Vis dėlto tenka pripažinti, kad kur kas geriau atsisakyti „viskas arba nieko“ taktikos ir pasirinkus vieną ar du teigiamai figūrą veikiančias priemones taikyti jas kasdien. „Tokiu būdu galite atsikratyti kur kas daugiau svorio nei manote“, - patikino „The Cheater’s Diet“ knygos atuodė Marissa Lippert.

Health.com pakalbino nemažai svorio atsikračiusių asmenų, kurie rezultatų pasiekė vos šiek tiek pakoregavę savo gyvenimo būdą. Štai rekomendacijos, kurios galbūt padės patobulinti savo firmas ir jums.

Kuo mažiau valgykite ne namie. „Buvau įpratusi valgyti restoranuose net iki devynių kartų per savaitę. Dabar tai darau tik kartą per savaitę, užsisakau vištienos salotų vienoje didelės makaronų porcijos; per mėnesį atsikračiau devynių kilogramų“, - teigia Kerri Butler.

Atsisakykite nesveikų užkandžių. „Pasiekiau savo tikslą, kai nustojau reguliariai pirkti užkandžius parduotuvėje. Jei užsimanydavau pakelio traškučių ar šokoladuko, turėdavau specialiai šiuo tikslu eiti į parduotuvę. Šis nepatogumas dažniausiai priversdavo mane ignoruoti įkyrias mintis“, - patikino Healther Del Baso.

300 kalorijų pusryčiai. „Anksčiau išvis nevalgydavau pusryčių, bet dabar niekada taip nebedarau. Visada valgau apie 300 kalorijų maistinės vertės sveiką baltymų ir viso grūdo produktų mišinį. Mėgstamiausias variantas – sumuštinis su natūraliu riešutų ir obuolių sviestu. Tai man padeda atsikratyti alkio, todėl dienos metus mažiau užkandžiauju. Šiek tiek daugiau nei per metus atsikračiau beveik 30 kilogramų“, - rašo Bo Hale.

Mankštinkitės visur ir visada. „Mėginau sulieknėti mankštindamasi visur, kur tik įmanoma. Televizijos reklamų metu šokinėdavau, plaudama indus atlikdavau šokių judesius. Taip deginau papildomas kalorijas ir išvengiau beprasmiško kiurksojimo priešais televizorių. Dabar drabužiai man tinka labiau, jaučiuosi geriau“, - sakė Megan Tiscareno.

Atsisakykite žalingo įpročio. „Mečiau rūkyti ir tuoj pat ėmiau lankytis sporto salėje, kur pradėjau mankštintis su asmeniniu treneriu. Man tikrai nebūtų pavykę mankštintis ir jaustis sveikai, jei būčiau ir toliau rūkiusi. Per tris mėnesius atsikračiau daugiau nei 16 kilogramų!” – asmenine sėkmės istorija dalijosi Leila Fathi.

Padarykite tvarką lentynose ir spintelėse. „Tiesiogine to žodžio prasme iššlavusi produktų lentynas pakeičiau kadaise taip mėgstamus produktus, pavyzdžiui, ledus mažiau kalorijų turinčiais užkandžiais, pavyzdžiui, skrudintomis saulėgrąžomis. Ėmiau savaime rinktis sveikesnius produktus. Dabar esu lieknesnė nei prieš susilaukdama dviejų vaikų!” – džiaugsmu dalijosi Lori Feldman.

Sveikesnė „laimingos valandos“ alternatyva. „Po darbo su kolegomis visada sakydavomės vakarienę išsinešti, paprastai tai būdavo aliejuje skrudintas patiekalas. Pakeitę įpročius vietoje vėlyvų vakarėlių pradėjome bėgioti ir vaikščioti gryname ore. Per metus atsikračiau 18 kilogramų“, - pasakojo Ellen Setzer.

Pagalvokite apie motyvacijos šaltinį. „Į grotuvą sukėliau geros muzikos, dėl kurios laukiu ėjimo į sporto klubą. Ši muzika man suteikia energijos, aktyviau treniruojuosi, kadangi noriu išklausyti visą grojaraštį, treniruotė dabar trunka ilgiau. Per du mėnesius numečiau beveik 6 kilogramus, o mano kojos atrodo pritrenkiančiai“, - sakė Kara Marshall.

Daugiau daržovių. „Mėgstamiausius patiekalus papildžiusi daržovėmis, pavyzdžiui, ant picos užbarstydama salotų lapų ir paprikos, kur kas greičiau pasijuntu soti, taigi nebeturiu noro valgyti traškučių ar desertų“, - pasakojo Janessa Mondestin.

Bėgiokite. „Užsimaniusi ir vėl įsisprausti į aptemptus džinsus pradėjau pietų pertraukos metu po 20 minučių bėgioti. Per du mėnesius atsikračiau 9 kilogramų, turiu daugybę energijos, o tie džinsai man dabar jau per dideli“, - savo pasiekimais džiaugėsi Lauren Castor.

Joga - puikus pasirinkimas. „Joga labai pagerino mano santykį su maistu ir kūnu. Darau jogos pratimus kelis kartus per savaitę, dabar jau esu išmokusi valdyti alkį, valgau intuityviai ir nustoju, kai tik pasijuntu soti. Dabar vilkiu vienu dydžiu mažesnius drabužius, o celiulito išvis nebėra“, - gyrėsi Jessica Nicklos.

Nepadauginkite. „Lankydamasi greito maisto restoranuose rinkdavausi gausius rinkinius. Dabar pasitenkinu užsisakydama vos vieną patiekalą. Pavyzdžiui, mažą bulvyčių porciją ar šešis gabalėlius vištienos. Vos per septynias savaites atsikračiau 7 kilogramų, noriu dar šiais metais vyksiančiame klasiokų susitikime atrodyti lieknesnė nei mokykloje“, - pasiekimais ir planais dalijosi Miranda Jarrell.

Palikite vietos desertui. „Teikiu pirmenybę dalykams, kuriuos dievinu. Renkuosi sveikesnius užkandžius, pavyzdžiui, morkas ar humusą, kad sutaupyčiau kalorijų šokoladui ar taurei vyno vakare. Per tris mėnesius man pavyko atsikratyti 9 kilogramų“, - papasakojo Elaine Higghnbotham.

Pradėkite lankyti naujus užsiėmimus. „Prieš du mėnesius pradėjau du kartus per savaitę lankyti zumbos pamokas. Šis aktyvus šokis iš tikrųjų suteikė raumenims tonusą, ypač sutvirtėjo kojų ir pilvo raumenys. Be to, tai puiki širdies raumens treniruotė. Numetusi 5 kilogramus jaučiuosi beveik pasiekusi savo tikslą“, - pasakojo Morgan Howe.

Atsisakykite naktipiečių. „Kiekvieną kartą pagimdžiusi turėdavau atsikratyti priaugtų kilogramų. Penkias naktis per savaitę nevalgydavau po 18:30 val. Kadangi tuo metu būčiau valgiusi tik nesveiką maistą, vos per du mėnesius susigrąžinau prieš gimdymą turėtą figūrą“, - sakė Deborah Gilboa.

Pasivaikščiojimai su šuniu. „Su šuniu kiekvieną dieną išsiruošiu pasivaikščioti, net jei tai vos 10 minučių trukmės pasivaikščiojimas aplink daugiabutį. Kai oras siaubingas, šuo padeda man išsiruošti, nes kitokiu atveju net nebūčiau pagalvojusi apie tokią galimybę. Pasivaikščiojimai buvo naudingi: per praėjusius metus atsikračiau daugiau nei 22 kilogramų“, - pasakojo Jamie Altholz.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)