Pagrindinis nuotakos makiažo principas šiemet – natūralumas

Vizažo meistrė Arina Buračevskaja („Arisha makeup“) sako, kad 2019-ais populiariausios švelniai persikinės, skaistinančios spalvos. Pagrindinis akcentas – drėgna veido oda, minimalus veido odos makiažas. Skaistalai ant skruostų, lengvas satinas ant akių, išsklaidytas pravedimas, nepakartojamai pabrėžiantis nuotakos žvilgsnį – detalės, kurios sukuria madingiausią šių metų įvaizdį. Pasak jos, traukiantį ir žaismingą įvaizdį padeda sukurti natūralaus linkio blakstienos ir estetiški, taip pat natūraliai atrodantys antakiai. Idealu, kai nuotaka iš anksto pasirūpina savo antakiais ir pasidaro kokybišką modeliavimą su lengvu dažymu prieš vestuvinį makiažą.

Lūpas makiažo specialistė pataria pabrėžti matiniais, rožinių atspalvių ilgais išliekančiais lūpdažiais arba švelnių spalvų lūpų blizgiais.

„Šviesios odos savininkėms geriausiai tinka pastelinių spalvų – šviesiai rožinės, persikinės ir netgi raudonos – lūpdažiai ir blizgiai, o tamsiaodėms apelsino, šviesiai rudos, rožinės ir fuksijos spalvos. Ryškios nuotakos lūpos – klasika. Tačiau labai svarbu, kad vizažistas parinktų tinkamą atspalvį, neperkrautų įvaizdžio ir suteiktų skaistumo, lengvumo pojūtį“, – pataria A. Buračevskaja.

Natūralumas – pagrindinis šių metų makiažo principas. Vizažistė pastebi, jog vis daugiau nuotakų renkasi natūralų, klasikinį įvaizdį, pastelines – kūno spalvas, kurių atspalvį parenka pagal savo odos tipą. Tai, pasak pašnekovės, lemiamas faktorius renkantis lūpdažį. Ji priduria, kad spalvos derinamos ne tik pagal odos tipą, bet ir pagal nuotakos lūpų kontūro savybes, jos stilių ir netgi nuotaiką.

Vizažistė atkreipia dėmesį, kad sveika oda, idealūs antakiai yra tai, kuo reikėtų pasirūpinti iki vestuvių. Ji rekomenduoja apsilankyti pas kosmetologą, jeigu to iki tol nedarė, ir pasirūpinti tinkamomis odos puoselėjimo priemonėmis namuose.

„Kuo oda labiau prižiūrėta ir pridrėkinta, tuo gražiau nuotaka atrodys savo laimingiausią dieną. O atliekant makiažą rankas ir dekoltė zoną dar būtinai reikia apdirbti su drėkinančiu kremu, turinčiu nedidelį kiekį švytinčių dalelyčių“, – sako vizažistė.

2019-ųjų vestuvinės tendencijos

Norinčioms ryškesnių akcentų šiemet madinga klasikinius, natūralius makiažus pagyvinti metalo, aukso ar sidabro spalvų šešėliais, spalvotais pravedimais. Švytėjimo suteikianti pudra šiemet vis dar atlieka svarbų vaidmenį nuotakos makiaže, tačiau 2019-aisiais jie subtilesni – neturėtų būti viso veido odos blizgėjimo, reikėtų švytėjimo suteikiančia pudra pažymėti tik specialias vietas ir sukurti prižiūrėtos odos efektą.

Nuotakos šukuosena: įspūdingos garbanos ir karūna ar klasikinis kuodas?

Pasak vestuvinių šukuosenų stilistės Alinos Gai, vestuvių dieną šukuoseną reikėtų pradėti kurti atsižvelgiant į daugybę faktorių – veido bruožų, plaukų ilgio, tankio ir spalvos makiažo, suknelės, puokštės, būsimo vyro įvaizdžio,šventinių detalių. Daug ką lemia plauko struktūra: su dažytais ir šviesiais plaukais dirbti yra lengviau, tačiau , ilgų, storų plaukų savininkėms tinka specialūs šukuosenų modeliai. Plaukų stilistė pataria nuotakai išbandyti kelis variantus repeticijos metu: palaidi garbanoti, ant šono, susukti į žemą, vidutinį, aukštą kuodą plaukai. Nuotaka gali nusifotografuoti ir vėliau nuspręsti pati. Tokia repeticija gali padėti išsklaidyti abejones, tačiau naudinga tik tuo atveju, kai nuotaka nekeičia plaukų ilgio ar spalvos.

Alina Gai šiais metais pataria rinktis subtilų modernų, tačiau karališką įvaizdį: „Svarbiausias yra balansas tarp šukuosenos ir aksesuarų. Turiu omenyje, kad reikia teisingai pasirinkti pagrindinį akcentą, kad gautųsi geras rezultatas. Gali būti kukli suknelė, klasikinė šukuosena – kuodukas, tačiau aksesuarai sukuria karališką įvaizdį, bet pasitaiko ir atvirkščiai: nuostabi suknelė, puošni šukuosena, o aksesuarai visą įvaizdį nupigina“.

Stilistė teigia, kad praeitų metų vestuvių sezone labiausiai madingos buvo stambios garbanos. Nors atrodo įspūdingai, didelė apimtis kartais net išgąsdina, tačiau nuotraukose atrodo tiesiog fantastiškai.

„Daug moterų vestuvių dieną slaptai svajoja būti karalienės, bet baiminasi išsiskirti, gauti daugiau dėmesio, todėl nedrįsta užsidėti net mažą karūnėlę. Tai nėra būtina, tačiau jeigu norisi – dėkitės, juk tai Jūsų diena, tikrai galite sau leisti atrodyti įspūdingai“, – ragina plaukų stilistė.

Meistrė prieš vestuves nepataria vieno dalyko – kardinaliai keisti plaukų spalvą ar ilgį. Geriau kardinaliai keistis po vestuvių, nes gali nepavykti ar netikti. Tačiau pasitarus su stiliste vestuvių dienai galima išbandyti naujovių, pavyzdžiui, pailginti ir padidinti plaukų apimtį prisegamomis sruogomis-tresais: „Tai mano mylimiausia dalis. Papildomų sruogų dedu 70 procentų nuotakų, nes šukuosena atrodo labai efektingai, o apimties niekada nebūna per daug. Sruogas parenku pagal spalvą, ilgį ir norimą šukuoseną. Jie gražiai įsisega, puikiai laikosi. Tresus galima nuomoti, pirkti ir naudoti ne vieną kartą: išplovus, išdžiovinus galima naudoti kitoms progoms.“

2019-ųjų vestuvinės tendencijos

Lietuviški orai sunkiai prognozuojami, todėl irgi lemia šukuosenos pasirinkimą. Norint užtikrinti, kad šukuosena išliks visą ilgą vestuvių šventę, atsakomybė krinta ant plaukų meistro. Alina Gai teigia, kad viskas priklauso ne nuo priemonių, o nuo meistro technikos. Pasak stilistės, plaukuose paslėpta gali būti visko: tresų, kempinių, segtukų, silikoninių gumyčių. Išorėje negali matytis jokių formavimo priemonių. Netiesa, kad šukuosena išlieka nuo lako kiekio – meistrė teigia, kad tai fiksacijos priemonė, kuri užtvirtina padarytą darbą. Vaškas gali būti naudojamas tam tikroms detalėms išskirti ar blizgesiui suteikti.

„Kartais matau, kai meistrės supurškia pusę litro lako ant vienos šukuosenos. Tai atrodo labai negražiai, plaukai būna sulipę, pabalę, nejuda… Beje, lako irgi būna įvairaus. Aš pati nenaudoju jokio aerozolinio lako, tik skystą. Jie skiriasi tuo, kad skysto lako didesnės molekulės, tad purškiant nei aš, nei nuotaka nekvėpuojame laku. Užtenka kelių papurškimų, kad užtvirtintum veiksmą“, – pasakoja Alina Gai.

Ir pabrėžia, kad priemones reikia rinktis pagal plauko struktūrą, o priedus – kempines, segtukus, tresus – pagal spalvą. Pasak pašnekovės, tresai gali būti netgi šiek tiek šviesesni už plaukus, kad galuose plaukų atspalvis pereitų į šiek tiek šviesesnę. Tai gražu ir madinga, sako stilistė.

Nuotakos vėl tampa princesėmis, tačiau jokių lankų suknelei išpūsti

Vestuvinių suknelių salono „La Fleur“ vadovė Božena Čerleniuk sako, kad Lietuvą greitai pasiekia užsienio suknelių tendencijos ir šiuolaikinės lietuvės puikiai nusimano, kas madinga. Jos stebi žymiausių mados namų kūrybą socialiniuose tinkluose, tačiau pačios ne visada atranda drąsos lygiuotis į naujausias tendencijas. Pasak pašnekovės, šiemet labai madingi nėriniai, nėrinių aplikacijos: „Iš tikrųjų nėriniai niekada neišeina iš vestuvių mados, keičiasi tik jų pateikimo būdai, derinimas su spalva, parenkant įdomesnius didesnius ar kaip tik smulkesnius raštus, kartais papildant juos sidabrinėmis ar auksinėmis siūlėmis.“

Kaip ir makiaže, taip ir suknelių spalvų paletėje – pasteliniai atspalviai, suteikiantys gaivumo, išskirtinumo. Vis labiau populiarėja lengvi, puošnūs, blizgūs ar pūsti tiulio sijonai. Pasak B. Čerleniuk, pūsti sijonai „ant bangos“ ir, tikėtina, bus vis labiau madingi: „Nuotakos galės vėl būti princesės tikrąja to žodžio prasme“.

Taip pat žaismingumo suteikia įvairios detalės: kaspinai ant pečių, pelerinos, plunksnos ar net puošnios rankovės: kartais ypatingas nėrinys gali tapti ta vyšnia ant pyragėlio ir tapti svarbiausiu suknelės akcentu. Kaspinai ir plunksnos prideda lengvumo, rafinuotumo, o pelerinos tampa alternatyva nuometui. Gilios iškirptės, permatomi audiniai suteikia seksualumo, tačiau juos renkantis pašnekovė siūlo atsižvelgti į figūros ypatybes ir bendrą įvaizdį, kad seksualumas nevirstų vulgarumu.

2019-ųjų vestuvinės tendencijos

Lyginant su praeitų metų tendencijomis, suknelės tampa vis atviresnės, drąsesnės, gilesnių iškirpčių, įdomesnių raštų bei spalvų, taip pat patogesnės ir lengvesnės, nepriklausomai nuo pūstumo, sluoksnių kiekio ar medžiagos.

Šiuolaikinės nuotakos labai įvairios: vienos nori kuklios suknelės, o kitos – labai pūstos, rafinuotos ir su begale tiulio sluoksnių sijonu.

„Yra nuotakų, kurios pageidauja pilkos spalvos suknelės ar net kelnių kostiumo. O mes pasiruošę jas puošti, nes nuotaka yra tos dienos karalienė, ir tik jai spręsti, kaip atrodyti šventės metu“, – atvirauja B. Čerleniuk.

Suknelių dizaineriai kasmet atranda vis daugiau idėjų pateikti, dekoruoti ir paįvairinti sukneles. Todėl į klausimą, kas šiemet tikrai nebemadinga, suknelių salono vadovė atsako, kad šaltai balta spalva visiškai „išėjusi iš mados“. Taip pat ji siūlo nesirinkti lankų suknelei išpūsti. Ir pabrėžia, kad visada bus madingi nėriniai – jie yra ta vadinamoji vestuvių klasika, kuri visada bus tas saugus, skoningas variantas.

„Labai noriu atkreipti dėmesį į dar vieną dalyką – pagal figūros tipą išrinkta suknelė atrodys šimtąkart skoningiau ir gražiau, negu pagal visas tendencijas ir visiškai netinkama pagal figūrą“, – pataria pašnekovė.

Kad nuotraukos būtų tobulos, reikia žinoti kelis pagrindinius dalykus

Fotografė Gražina Lomovskaja, „gl-foto“ įkūrėja, jau 9-erius metus fotografuoja vestuves. Menininkė sako, kad šiemet madinga tai, ko dar niekas kitas neturi: fotosesijos užsienio šalyse, kur yra pasaulio stebuklai, vietos, kur beveik neįmanoma būti (pavyzdžiui, po vandeniu, didžiausiame pasaulio urve, ant aukščiausios viršūnės, ore), kur yra tikrai išskirtina aplinka. Vestuvėms tai sudėtingas iššūkis, tačiau būtent dėl to, kad sudėtinga, tai ir tampa vis labiau madinga. Daugelis nori nematytų nuotraukų, kokių neturi niekas kitas. Todėl dažnai tenka dėl vestuvių fotosesijos keliauti į užsienio šalis ir fotografuoti ne pačių vestuvių metu, bet dar prieš pačią šventę.

Norintiems klasikos, tobulumo arba švenčiantiems gimtinėje su artimaisiais fotografė siūlo pasidairyti po mūsų šalyje esančius dvarus ir rūmus – jų tikrai daug ir tokia aplinka labai tinkama klasikinei vestuvių fotosesijai.

„Tai saugus variantas, nes saulėtą dieną galima fotografuotis lauke, o sugedus orams – prie interjero viduje. Šiuo metu tai taip populiaru, kad dažnai net pritrūksta vietų ir dvarų tokioms fotosesijoms, tad tenka rezervuoti net daugiau nei prieš metus laiko. Dėl tokios paklausos dabar nuomojami restoranų ir viešbučių klasikinio stiliaus interjerai, kuriamos tokios aplinkos fotostudijos. Tai buvo madinga visada, nes puikiai tinka vestuvių tematikai. Tokių nuotraukų prašė prieš 9-erius metus, prašo ir dabar“, – apie populiariausias lietuvių fotosesijų vietas pasakoja G. Lomovskaja.

2019-ųjų vestuvinės tendencijos

Renkantis vestuvių fotografą menininkė pataria išnagrinėti fotografo darbus: „Žiūrėkite į nuotraukas tarsi tai būtų jūsų portretai. Jeigu norite tokios atmosferos ir spalvų, susisiekite su autoriumi. Nuotraukos, kuriomis dalijasi fotografas, yra jo stiprioji pusė. Jeigu jūs svajojate apie savo tobulą portretą, o fotografas dalijasi tik gamtos kadrais su nedidukais siluetais, vargu ar gausite, ko norite. Tai labai individualu, todėl vestuvėms geriausia rinktis fotografą ne pagal rekomendacijas, o darbų pavyzdžius.“

Pašnekovė taip pat pataria prieš fotosesiją susitikti su fotografu gyvai – jis turi patikti kaip asmenybė, kelti pasitikėjimą, nes vestuvėse praleisite daug laiko kartu.

Ruošiantis vestuvinei fotosesijai fotografė pataria pasirūpinti riebalus sugeriančiomis servetėlėmis, lūpų dažais ir vandens atsigaivinti. Jaunųjų fotosesija, pasak pašnekove, trunka apie 3 valandas. O pačios šventės metu padaroma daug reportažinio tipo nuotraukų atspindint šventės įvykių seką.

„Aš su savo jaunaisiais aptariu pozas iš anksto. Mes pasitreniruojame priešvestuvinėje fotosesijoje, kas jiems labiausiai tinka. Taip 100 proc. pasiruošiame fotosesijai. Vestuvių dieną sustatau jaunuosius žinodama jų geriausias puses – visi jas turime. Nuotraukose nėra netikrų emocijų, viskas natūralu ir paprasta, kad prisiminimams liktų tik gražiausi momentai“, – pasakoja fotografė.

Kalbant apie tai, kas šiemet nebemadinga, menininkė vardija, kad juodai baltos nuotraukos, fotosesijos parkuose, apleistose vietose ir parkinguose yra atgyvenęs stilius. Dabar madingi spalvoti variantai, prabangus interjeras, derantis prie prabangių kostiumų ir suknelių ir „fashion“ stiliaus pozavimas, kuris primena rūbų ar aksesuarų reklamą, turi mažai pačių jaunųjų tikros istorijos ir emocijų, tačiau stebina žiūrovus ir atrodo madingai. Nemadingų pozų nėra, gali būti tik kvailokos, netinkančios tam tikram žmogui arba perdėtos ir pervaidintos, priduria fotografė. Kiekvienas žmogus individualus, todėl svarbu jį tinkamai atskleisti ir įamžinti iš gražiausios pusės, taip gimsta malonūs akiai prisiminimai nuotraukose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)