1. Apgaukite skrandį skysčiu. Išgerkite stiklinę mineralinio vandens su citrinos skiltele, pomidorų sulčių ar žaliosios arbatos puodelį. Skystis užpildys tuščią skrandį ir numalšins alkio jausmą.

2. Išsimaudykite karštoje vonioje. Ji sumažins apetitą, atpalaiduos.

3. Jei pajutote, kad alkio kentėti nebegalite, padarykite nedidelę mankštelę. Fiziniai pratimai atitrauks mintis nuo šaldytuvo ir sudegins kelias nereikalingas kalorijas. Be to, iškart po treniruotės apetitas sumažėja. Tačiau nepersistenkite, nes po to gali būti sunku užmigti.

4. Numalšinti apetitą gali padėti aromaterapija. Kai tik pajusite alkį, pauostykite greipfruto žievelę, uždekite aromatinę žvakę ar pauostykite kokį nors flakonėlį su aromatiniu aliejumi ar kvepalais. Ypač efektyviai veikia gėlių ir vaisių aromatai. Alkio ir uoslės centrai yra greta, todėl kvapai padeda laikinai „užmušti“ alkio jausmą.

5. Iškart po vakarienės palepinkite save lengvu desertu, pavyzdžiui, vaisiais, neriebiu jogurtu, nedideliu juodojo šokolado gabalėliu. Tai pakels nuotaiką ir padės kovoti su apetitu.

6. Vakarienės metu nepersistenkite su prieskoniais – jie didina apetitą, aštrina alkio jausmą net pavalgius.

7. Niekad nelaikykite matomoje vietoje labai kaloringų produktų. Bus geriau, jei matomiausiose vietose padėsite vaisių ar daržovių, jei vis dėlto neišlaikysite – „nuodėmė“ bus ne tokia didelė.

8. Prieš miegą prasivaikščiokite. Tai atitrauks nuo sunkių minčių apie maistą. Vis dėlto grynas oras gali sustiprinti apetitą, todėl laiką pasivaikščiojimui pasirinkite tokį, kad po jo galima būtų iškart keliauti į lovą.

9. Pakramtykite kramtomąją gumą. Geriau – be cukraus, vaisinę. Kramtymo refleksas ir saldumas burnoje apgaus apetitą.

10. Išsivalykite dantis. Čia turėtų suveikti refleksas: išsivalius dantis nebevalgome.

11. Įsivaizduokite save gražią ir liekną, žaviausią ir patraukliausią. Negi tokia moteris prisivalgytų nakčiai?

12. Jei stinga vaizduotės, pavartykite žurnalą. Realūs lieknų gražuolių atvaizdai tikrai sumažins apetitą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją