1. Grikiai – aukštos kokybės, lengvai virškinamų baltymų šaltinis.

Todėl grikiai – puikus mėsos pakaitalas. Tiriama, ar daug baltymų turintys grikių miltai padėtų sumažinti cholesterolio lygį, riebalų kiekį ir užkirsti kelią tulžies akmenų formavimuisi.

2. Alternatyva riebalams.

Grikių krakmolas gali būti riebalų alternatyva apdorotuose maisto produktuose.

3. Iš grikių laupų spaudžiamas rutinas, kuris vartojamas gaminant preparatus kraujospūdžiui mažinti.

4. Neturi alergenų.

Grikių lukštų pagalvės rekomenduojamos tiems, kas alergiški plunksnoms, dulkėms ir žiedadulkėms.

5. Gali padėti gydantis nuo diabeto.

Nauji tyrimai rodo, kad grikiai gali būti naudingi sergantiems diabetu. Grikių glikemijos indeksas – 54, jie lėčiau mažina cukraus lygį kraujyje nei ryžiai ar kviečių produktai.

6. Gerina virškinimą.

Grikiai naudingi žarnynui, gerina apetitą. Labai veiksmingi, gydantis nuo dizenterijos ir chroninės diarėjos.

7. Grikiuose nėra chemikalų.

Grikiai auga taip greitai, kad įprastai jų netręšia pesticidais ar kitokiais chemikalais.

8. Grikiai padeda šalinti skysčius iš patinusių kūno dalių.

9. Grikiai – šildantis maistas.

Makrobiotikai laiko grikius jan produktu (šildančiu), taigi patartina valgyti grikių šaltuoju metų laiku.

10. Grikiuose nėra gliuteno, be to, jie – ne kruopos.

Taigi grikių gali valgyti sergantis celiakija, besilaikantys dietos be gliuteno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)