Deja, sportuojant neretai pajaučiame nugaros skausmą. Siekiant to išvengti, būtina išmokti teisingai atlikti šiuos pratimus arba visai jų atsisakyti, rašo purewow.com.

Atsilenkimai

Nors šis pilvo raumenims skirtas pratimas labai populiarus, tiesą sakant, neteisingai atliekamas jis daro daugiau žalos nei naudos.

Negana to, kad darant atsilenkimus dirba vos 20 procentų pilvo raumenų, bet dar ir sudaromas bereikalingas spaudimas stuburo diskams, kuris gali baigtis skausmu net ir tiems, kurie jokių problemų su nugara neturi.

Todėl verčiau rinkitės tiesia nugara daromų atsilenkimų variantą.

Pritūpimai

Pritūpimai yra puikus pratimas norintiems sustiprinti kojas ir sėdmenų raumenis, tačiau juos padaryti nėra taip paprasta, ypač jeigu sportuojate savarankiškai.

Jeigu esate geros fizinės būklės, pritūpimai jūsų nugarai didelės įtakos neturės, tačiau kol taip nėra, rinkitės kitus panašius pratimus, pavyzdžiui, pritūpimus nugara remiantis į sieną.

Boksavimasis

Nors boksas yra išties puiki sporto šaka, tačiau aštrūs juosmens sukimo judesiai nėra idealiausias būdas pasirūpinti savo nugaros saugumu.

Jeigu tenka valandą kumščiuoti kabantį maišą, turite stengtis visą laiką įtraukti į veiklą visą savo viršutinę kūno dalį, tada stuburas bus labiau apsaugotas nuo traumų.

Bėgimas

Bėgikai, labai apgailestaujame. Bėgimas su jo pakartotiniu stresu ir dideliu krūviu dažnai tampa pagrindine nugaros skausmų priežastimi.

Pakartotinis pėdų dunksėjimas į žemę yra nemenkas stresas tiems, kuriuos ir taip kankina nugaros skausmai, arba gali tapti tų skausmų sukėlėju, jeigu jų dar nejaučiate. Todėl bėgimą verčiau keiskite tokiomis sporto rūšimis kaip plaukimas, kuris sąnarių neapkrauna taip kaip bėgimas, tačiau vis tiek ugdo ištvermę.

Šuoliukai per šokdynę

Kaip ir pritūpimai, šuoliukai per šokdynę yra veiksmingas būdas kalorijoms deginti.

Deja, jie taip pat yra milžiniškas krūvis jūsų sąnariams, tad jeigu turite polinkį nugaros skausmams (ar kelių skausmams), geriausia šokdynę padėti į šalį ir pasirinkti tokius pratimus, kurie suderina jėgą ir ištvermę, pavyzdžiui, irklavimas.

Putplasčio volo ritinėjimas (kartais)

Niekas nesiginčija, kad putplasčio volo ritinėjimas yra puikus būdas norint atsikratyti įtampos ir skausmo raumenyse. Tačiau prieš tai darydami privalote būti tikri, kad viską atliekate teisingai.

O tai reiškia, negalima to daryti apatine nugaros dalimi, nes čia yra nepakankamai kaulų (tik dideli raumenys), kad apsaugotų jūsų nugarą ir vidaus organus nuo volo daromo spaudimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)