Štai 20 „The Body Shop“ ekspertų patarimų, kaip susikurti tinkamą atostogų nuotaiką. Jų šūkis - jauskis gerai, atrodyk gerai, daryk gera kitiems! Skirta moterims, bet pasisemti idėjų sau ar kaip palepinti savo moteris tinka ir vyrams.

1. Pabūkime nors vieną dieną be makiažo! Pasijusime daug lengviau.

2. Išeikime pasivaikščioti basomis. Pabėgiokime per rasą. Pavaikščiokime per saulėje įkaitusius akmenis. Tai suteikia tiek daug džiaugsmo! Žinoma, pėdos po to nebus itin dailios, užtat koks jausmas! Pajuskime vientisumą su gamta.

3. Juokimės, kol paskaus šonus! Tai geriausias veido patempimas!

4. Jei tik galime, kiekvieną dieną panirkime į vandens telkinį: baseiną, ežerą, upę, jūrą... Vanduo pažadins mumyse vidinį vaiką. Žaiskime vandenyje tiek, kiek tik norisi. Įsikrausime energijos visai likusiai dienai.

5. Tiesiog atsipalaiduokime ir mėgaukimės momentu. Svajokime. Svajonės ne tik skatina kūrybingumą, bet ir padeda išspręsti problemas bei suvokti savo potencialą.

6. Pabūkime saulėje. Tik ne per daug, nes juk nenorime likti it sudžiūvusi datulė. Atloškime galvą, užsimerkime ir leiskime spinduliams ištirpinti visas niūrias mintis. Tegul spinduliai įkrauna mus šviesia saulės energija bei suteikia skruostams sveiko bronzinio švytėjimo.   

7. Jauskimės laimingos ir būsime laimingos.

8. Išvažiuokime prie jūros. Nors savaitgaliui. pasiklausyti jūros bangų ošimo. Nes nėra nieko gražesnio už jūrą, kuri nenustoja bučiuoti kranto, kad ir kiek kartų jis ją beatstumtų. Užmerkime akis ir tegul bangos ritasi per kūną, nuplaudamos visas sunkias mintis.
 
9. Mėgaukimės diena! Mėgaukimės rytu, vidurdieniu, vakaru ir naktimi! Pusryčiais, priešpiečiais, vakariene ir net naktipiečiais. Lietumi, rūku ir saulės spinduliais. Mylėkime visą savo dieną.   

10. Atsipalaiduokime sūriame jūros vandenyje arba prisileiskime gaivaus vandens į vonią, įsiberkime jūros druskos. Sūrus vanduo ne tik valo odą, bet ir atgaivina sielą. 

11. Kartu su drauge pastatykime smėlio pilį. Puikiai praleisime laiką, smagiai paplepėsime bei gausime daug vitamino D. 

12. Prisirinkime kriauklių, akmenėlių, kankorėžių, susidžiovinkime gėlių. Pasidarykime koliažų, mozaikų, padėkime jas šalia savo nuotraukų rėmelių, kad ir šaltą žiemą mus šildytų gražiausių vasaros dienų prisiminimai.  

13. Vakare pamaitinkime kūno odą kremu. Nors diena buvo ilga, mums būtina pasirūpinti svarbiausiais dalykais.

14. Kiekvieną kartą po maudynių pasirūpinkite savo plaukais, pasidarykite kaukę. Taip išsaugosime savo plaukų žvilgesį ir neleisime jiems veltis.

15. Judinkime kūną, darykime tai, ką mėgstame: šokime, plaukime, bėgiokime, vaikščiokime. Judėkime, nes jei nejudame – negyvename.

16. Balansas yra mūsų geros savijautos paslaptis. Įsiklausykime į tai, ko reikia mūsų kūnui, mintims ir sielai. Atraskime sau geriausią sportą, savo mylimiausius valgius, savo sveikiausią dienos režimą.

17. Karštą dieną atgaivinkime gomurį šaltais šerbetiniais ledais, o kūno odą - drėkinančiu kremu.

18. Nepamirškime gerti daug vandens ir valgyti daug uogų. Jos ne tik nekaloringos, bet ir stiprina sveikatą. Įmeskime jų į jogurtą, salotas, kramsnokime jas vakarais be jokios sąžinės graužaties ar nerimo dėl figūros.

19. Nepamirškime, kad puiki savijauta ateina per gerus darbus. Šiandien pat padarykime kažką gera kitam, dėl kito. Ir pasipuošime pačia brangiausia kosmetika – laimės, džiaugsmo šypsena.

20. Darykime tai, kas atneša mums pilnatvės ir laimės jausmą. Investuokime į save, skaitykime knygas, užsirašykime į kursus, nueikime į seminarą, susipažinkime su naujais žmonėmis. Iškelkime sau užduotį kas dieną atrasti kažką nauja – bičiulį, knygą, dainą, vietą vakariniam pasisėdėjimui su draugėmis, naują filmą ar naują įkvepiančią mintį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)