Ji pataria nelaukti stebuklo iš vieno ar kito produkto porcijos, bet būtinai įtraukti į racioną tam tikrų produktų, kurie padės greičiau pasiekti norimo rezultato, rašoma straipsnyje „shape“.

1. Burokėliai

Stimuliuoja fibroblastų aktyvumą

Burokėliai – silicio šaltinis. Vokiečių mokslininkai nustatė, kad šis mineralas prasiskverbia į gilius odos sluoksnius, stimuliuoja fibroblastų veiklą. Šios statybinės ląstelės sintezuoja kolageną ir elastiną, kurie suformuoja aplink riebalų ląsteles savotišką prilaikantį karkasą ir tokiu būdu atkuria odos glotnumą.
Silicio paros norma – 20–50 mg, tai būtų 150 g porcija virtų, tarkuotų burokėlių.

2. Pupelės

Palaiko vandens ir druskų balansą organizme

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl susiformuoja vadinamoji apelsino žievelė – natrio perteklius ir kalio trūkumas. Druskos gramas sulaiko organizme 7–10 g vandens, o kalis priešingai – padeda išvesti toksinus ir vandens pereklių. Jei valgome daug perdirbto, gausiai pasūdyto maisto, didėja natrio lygis, o kalio gauname per mažai. Norint atsikratyti celiulito, kalio ir natrio santykis organizme turi būti santykiu 2 : 1. Daug kalio turi pupelės. 100 g pupelių – 1061 mg kalio ir tik 40 mg natrio.

3. Avietės

Skaido riebalus, kovoja su laisvaisiais radikalais


Japonų kosmetikos gamintoja „Kanebo“ kartu su Kumamoto prefektūros universiteto mokslininkais atliko tyrimą ir padarė išvadą, kad avietėse yra kapsicino. Ši medžiaga mažina cholesterolio lygį, skaido riebalus. Anksčiau vieninteliu kapsacino šaltiniu laikė aitriąsias paprikas, tačiau deginantis jų skonis dirgina skrandžio gleivinę. O avietės turi daug antioksidantų.

4. Šparaginės pupelės

Skatina skysčių perteklių šalinimąsi iš organizmo

Dar vieno tyrimo duomenimis, celiulitas yra skysčių užsilaikymo audiniuose padarinys. Šparaginės pupelės yra diuretikas. Be to, jos stiprina venų tonusą, gerina kraujotaką visame organizme, taigi išjudina poodinius darinius ir lygina vadinamąją apelsino žievelę.

5. Žalioji arbata

Detoksikuoja organizmą


Kad vanduo – geriausias vaistas nuo bet kokios ligos, žinojo dar senovės graikai. O šiuolaikiniai dietologai patvirtina šį faktą ir rekomenduoja per dieną išgerti mažiausiai 4 stiklines vandens arba... žaliosios arbatos. „Šis švelnus diuretikas ląstelių lygiu išveda iš organizmo kenksmingas medžiagas, todėl skatina lieknėjimą ir mažina celiulitą“, – teigė N. Ronsard.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)