1. Tikėkite, kad galite. Tai labai svarbu. Meskite iš galvos tokias mintis kaip „man nepavyks“, nes taip galvodami iš karto pasmerksite save nesėkmei. Privalote tikėti ir pasitikėti savimi, žinoti, kad galite tai padaryti.

2. Skirkite tam laiko. Tai nelengva, jei didžiąją laiko dalį suryja darbas ir buitis, bet jei norite pasiekti savo tikslą, skirkite sau laiko.

3. Deginkite kalorijas. Reguliariai darykite kardiopratimus ir netingėkite paprakaituoti. Galite bėgioti, minti dviratį, lankyti aerobiką, naudotis elipsiniais treniruokliais. Aktyvus sportas padės sudeginti daugiau kalorijų ir suploninti kaklą.

4. Darykite pratimus kaklui. Sukiokite galvą į šonus, aukštyn ir žemyn.

5. Štai vienas veiksmingas pratimas: sukite galvą ratu pagal laikrodžio rodyklę. Pradėkite nuo nedidelių ratų ir juos vis didinkite. Tada tą patį darykite sukdami galvą į priešingą pusę.

6. Įsiklausykite į savo kūną. Jei skauda kaklą ir jaučiatės persistengę, sulėtinkite tempą.

7. Atsigulkite ant lovos taip, kad galva ir pečiai laisvai kabotų. Pakelkite galvą, pasukite ją į vieną šoną, minutę palaikykite. Pakartokite pratimą sukdami galvą į kitą pusę.

8. Kaklo tempimo pratimai taip pat padės kaklo raumenims augti ir ilgėti. Kuo ilgesni kaklo raumenys, tuo stangresnė kaklo oda.

9. Žiūrėkite, ką valgote. Jūsų mityba turi būti sveika. Tai reiškia, kad turite valgyti kuo įvairesnį maistą, daug vaisių bei daržovių.

10. Kaklas suplonės vien numetus svorio. Kai stambūs žmonės sulieknėja, jų kaklai išryškėja ir be jokių specialių pratimų. Tik nesilaikykite drastiškų dietų, nes svoris netrukus sugrįš.

11. Gali skambėti keistai, bet dar vienas puikus pratimas yra gumos kramtymas. Jei netikite, pabandykite ir įsitikinsite.

12. Gerkite daug vandens. Jis aprūpina organizmą skysčiais, suteikia sotumo jausmą, neturi kalorijų ir padeda išplauti toksinus.

O gal turite kitokių patarimų? Pasidalinkite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)