1. Kokteilis su obuoliais
Mažina apetitą, atstoja pusryčius ar pietus. 5 obuolius nulupkite, sutarkuokite. Įpilkite 300 ml lieso kefyro, suplakite plaktuvu. Pagal skonį įdėkite cinamono, išmaišykite.
2. Riebalus deginantis kokteilis
10 dienų ryte tuščiu skrandžiu ir vėlai vakare gerkite kefyrą su petražolėmis. Šiomis dienomis valgykite daugiausia daržoves, gerkite daug skysčių (vandens, žaliosios arbatos). Į kefyro stiklinę berkite 1 šaukštą smulkintų petražolių ir žiupsnelį cinamono, palikite pastovėti mažiausiai 3 val.
3. Kokteilis su prieskoniais
Sumaišykite 200 ml kefyro, malto imbiero, malto cinamono, truputį maltų raudonųjų paprikų ir 2 šaukštus mineralinio vandens.
4. Gydomasis kokteilis
Norint sulieknėti 2 – 4 kg per savaitę, gerkite po stiklinę šio gėrimo tris kartus per dieną. Taip pat laikykitės dietos, sportuokite. Gerina žarnyno veiklą. Sumaišykite 0,5 l kefyro, 1 šaukštelį malto imbiero, truputį medaus ir žiupsnelį cinamono.
Palikite pastovėti 10 min., paskui suplakite plaktuvu.
5. Kokteilis su medumi
Sumaišykite po 1 šaukštelį malto imbiero ir medaus su 2 šaukštais virinto vandens. Įberkite žiupsnelį cinamono, įdėkite riekelę citrinos. Sumaišykite visa tai su 200 ml kefyro.
6. Kefyro ir šaltalankių kokteilis
Jums reikės: 200 g šaltalankių, 250 ml kefyro, 1 – 1,5 šaukšto liepų medaus.
Trintuvu sutrinkite šaltalankius, perkoškite per sietelį, pagal skonį įdėkite medaus, išmaišykite.
Atskirai plaktuvu suplakite kefyrą, tada įpilkite į jį šaltalankių sulčių, dar kartą kruopščiai išmaišykite.