Žalios daržovės

Jų per daug suvalgyti tiesiog neįmanoma! Rinkitės tokius maistinių medžiagų turtingus variantus kaip špinatai, kopūstai ar brokoliai, kuriuose gausu skaidulų ir kalcio. Valgykite juos kiekvieną kartą, kai sėdate prie stalo!

Baltymai

Natūraliomis sąlygomis sugauta žuvis, taip pat išauginta jautiena ir kiaušiniai yra puikūs kraują stabilizuojančių baltymų šaltiniai. Suvalgykite 100-150 gramų natūralių baltymų per dieną ir cukraus kiekis kraujyje bus subalansuotas.

Neskaldyti grūdai

Pirmenybę teikite baltymingoms kruopoms, tokioms kaip kvinoja ar soros. Tokie maisto produktai padeda išlaikyti energiją nešokinėjant cukraus kiekiui kraujyje.

Riešutai

Čiupkite saują migdolų ar graikinių riešutų – tai bus puikus sveikas užkandis, kuris ne tik skanus, bet ir sveikas. Riešutai yra puikus ląstelienos, sveikų riebalų ir baltymų šaltinis.

Ankštiniai augalai

Lęšiai, avinžirniai ir kitos ankštinės kultūros turi daug ląstelienos, mažai riebalų ir yra puikus baltymų šaltinis. Jie padės išsaugoti vienodą cukraus kiekį kraujyje visą dieną. Kad šie maisto produktai būtų lengviau virškinami, prieš naktį juos pamerkite į vandenį.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)