Nutukimą gali sukelti daugybė priežasčių, todėl egzistuoja ir daugybė būdų, kurie gali padėti išspręsti šią problemą. Štai kodėl kai kurie metodai vieniems žmonėms veiksmingi, o kitiems – ne. Jorkšyro institutas atliko tyrimą, kurio metu 4000 žmonių, turinčių nutukimo problemą, buvo suskirstyti į šešias atskiras grupes, rašo fithacker.ru.

Jaunos sveikos moterys – nutukusios moterys, kurios dažniausiai neturėjo su nutukimu susijusių komplikacijų, tokių kaip antrojo tipo diabetas

Nutukę geriantys vyrai – taip pat, kaip ir ankstesnėje grupėje, tik su daug didesniu suvartojamo alkoholio kiekiu.

Nepatenkinti ir nerimastingi vidutinio amžiaus žmonės – šią grupę iš esmės sudaro moterys, kurių pablogėjusi psichinė sveikata ir gerovė.

Pasiturintys ir sveiki pagyvenę žmonės – iš esmės jų būklė gera, tik jie kiek per daug vartoja alkoholio, jiems pasireiškia hipertonijos simptomai.

Fiziškai ligoti, bet laimingi žmonės – pagyvenę žmonės, sergantys lėtinėmis ligomis, pavyzdžiui, osteoartritu, bet jų psichinė būklė gera.

Blogos sveikatos – šioje grupėje žmonės, kurių ekonominė padėtis sunkiausia ir kurie serga ne viena lėtine liga.

Taigi, buvo atsižvelgta į labai daug veiksnių, užtat šio tyrimo rezultatai ir išvados gana išsamūs ir svarūs. Jie labai svarbūs norint suprasti gilumines nutukimo priežastis ir išsiaiškinti, kaip šią problemą įveikti. Tai akivaizdus proveržis nutukimo gydyme, bet tam, kad toliau pateiktos išvados būtų patvirtintos, reikia atlikti dar daug papildomų tyrimų.

Išsiaiškinti gilumines nutukimo priežastis labai svarbu – taip padeda veiksmingiau su juo kovoti.

Visų pirma, išsiaiškinta, kad riebalai organizme pasiskirsto dviem būdais: vadinamuoju „android“ („obuolio“) ir „gynoid“ („kriaušės“).

„PositiveMed“ šiuos terminus aiškina taip:

„Android“ riebalų pasiskirstymo tipas taip pavadintas todėl, kad jis labiau būdingas vyrams, nei moterims. Ko gero, esate girdėję apie „obuolio“ tipo kūno sudėjimą – kai pilvo apimtis didesnė nei klubų.“

„Gynoid“ riebalų pasiskirstymo tipas labiau būdingas moterims. Tai vadinamoji „kriaušės“ formos figūra, kai klubų apimtis didesnė nei liemens apimtis.

Štai tyrimo metu nustatyti 6 pagrindiniai riebalų pasiskirstymo organizme tipai ir tinkamiausi būdai jų atsikratyti:

1. Viršutinės kūno dalies nutukimas („Android“)

Tai susiję su per dideliu maisto kiekiu ir per maža fizine apkrova. Jums reikia mažinti saldumynų kiekį ir pradėti sportuoti, bent po 30 minučių kasdien. Jei net po šių priemonių vis vien nepavyksta sulieknėti, reikėtų kreiptis į profesionalus.

2. Riebalai ant pilvo. („Android“)

Jei riebalai susikaupę šioje srityje, tai susiję su stresu, depresija ir nerimu. Visų pirma reikėtų spręsti šią problemą, tada ir saldainių norėsite mažiau.

3. Apatinės kūno dalies nutukimas („Gynoid“)

Ši problema kankina daugelį moterų. Šioje srityje susikaupę riebalai gana sunkiai tirpsta, tad jei jums reikia pagalbos, nesidrovėdamos kreipkitės į profesionalus. Išbandykite kelis pratimus – apatinei kūno daliai skirtus pasipriešinimo pratimus derinkite su treniruote širdies ir kraujagyslių sistemai (vadinamaisiais „kardio“ pratimais).

4. Aterogeninis medžiagų apykaitos disbalansas („Android“)

Jūs ko gero turite problemų su per dideliu alkoholio vartojimu ir (arba) kvėpavimo sutrikimais. Jums reikia sumažinti alkoholio vartojimą ir išbandyti kvėpavimo pratimus.

5. Apatinės kūno dalies nutukimas, kai riebalai kaupiasi ir ant blauzdų („Gynoid“)

Apatinės kūno dalies nutukimas labiausia kankina nėščias moteris. Kojos gali tinti. Jei turite tokią galimybę, išbandykite vandens aerobiką. Ji sumažina apkrovą kojų ir pėdų sąnariams. Kai tik galite, sėdėdamos pakelkite kojas.

6. Nutukimo priežastis – neveiklumas („Android“)

Taip pat kaip ir pirmas nutukimo tipas, ir šis susijęs su fizinės apkrovos stoka. Šiuo atveju svarbiausia yra didinti fizinę apkrovą, bet taip pat reikėtų ir kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje. Valgykite reguliariai, bet nedidelėmis porcijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)