Tiesa, reikėtų pažymėti, kad žilumas ne visada yra senėjimo požymis. Žilų plaukų gali atsirasti net pas paauglę. Plaukai natūralaus pigmento gali netekti dėl skydliaukės funkcijų sutrikimų, vitaminų trūkumo, streso ar genetinio paveldimumo.

Nepaisant priežasčių ir amžiaus, bet kuri moteris žilstelėjusius plaukus gali užmaskuoti natūraliais dažais – jie pabrėš ar atgaivins natūralų plaukų atspalvį. Žinoma, natūralių priemonių efektyvumas nebus toks ryškus, kaip pramoniniu mastu gaminamų plaukų dažų, todėl tam, kad išgautumėte norimą spalvą, gali prireikti kelių dažymo procedūrų. Tačiau natūralios priemonės turi vieną neginčijamą privalumą – jos tikrai nepakenks jūsų plaukams, nes yra visiškai natūralios.

Siūlome jums kelias patikrintas priemones, gerai uždažančias žilus plaukus, ir patariame, kaip jas paruošti.

1. Juodoji arbata

Visi žinome, kad juodoji arbata turi dažančių medžiagų, nuo kurių patamsėja dantų emalis. Panašų poveikį juodoji arbata gali padaryti ir plaukams, ypač jei jų natūrali spalva taip pat buvo tamsi.

Paruošimas. 5 – 6 pakelius juodosios arbatos užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens ir palaikykite ne mažiau 10 min. Kai tik arbatos temperatūra bus komfortiška (geriausia palaukti, kol ji visiškai pravės), ištrinkite ja plaukus, ypač daug dėmesio skirdami žilstelėjusioms vietoms.

Nuplauti arbatos nėra prasmės, nors jei norite, galite tą padaryti (pavyzdžiui, jeigu jums nepatinka arbatos kvapas).
Kad arbata suteiktų atspalvį plaukams, stiprų arbatos nuovirą naudokite keletą kartų per savaitę.

2. Graikinių riešutų kevalai

Jei norite išgauti tamsesnį atspalvį negu nuo arbatos, išbandykite graikinių riešutų kevalų nuovirą.

Paruošimas. Nuplaukite ir sutrupinkite graikinių riešutų kevalus, užpilkite juos vandeniu (vandens kiekis priklauso nuo to, kiek tamsaus atspalvio norite. Kuo vandens mažiau, tuo koncentratas bus stipresnis ir suteiks tamsesnę spalvą) ir ant silpnos ugnies pavirkite 30 min.

Nuovirą atvėsinkite, perkoškite ir paskirstykite ant visų plaukų. Ne anksčiau kaip po valandos perskalaukite plaukus švariu vandeniu. Kad palaikytumėte norimą atspalvį, graikinių kevalų nuovirą reikėtų naudoti 1 – 2 kartus per savaitę.

3. Kava

Kava yra puiki dažymo priemonė tamsiems plaukams.

Paruošimas. Išvirkite stiprią kavą (kuo stipresnis koncentratas, tuo geriau) ir ją atvėsinkite. Nukoškite kavos tirščius. Gauta priemone ištepkite plaukus ir palikite bent valandai. Tuomet perskalaukite plaukus vėsiu vandeniu.

Kad kavos atspalvis išliktų ilgesnį laiką, šią priemonę reikėtų naudoti 2 – 3 kartus per savaitę.

4. Burokėlių ir morkų sultys

Šių daržovių sultis gali naudoti raudonos gamos plaukų savininkės. Šių daržovių sulčių santykį galite keisti, nelygu, kokio intensyvumo spalvos pageidaujate. Kuo daugiau mišinyje bus burokėlių sulčių, tuo plaukai bus raudonesni. Jei didžiąją dalį sudarys morkų sultys, plaukų spalva bus artimesnė oranžinei.

Paruošimas. Norimomis proporcijomis sumaišykite šviežiai spaustas burokėlių ir morkų sultis.

Ištepkite jomis plaukus ir palikite bent valandai. Tuomet praskalaukite plaukus šiltu vandeniu.
Šią procedūrą, kaip ir kitų priemonių atveju, reikėtų kartoti 1 – 2 kartus per savaitę.

5. Ramunėlių arbata arba rabarbarų šaknys

Jei esate šviesiaplaukė ir norite uždažyti žilus plaukus, 1 – 2 kartus per savaitę naudokite koncentruotą ramunėlių nuovirą. Jį ruoškite taip pat, kaip ir juodosios arbatos koncentratą. Šviesią spalvą plaukams suteikia ir rabarbarų šaknų nuoviras.

Paruošimas. Vidutinio dydžio rabarbaro šaknį sutarkuokite, užpilkite dviem stiklinėmis vandens ir užvirinkite. Kai nuoviras atvės, ištepkite juo plaukus ir palikite bent valandai. Tuomet perskalaukite galvą šiltu vandeniu. Norėdamos išlaikyti atspalvį, šią procedūrą kartokite pora kartų per savaitę.

Visas šias dažymo priemones paruošti labai lengva ir jos yra visiškai natūralios, o tai yra didelis privalumas, prižiūrint plaukus. Bene didžiausias jų nepatogumas yra laikas, kurio reikia, kad priemonė įsigertų į plaukus ir suteiktų savo atspalvį. Kadangi šios dažymo priemonės yra labai skystos, jos gali nuvarvėti ir ištepti odą bei drabužius. Taigi dažydamos jomis plaukus, neskubėkite ir elkitės atsargiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)