– Mariau, per 3 mėnesius numetėte 12 kg, paryškinote raumenis. Kaip tai pavyko padaryti?

– Gimiau ir užaugau Lietuvoje. Kaip ir daug kitų tautiečių dar 2002 m. geresnio gyvenimo ieškoti išvykau užsienin. Lengva nebuvo, bet tikslą pasiekiau, dabar dienos šviesesnės. Dar Lietuvoje bandžiau užsiimti profesionaliu sportu, dalyvavau trikovės varžybose Klaipėdoje, kur laimėjau 4 vietą, tačiau sportininko karjera nesiklostė toliau taip, kaip norėjosi. Trūko įgūdžių bei bendro supratimo apie sveiką gyvenseną. Išsikraustęs į Angliją sportavau ir čia, tačiau norimo rezultato pasiekti vis nepavykdavo. Sykį sporto klube buvau pavadintas net „storu kaimiečiu“! Prieš tris mėnesius draugas rekomendavo KILO.LT, susidomėjau šia programa dėl mitybos. Supratau, kad ją reikia keisti, jei noriu rezultato – vien sporto nepakanka.

Marius

– Kas pasikeitė per šiuos tris mėnesius?

– Aš ir toliau sportuoju sporto klube. Mano nauja patirtis, kurią patiriu su KILO.LT, yra maisto gaminimas. Mano tikslas yra numesti svorį, paryškinti raumenis. Suprantu, kad tam reikia keisti valgymus. KILO.Lt yra daug skanių (yra ir neskanių, tad reikia išsirinkti sau patinkančius) patiekalų, yra receptai, gaminimo instrukcijos. Taigi aš pradėjau gaminti! Man pavyksta laikytis sudarytų mitybos planų, nes atradau gaminimo džiaugsmą: patinka gaminti ir patinka valgyti, ką pasigaminu. Gan netikėta, kad pradėjus suktis virtuvėje kilogramai tirpo, o ne atvirkščiai – pradėjo augti.

– Kokie buvo didžiausi sunkumai per šiuos tris mėnesius?

– Tiesa pasakius kai sutarėme sumažinti kalorijų kiekį tikrai buvo mėlyna akyse. Mityboje buvo išbraukti visi skanumynai, gėrimai. Viskas virta, troškinta. Alkanas nebelieku visą dieną, tik ryte jaučiuosi lyg nevalgęs esu kelias dienas. Dabar porcijų dydžiai tenkina visada, kartais net sunku suvalgyti, bet pavyksta. Su KILO.LT komandos specialistais žinutėmis susirašome, pakonsultuoja. Tik į klubą jie už mane nenueina. Manau, viskas priklauso nuo paties, o specialistai sureguliuoja mitybą. Mitybos plano tikrai teko laikytis.

Marius

– Kaip dabar jaučiatės? Ko palinkėtumėte tiems, kurie nėra patenkinti savo kūnu?

– Numetus svorio jaučiuosi labai gerai, jaučiu palengvėjimą. Pažįstami kartais net neatpažįsta.

Norintiems pokyčių galiu pasakyti, jog svarbiausia yra užsispyrimas. O norintiems numesti svorio turiu pridurti, kad mityba yra labai svarbu. Anksčiau netikėjau dietos svarba, praleisdavau pro ausis. Dabar suprantu, kad klydau – kūnas kaip variklis, turi judėti ir gebėti viską virškinti, tada dideliu prakaitu pavyks pasiekti tikslų.