1. Svarbu rinktis tinkamą skustuvą

Įsitikinkite, kad jūsų skustuvo peiliukai nauji ir aštrūs, juos būtina keisti kiekvieną mėnesį. „Atšipę skustuvai dirgina odą, gali įpjauti, o su senais skustuvais išauga tikimybė paskleisti bakterijas“, – aiškina gydytoja Heidi Waldorf, vadovaujanti Lazerinės ir kosmetinės dermatologijos skyriui „Mount Sinai“ ligoninėje Niujorke. Ji rekomenduoja kelių ašmenų skustuvą su lanksčia galvute, kad ji sklandžiai slystų nelygiais paviršiais, tokiais kaip bikinio linija.

2. Svarbu pasirinkti tinkamą laiką

Nepulkite to daryti čia ir dabar. Prieš tai nusiprauskite po dušu ar pagulėkite vonioje, tik paskui galite paimti į rankas skustuvą. Būtent tada oda ir plaukeliai yra minkščiausi, aiškina dermatologijos specialistė Ava Shamban iš Kalifornijos universiteto Los Andžele. „Garų šiluma atveria plaukų folikulus ir plaukai tampa lankstesni“, – teigia ji.

3. Palepinkite savo bikinio zoną

Jeigu norite išvengti po oda įaugusių plaukų ir odos sudirgimo, prieš tai pasirūpinkite savo oda. A. Shamban pirmenybę teikia štai tokiam triukui: „Prieš skutimą apie 20 sekundžių patrinkite bikinio liniją šiūruokle su kreminės konsistencijos dušo žėle. Tada nuskalaukite ir prieš pat skutimą plaukams suminkštinti panaudokite įprastą plaukų kondicionierių“.

H. Waldorf savo klientėms pataria sušukuoti plaukelius standžiu dantų šepetėliu (tai reiktų daryti prieš dušą, kol oda sausa) jų augimo kryptimi.

4. Sukurkite barjerą

Užtepkite drėkinantį skutimosi kremą ar aliejų, ant viršaus kreminės konsistencijos dušo želę ar plaukų kondicionierių – tiesiog kažką naudokite! „Svarbiausia yra naudoti produktą, kuris sudrėkina ir leidžia lengvai slysti skustuvo ašmenims“, – aiškina H. Waldorf.

5. Skuskite viena kryptimi

Pirmas dalykas, pasirūpinti, kad plaukai nebūtų pernelyg ilgi. „Tokiu atveju nukirpkite juos nagų žirklutėmis, kad plaukai neužkimštų peiliukų, – pataria A. Shamban. „Skutant prieš plaukų augimo kryptį, rezultatas bus geresnis, tačiau jeigu jūsų oda jautri, rinkitės skutimą palei plauko kryptį“, – sako H. Waldorf ir rekomenduoja derinti ilgus ir trumpus perbraukimus, taip pasieksite kiekvieną plaukelį.

6. Sudrėkinkite ir nuraminkite odą

Sunkiausia dalis jau įveikta! Tačiau darbas dar nebaigtas. Iškart po skutimo patepkite odą drėkinamuoju bekvapiu losjonu, jeigu kažkur ją pažeidėte, siekdami išvengti infekcijų dezinfekuokite, pataria A. Shamban.

Ekspertė taip pat rekomenduoja kelias valandas po to vilkėti laisvesnius drabužius, kad išvengtumėte trynimosi ar sudirginimo. Jeigu oda kaip reikiant sudirginta, H. Waldorf pataria nuraminti ją vieno procento hidrokortizono kremu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)