atlikto ir „The Americal Journal of Clinical Nutrition“ leidinyje išpublikuoto tyrimo rezultatai rodo, kad pusryčiai neturi tiesioginių sąsajų su nereikalingų kilogramų atsikratymu.

Tyrimo dalyviai buvo suskirstyti į dvi grupes; vieniems buvo nurodytas reguliariai pusryčiauti, kitiems – ne. Atlikus tyrimą joks reikšmingesnis ryšys tarp pusryčiavimo ir svorio nenustatytas.

Nebūtina valgyti vien organiškų produktų

Organiškas maistas atrodo viliojančiai, tačiau dažnai baido šių produktų kaina. Laimei, nebūtina rinktis vien organiško maisto, nes kai kurie produktai kuo puikiausiai tinkami vartoti, nors ant jų etiketės nepamatysite užrašo, liudijančio apie jų organiškumą.

Nebūtina atsisakyti angliavandenių

Pagaliau duonos mėgėjai gali lengviau atsikvėpti. Angliavandenių ne tik nebūtina atsisakyti, bet ir patartina vartoti. Labiausiai tinkami angliavandenių šaltiniai – rudieji ryžiai, vaisiai ir daržovės.

Nepamirškite, kad angliavandeniai yra būtina sveikos mitybos sudedamoji dalis, itin svarbi svoriui reguliuoti. Maža to, japonai, kurių mitybos pagrindas yra grūdai, užima antrą vietą pagal gyvenimo trukmę visame pasaulyje.

Nebūtina laikytis detoksikuojančios sulčių dietos

Nors skysčių dietos – tai kiekvieno asmeninis pasirinkimas, vis dėlto tenka pripažinti, kad žmogaus organizmas kur kas išmanesnis, nei manome.

Taigi nederėtų manyti, kad jam reikia pagalbos ir tikslingo valymo. Kur kas geriau vartoti tinkamų produktų ir pasitikėti organizmu, kuris viską, ko reikia, padarys pats.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)