Apie tai pasakoja „Dove“ prekės ženklo vadovė Julija Kravčenko (Julija Kravcenko).

Ne tokia švelni

„Paprastai tinkamai prižiūrima oda, kuriai pakanka drėgmės ir būtinų maistinių medžiagų, yra natūraliai švelni ir lygi. Jei odos paviršius tampa šiurkštesnis, jaučiamas sausumo pojūtis – tai signalas, kad odai ėmė trūkti drėgmės“, – pastebi J. Kravčenko. Anot jos, tai vienas pirmųjų požymių, rodančių, kad odą drėkinti reikia nuolat.

„Daugybė aplinkos veiksnių kasdien neigiamai veikia mūsų odą, todėl svarbu pasirūpinti, kad šiai nepristigtų būtinų maisto medžiagų, vitaminų ir, žinoma, drėgmės. Taigi drėkinamasis losjonas ar kremas turėtų tapti tokia pat įprasta kūno priežiūros dalimi kaip ir prausiklis ar dezodorantas, kuriuos naudojame kasdien“, – sako ji.

Nebe tokia elastinga

Tai, jog bėgant metams mažėja odos elastingumas – natūralus organizmo procesas. Su amžiumi odoje mažėja elastino ir kolageno, palaikančių odos stangrumą, tačiau šie procesai, nors ir vyksta nuolat, nenutinka staiga. Taigi, jei per palyginti trumpą laiką oda suplonėjo ir tapo nebe tokia elastinga, reiškia, jog jai trūksta drėgmės.

„Odos drėkinimas yra vienas svarbiausių tinkamos odos priežiūros elementų. Net jei naudojate drėkinantį losjoną ar kremą, artėjant šaltajam sezonui reikėtų įsigyti intensyvesnio poveikio priemonę, kurios sudėtyje būtų vertingų maitinančių medžiagų, pavyzdžiui, taukmedžio sviesto“, – sako specialistė.

Pasak jos, taukmedžio svieste gausu vitaminų A, E ir F. Jis skatina ląstelių atsinaujinimą ir gerina kraujo cirkuliaciją kapiliariuose, todėl oda lengviau pasisavina reikalingus vitaminus ir maisto medžiagas.

Padidėjęs jautrumas

Vienas iš požymių, kad odai trūksta gyvybiškai svarbios drėgmės – padidėjęs jautrumas. Oda jautriau reaguoja į staigius temperatūros pokyčius, šaltį, karštį ar net kai kurias kosmetikos priemones. Dėl išsausėjimo nebesusidaro reikiamas apsauginis sluoksnis, kuris apsaugo mūsų odą nuo išorės dirgiklių ir ji greičiau sudirgsta.

„Odos sveikata ir grožis priklauso ne vien nuo paviršinio jos sluoksnio – epidermio, būklės, kuri pirmoji išduoda, jog odai trūksta drėgmės. Padidėjęs jautrumas rodo, kad turime pasirūpinti ir gilesniais odos sluoksniais, todėl kasdienės odos priežiūros rutiną turėtume papildyti itin giliai drėkinančiu losjonu, kuriame yra maistingųjų medžiagų ir natūralių aliejų“, – pastebi Julija Kravčenko.

Greičiau parausta

Staiga paraustanti veido ar rankų oda – dar vienas požymis, jog oda išsausėjo. Paprastai taip nutinka šaltuoju metų laiku ar ankstyvą pavasarį, kai susiduriame su dažna temperatūrų kaita, pavyzdžiui, įžengus į šildomą patalpą.

Pasak J. Kravčenko, pirmoji žiemos žvarbą pajunta rankų oda, kuri neturi apsauginio riebalinio sluoksnio. Dėl to artėjant šaltajam sezonui savo kosmetikos krepšelį rekomenduojama papildyti maitinančiu rankų kremu. Jis padės palaikyti natūralią drėgmės pusiausvyrą ir padės apsaugoti odą nuo neigiamo aplinkos poveikio.

Šerpetoja

Odos šerpetojimas – ženklas, kad odai gyvybiškai trūksta drėgmės! Taip organizmas pašalina nebegyvas odos ląsteles – išsausėjusį paviršinį epidermio sluoksnį.

„Itin sausai odai reikia ypatingos priežiūros. Karštas vanduo ir muilo pagrindu pagaminti prausikliai dar labiau sausina odą, todėl įprasto drėkiklio tiesiog nebekanka. Norint padėti itin sausai odai, reikia pasirūpinti visapusišku jos drėkinimu. Tam rekomenduojama rinktis drėkinantį prausiklį, o kaskart nusiprausus, odą gausiai palepinti maitinamuoju losjonu ar kremu“, – pataria specialistė.

Pasak jos, natūrali odos drėgmės pusiausvyra yra viena svarbiausių gražios ir sveikos odos sąlygų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją