1. Nesimarkstykite

Dažnai nė nepastebime, kaip išoriniuose akių kampučiuose atsiranda gilių raukšlių, o akių vokai suglemba. Dažnai priežastis banali – įprotis markstytis.

Yra kelios šio blogo įpročio priežastys:

- Netinkamai parinkti akiniai trumparegiams (arba nenoras juos nešioti). Tokiu atveju norėdamas geriau sufokusuoti žvilgsnį žmogus dažnai prisimerkia. Laikui bėgant toks markstymasis tampa nekontroliuojamas ir veidas įgauna pensininko išraišką.

- Nenoras nešioti akinius nuo saulės. Ypač paplūdimyje. Nuo ultravioletinių spindulių mūsų oda tampa jautresnė, juo labiau – plona ir jautri vokų oda. O kai markstomės nuo ryškios Pietų saulės, raukšlės įsirėžia aplink akis.

Pastangrinti vokų odą padės kremai su kolagenu ir nesudėtinga gimnastika kelis kartus per dieną – šaudymas akimis aukštyn-žemyn ir į kairę-į dešinę.

2. Nekramtykite

Įprotis gerti gėrimus per šiaudelį erotiškas, bet odai jis nenaudingas. Nuolat sudedant lūpas vamzdeliu, aplink jas susidaro mažos raukšlelės, kurias sunku panaikinti.

Cigarečių rūkymas – toks pat poveikis. Daug rūkančių žmonių dažnai atrodo vyresni už nerūkančius bendraamžius ne tik dėl papilkėjusios odos, bet ir dėl mimikos raukšlelių aplink lūpas.

Pasirodo, įprotis nuolat ką nors kramsnoti ne tik trikdo virškinimą, bet ir gilina raukšles tarp nosies ir lūpų. Beje, šis įprotis rodo, kad kenčiate nuo susikaupusios įtampos. Tad vietoje eilinės saujelės riešutų geriau tris minutes pamedituokite.

Atsipalaiduokite, patogiai atsisėskite, rankas pasidėkite ant kelių delnais į viršų, užsimerkite, giliai įkvėpkite per nosį, iškvėpkite pro burną.

3. Netrinkite odos

Taip, reikia nušveisti negyvas ląsteles, kurios teršia odą. Bet nereikėtų persistengti. Naudojant įvairius šveitiklius dažniau nei kartą per savaitę, galite pakenkti epidermio (viršutinio odos sluoksnio) ląstelėms ir susilpninti apsaugines funkcijas – įdegis bus nelygus, oda pasidarys pernelyg jautri.

Atsiminkite, kad iškirptės oda – pati jautriausia, tad jai reikia švelnių šveitiklių, nenaudokite priemonių su druskos kristalais.
Jei oda jautri, linkusi į alergijas, venkite kaukių ir šveitiklių su vaisių rūgštimi. Nušveitus odą būtinai reikia padrėkinti. Jei oda sausoka, tiks priemonės su alyvuogių aliejumi, jeigu riebi – priemonės be riebalų.

4. Iki 40 m. nenaudokite kremų nuo raukšlių

Didelė jaunų moterų klaida – naudoti kremus nuo raukšlių iki 35 metų. Kiekvienam amžiui – sava kosmetika.

Iki 25 metų mums pakanka tonikų ir drėkinamų kremų (žiemą – apsauginių), iki 35 m. – maitinamųjų kremų.

Na o stangrinantys kremai ir kremai nuo raukšlių tinka sulaukus 40 metų, kai mažėja kolageno gamyba organizme. Oda, kurią „palaiko“ ne pagal amžių, greičiau sensta.

5. Nesikūprinkite

Labai svarbi ir laikysena. Nuleisti pečiai, įprotis kūprintis, įdubusi krūtinė net 25 metų moterį paverčia neaiškaus amžiaus būtybe.
Laikysenos pagrindas – sveiki, stiprūs nugaros raumenys. Jei stuburas iškryps, kreipkitės į medikus.

Kelis kartus per dieną sėdėdami atlikite šį pratimą:

Su įkvėpimu maksimaliai atloškite pečius, ištiesinkite nugarą, krūtinę išveskite į priekį. Su iškvėpimu grįžtate į pradinę padėtį. Paskui maksimaliai suveskite pečius priešais save, pasilenkite į priekį, nugarą išlenkite.

Kūprinimasis – psichologinė problema: jėgų trūkumas, menka savivertė. O tiesi nugara ir pečiai – nepriklausomybės ir geros savijautos požymis.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)