Kai paklausiu tokių besilankančiųjų, ar jie laikosi dietos ir ar meta svorį, dažniausias atsakymas būna štai toks: „Ne, niekada neteko stebėti savo svorio“. Vis dėlto jų pačių pasakojimai apie mitybą rodo ką kita: vos vienas skrebutis, jokio sviesto su bulvėmis, vos šiek tiek salotų padažo. Nors itin sveikai besimaitinantiems žmonėms šios taisyklės atrodo savaime suprantamos, kitiems toks maitinimasis gali priminti kuo tikriausią svorio metimo programą.

Svorio sekimas nėra žodžių „trūkumas“ ar „kančia“ sinonimas, rašo everydayhealth.com. Liekna figūra pasigirti galintys asmenys nesijaučia dedantys nežmoniškas pastangas tam, kad išlaikytų dailias kūno formas. Vis dėlto iš esmės jie tai daro kiekvieną dieną, nors galbūt net to nesuvokia.

„Cornell Food“ ir „Brant Lab“ atskleidė lieknumo paslaptis ir 2014 m. liepos mėn. įsteigė Sąmoningai lieknų asmenų registrą (Slim by Design Registry). Šio registro tikslas – išsiaiškinti iš prigimties lieknų žmonių įpročius ir tokiu būdu padėti kitiems atsikratyti svorio laikantis šių rekomendacijų.

„Žinodami, ką daro, jie gali tapti lieknesni sąmoningai, o ne pasitelkę valią“, - skirtumus aiškino profesorius ir mokslininkas Brianas Wansinkas.

Šio registro narių klausiama, ką jie renkasi kepimui ant grotelių. Sulaukiama atsakymų, kad kepsninėje lieknėji renkasi kepti dideles daržoves arba vištieną, kurią valgo su žaliomis salotomis. Tokie patarimai gali padėti atsikratyti nepageidaujamų kilogramų nekenkiant sveikatai ir nemėginant atsispirti vasaros malonumams.

Skirtingai nuo jau įkurto Nacionalinio svorio kontrolės registro (National Weight Control Registry), kurio nariai – mažiausiai 13,5 kilogramų jau atsikratę žmonės ir svorį išsaugoję mažiausiai vienerius metus, Sąmoningai lieknų asmenų registre siekiama pasigilinti į natūraliai lieknų žmonių įpročius, tų, kurie niekada nėra turėję antsvorio ir sugeba išsaugoti lieknumą pertekliaus pasaulyje.

Štai keletas lieknųjų įpročių, kuriuos galimai norėsite išmėginti ir jūs.

1. Valgykite namuose kuo dažniau, neškitės pietus į darbą iš namų;

2. Palikite šiek tiek maisto lėkštėje, ypač jei patiekta didelė porcija;

3. Įsiklausykite į skrandžio valgymo metu jums siunčiamus įspėjamuosius signalus;

4. Nustokite valgyti, kai tik pajuntate sotumo jausmą;

5. Nepraleiskite valgymų, nebūkite ilgą laiką nevalgę;

6. Ruošdami maistą naudokite minimalų sviesto ir/arba aliejaus kiekį;
7. reguliariai mankštinkitės;

8.Kasdien pusryčiaukite;

9. Stenkitės rinktis mažai kalorijų turinčius, bet labai maistingus produktus; vaisiai ir daržovės ar sriuba – puikiausi pasirinkimai;

10. Atkreipkite dėmesį į tai, kaip rengiatės, ar drabužiai jums tinka, kaip jaučiatės juos vilkėdami; turite jaustis patogiai, jums turi tikti visi spintoje esantys drabužiai.

Nedidelės dabartinių jūsų mitybos įpročių korekcijos gali padėti gyventi taip, kaip gyvena natūraliai liekni žmonės, o galbūt net ir tapsite vienu iš jų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)