Jei pavydite tiems, kurie sugeba atsikelti 4 valandą ryto pamedituoti, paskaityti knygą ir suvalgyti du greipfrutus, tuomet šie patarimai bus kaip tik jums.

Norint pradėti dieną pozityviai, jums užteks 5 minučių arba net mažiau.

Sudarykite sąrašą dalykų, už kuriuos esate dėkingas

Kiekvieną rytą atsikėlę pagalvokite, už ką esate dėkingas/a gyvenimui. Pagalvokite, ką jau turite savo gyvenime, nesutelkite dėmesio vien tik į materialius dalykus, tokius kaip automobilis ar kompiuteris, pagalvokite apie šeimą, draugus ar savo išsilavinimą.

Pagalvokite, kas gali šiandien dieną paversti puikia

Atsikėlę ryte užsirašykite vieną sakinį apie tai, kokios dienos šiandien tikitės – kas jus pradžiugintų, teigiamai nuteiktų. Tai gali būti ir visiškai paprastas noras, pavyzdžiui, pozityvumo „pasikrautumėte“, jei prieš einant miegoti bent valandą paskirtumėte savo mėgstamai veiklai.

Medituokite

Mokslininkai teigia, kad meditacija turi daugybę naudingų savybių, pradedant pagalba kovojant su stresu ir neigiamomis emocijomis ir baigiant atminties gerinimu bei imuninės sistemos sustiprinimu.

Tačiau meditacija – tai nebūtinai sėdėjimas valandų valandas tyloje. Ramiai ir tyliai pabūkite 5 minutes ir tai lems visos dienos pozityvią energiją bei nuotaiką.

Padarykite mankštą

Ekspertai rekomenduoja tik atsikėlus 5 minutes paskirti mankštai. Pratimai prieš pat pusryčius jums padės numesti svorio, be to, visą dieną jausitės daug energingesni. Priklausomai nuo to, kiek laiko mankštinsitės, apšilkite iš anksto, nes jūsų raumenys po nakties vis dar bus sustingę.

Pasiklokite lovą

Lovos paklojimas padeda padidinti jūsų energingumą ir produktyvumą visai dienai. Taip yra todėl, kad tai – vienas pagrindinių jūsų įpročių, kurio dažniausiai laikotės nuo pat mažų dienų.