Masažo erdvės „Skliautuose“ specialistė Simona Mikalauskaitė pateikia 5 priežastis, kodėl jau dabar, o ne šiltėjant orams, turi atsirasti laiko masažams.

1. Medžiagų apykaitos greitintuvas

Šventiniu laikotarpiu jeigu ir nevalgome visko iš eilės, tai gurkšnojame vyną ar šampaną, o jeigu ir to nedarome, tai sporto klubo abonementas tikrai kabo pakabintas kaip dar viena kalėdinė dekoracija ir renka dulkes. Medžiagų apykaita sulėtėja, kūnas prisitaiko ir įsijungia žiemos miego rėžimas.

Nelauk, kol sulėtėjusi medžiagų apykaita padės susikaupti gelbėjimosi ratui, nes šitas ratas greičiausiai vasarą tavęs tikrai neišgelbės. Toksinus padės pašalinti ir medžiagų apykaitą išjudinti masažai.

KOKIE? Limfodrenažinis ir anticeliulitinis masažai.

2. Įtampos sunaikinimas

Kas sakė, kad gruodžio mėnesis mažiausiai įtemptas ir gražiausias žiemos mėnuo? Turbūt tas, kuris niekada neturėjo metų užbaigimo ataskaitų, egzaminų sesijos, metinių pokalbių ir nesibaigiančio šventinio šurmulio... Kada ir kokios būtų gražios žiemos šventės, jos visada būna susimaišiusios su darbine įtampa.

Stresas spazmuoja raumenis, nuo ilgų sėdimo darbo valandų ypač pavargsta kaklo, pečių raumenys, įsitempia veidas. Po tokio laikotarpio masažas – puikiausia dovana savo nualintam ir įtemptam kūnui.

Užsirašyk atpalaiduojančio kursui.

3. Įsileisk saulės spindulių

Gyvename šalyje, kurioje nelepina saulė. Nuolatos pilkas dangus. Ir taip tęsis dar porą mėnesių, su savaitę trunkančiais minus 20 laipsnių šalčio intarpais. Kalėdos baigėsi, taigi nebeturime pasiteisinimo karštam vynui ir mandarinams kas vakarą.

Masažo kabinetas ir profesionalo masažuotojo rankos be jokio pašalinio poveikio pakels nuotaiką, o šypsena, kaip saulė, grįš į tavo veidą! Seratonino ir endorfinų gamybą, kurie yra laimės hormonai, skatina natūralus antidepresantas – masažas.

Stebuklus padarys – bendras veido, kaklo ir galvos masažas.

4. Kas pirmesnis – tas gudresnis

Išduosiu paslaptį – sausis ir vasaris yra geriausi mėnesiai liekninančioms ir anticeliulitinių masažų procedūroms. Geriausi ne tik tavo kūnui, nes „pajudina“ toksinus, kurie prisikaupė kalėdojant, bet ir tavo piniginei. Kodėl? Atsakau – šiais mėnesiais SPA ir masažų centrai pasiūlo geriausius paketus anticeliulitiniams masažams. Tad kam laukti, kol atšils orai ir tik tuomet rūpintis savimi, kai galima pradėti tai daryti jau dabar ir džiaugtis rezultatais ankstyvą pavasarį.

Kas žino, galbūt atsiras proga netikėtai, paskutinės minutės kelionei, išvykti į šiltus kraštus. Tuomet galėsi pademonstruoti geriausią savo formą, o ne dangstytis rankšluosčiu ar raudonuoti paplūdimyje bei „filtriukais“ gražinti savo nuotraukas.

Čia neišsiversi be liekninančio ar anticeliulitinio masažo kurso.

5. Pasiek tikslus

Sporto klubai, dietologų kabinetai sausio mėnesį yra perpildyti Naujų metų rezoliucijų vykdytojų. Labai dažnai dėl greitų rezultatų troškimo žmonės nuleidžia rankas arba prisidaro sportinių traumų jau per pirmuosius „planų vykdymo“ mėnesius.

Čia labai tinka posakis „skubėk lėtai“. Geras masažo specialistas gali tau padėti lengviau pasiekti ilgalaikių tikslų. Parinkus tinkamiausią masažą – greitesni lieknėjimo rezultatai, o ir mažesnė traumų tikimybė.

Įvykdyk užsibrėžtus kūno tobulinimo tikslus su sportiniais ar gydomaisiais masažais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją