– Kaip atrodėte, kai nusprendėte kažką keisti?

– Prieš pradedant laikytis dienos ir keisti gyvenimo būdą svėriau 108,2 kg (mano ūgis 190 cm), buvau labai nepatenkintas savo išvaizda. Niekada anksčiau nesu bandęs mesti svorio, tai buvo pirmas kai pradėjau laikytis dietos.

– Kodėl nusprendėte naudotis Kilo.lt paslaugomis? Kokį tikslą norėjote pasiekti?

– Kilo.lt pradėjau naudotis, nes buvau matęs reklamą internete, be to rekomendavo žmona. Tikslas pasiekti 90 kg atrodė neįmanomas. Šiuo metu tikslas pasiektas net su kaupu, šiuo metu svoris siekia 86,2 kg. Kilo.lt nurodymų pradėjau laikytis nuo rugsėjo pradžios. Jau pasiekus tikslą, toliau laikytis dietos skatina gera emocinė ir fizinė savijauta bei specialistai, su kuriais nuolat tenka bendrauti. Tai labai gerai, ypač pradžioje, kai esi dar nepripratęs prie visiškai kito mitybos rėžimo. Kilo.lt sistema pakankamai aiškiai ir patogiai sukurta, labai didelis maisto pasirinkimas, tad patiekalai niekada nenusibosta.

Gedimino pokyčiai

– Ne paslaptis, jog mityba yra bene svarbiausia norint sulieknėti. Ar liekate alkanas? Kaip įvertintumėte porcijų dydžius? Kokio maisto labiausiai pasiilgstate?

– Pati pradžia atrodė kažkas neįmanoma, nes galima valgyti tik tai, kas yra receptuose, o ne tai, ką ir kada nori. Mitybos plano laikiausi 100 proc., stengiausi kiek įmanoma nenukrypti. Ankstesni mitybos įpročiai pasikeitė iš pagrindų: tiek valgomas maistas, tiek maisto valgymo dažnumas. Visi siūlomi receptai man atrodė priimtini, išskyrus vakarienę. Pagal senus valgymo įpročius mano pagrindinis valgymas būdavo vakare, prieš einant miegoti, tad siūlomų vakarienės patiekalų porcijos man aiškiai buvo per mažos. Tačiau kitų valgymų porcijos dažnai atrodydavo per didelės, reikdavo net pavargti, kol įveikdavau.

– Koks Jūsų santykis su sportu?

– Kadangi prieš pradėdamas laikytis dietos buvau, švelniai tariant, apkūnus, buvo gėda eiti į sporto klubą, tad pasirinkau sportavimą namuose. Sportuoti namuose yra labai patogu, ypač jei esi apkrautas kasdieniais darbais (maži vaikai, mokyklos, darželiai ir t.t.).
Sportuoju pagal sudarytą programą 3–4 kartus per savaitę.

Gedimino pokyčiai

– Kokia Jūsų savijauta dabar? Kaip reaguoja pažįstami, draugai, ar pastebi pokyčius, ar palaiko?

– Savijauta puiki, tiek emocinė, tiek fizinė. Daugelis draugų, pažįstamų, su kuriais seniai mačiausi, labai nustemba ir iškart klausia, kas nutiko.

– Ką patartumėte kitiems norintiems atsikratyti nepageidaujamo svorio?

– Žmonės, kurie nori atsikratyti papildomų kilogramų, gali pradėti sportuoti, keisti mitybos įpročius pasinaudodami jau patikrintu ir geriausiu, lengviausiu būdu – prisijungdami prie panašių projektų ir kartu siekti užsibrėžtų tikslų.