Žaliosios paprikos

Nors raudonos, geltonos ir oranžinės paprikos yra daugelio žmonių mėgstamos daržovės, apie žaliąsias to pasakyti negalima, mat jos turi kartoką skonį. Kadangi jos nuskinamos dar prieš prinokstant, niekada nebūna tokios saldžios, kaip kitų rūšių paprikos. Kitas neigiamas ankstyvo skynimo aspektas – žaliųjų paprikų odelė yra kietesnė, todėl sunkiau virškinama ir dažnai jų valgytojus vėliau kankina raugėjimas.
Verčiau išbandykite: pomidorus. Juos galima taip pat įdaryti ir kepti, kaip ir paprikas, bet pomidorai yra švelnesni mūsų gomuriams ir skrandžiams.

Virtos morkos

Šios sveikos ir visiems įprastos daržovės dažniausiai yra verdamos, pjaustomos ir dedamos į mišraines, tačiau nedaug kas jas tokias mėgsta dėl beveik neišvengiamo nemalonaus minkštumo. Daugeliui labiau patinka traški produktų konsistencija.

Verčiau išbandykite: žalias morkas. Jeigu supjaustysite šias daržoves labai smulkiai, nebereikės jų virti, jos išliks šviežios ir traškios.

Kalendra

Kalendra yra meksikiečių ir tailandiečių virtuvės pagrindas, tačiau ją ne visi mėgsta. Ir tai nebūtinai susiję su ribotu valgytojo supratimu apie maistą. Kai kurie tyrimai antipatiją kalendrai aiškina konkrečiais genais, susijusiais su skoniu ir kvapu, o tai reiškia, kad bjaurėjimasis šia prieskonine žolele gali būti užkoduotas žmogaus DNR.

Verčiau išbandykite: itališkas petražoles. Šių prieskoninių žolelių skonis pagyvins bet kokį patiekalą, į kurį tradiciškai dedama kalendra, o petražolė visiems labiau įprasta ir visų labiau mėgstama. Paprastai ši žolelė naudojama italų virtuvėje ir puikiai tinka su pomidorais.

Pelėsinis sūris

Gal jums ir patinka ožkos sūris arba pelėsinis sūris, tačiau privalu pasakyti, kad jie nėra visų dievinami pieno produktai. Net jeigu tokio tipo sūriai ir neturi iš kojų verčiančio kvapo, jų išskirtinis skonis džiugins tikrai ne visus.

Verčiau išbandykite: smulkintą parmezaną ar čederį. Šie sūriai yra švelnesnio skonio ir tikrai sugebės pagardinti bet kokias salotas, į kurias tradiciškai dedamas pelėsinis sūris. Jeigu norite į vakarėlį atsinešti sūrio patiekalą, rinkitės visiems labiau priimtinus sūrius.

Žali raudonieji svogūnai

Raudonieji svogūnai puikiai pagyvina žalias salotas ir sumuštinius, todėl dažnai dėl savo išskirtinės spalvos naudojami termiškai neapdoroti, mat paveikta aukštos temperatūros jų spalva išblunka. Vis dėlto, jie turi aštrų skonį, kuris gali tvyroti kelias valandas ar net dienas, o kai kuriems žmonėms netgi sukelia nevirškinimą ar rėmenį.

Verčiau išbandykite: pamirkytus raudonuosius svogūnus. Pamerkite svogūno riekeles į dubenį su šaltu vandeniu ir palaikykite dešimt minučių. Taip paruošti svogūnai taip pat suteiks jūsų pasirinktam patiekalui pikantiškumo, tačiau nebus tokie aštrūs. Arba vietoj raudonųjų svogūnų galima naudoti laiškinius svogūnus – jie turi aštrumo, bet nėra tokio stipraus skonio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)