Įgimtas nejautrumas skausmui

Chroniška būklė, kuomet žmogus negali jausti fizinio skausmo, kai tuo tarpu kiti pojūčiai funkcionuoja normaliai. Šis sindromas dažniausiai atsiranda dėl geno, kuris atsakingas už skausmo perdavimus kūne, mutacijos. Turintys tokį sutrikimą dažniau miršta nuo įvairių traumų, nes jie nesuvokia traumos padarytos žalos jų organizmui. Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo užregistruota apie 100 atvejų.

Gyvo lavono sindromas

Kenčiantys nuo gyvo lavono sindromo, dar kitaip vadinamo Kotardo iliuzija, tiki, kad jie yra mirę, pūva arba praradę kai kurias kūno dalis ar vidinius organus. Būta atvejų, kad aukos galvoja, jog jos išvis neegzistuoja. Gyvo lavono sindromas dažniausiai yra smegenų pažeidimo ar psichinės ligos pasekmė.

Nuo Pica sindromo kenčiantys valgo nevalgomus dalykus

Pica yra labai keistas ir retas psichologinis sutrikimas, sukeliantis norą valgyti anglį, žemę, popierių ir kitus tradiciškai nevalgomus dalykus. Nėra aišku, kas sukelia tokį sutrikimą, bet dauguma mano, jog tai kyla dėl mineralų trūkumo. Tai tarsi patvirtina faktai, kad dažniausiai toks sutrikimas būna nėščioms moterims ir vaikams iš žemesnio pragyvenimo lygio šalių.

Vilkolakio sindromas

Hipertichozė arba vilkolakio sindromas yra medicininis sutrikimas, sukeliantis padidėjusį kūno plaukuotumą viršutinėje kūno dalyje, taip pat ir ant veido. Pasaulyje yra užfiksuota tik 50 atvejų, šis sindromas dažniausiai yra paveldimas. 2008 metais Kolumbijos universiteto mokslininkai pastebėjo, kad hipertrichozės pacientams testosterono injekcijos sukėlė ilgalaikį plaukų slinkimą. Šis atradimas buvo paskelbtas kaip priemonė išgijimui.

Alergija vandeniui

Aquagenic pruritus yra odos liga, sukelta sąlyčio su vandeniu. Ji pasireiškia intensyviu, tarsi diegiančiu epiderminiu niežėjimu be matomų odos pažeidimų. Simptomai gali pasireikšti iškart po kontakto su vandeniu arba drėgnu oru ir gali išsilaikyti valandą ir daugiau. Kiti alergiją sukeliantys dirgikliai gali būti prakaitas, temperatūrų skirtumai, drabužių keitimas, kontaktas su sintetiniais audiniais. Ši būsena gali tęstis metų metus.

300 orgazmų per dieną

Nuolatinio seksualinio susijaudinimo sutrikimas (Persistent genital arousal) ar PSAS (persistant sexual arousal syndrome) pasireiškia spontanišku arba nuolatiniu lytiniu susijaudinimu, besibaigiančiu orgazmu arba lytinių organų sujautrėjimu, nesusijusiu su lytiniu potraukiu.

Užsienietiško akcento sindromas

Užsienietiško akcento sindromas (FAS – Foreign Accent Sindrome) yra kalbos sutrikimas, kuris sukelia staigius pokyčius kalbos struktūroje, intonacijoje ir tarime. Kenčiantys nuo šio sindromo žmonės kalba tarsi su „užsienietišku“ akcentu. FAS dažniausiai yra rimto smegenų pažeidimo (kaip insultas ar galvos sužeidimai) pasekmė, tipiškai pasireiškiantis per vienerius ar dvejus metus po traumos. 50 iš 60 atvejų, užregistruotų nuo 1941, tik keletui nuo FAS kenčiančių asmenų kalba atsistatė savaime; kai kuriems taip pat pasisekė atstatyti kalbą su logopedų pagalba.

Seksas per miegus

Seksomnija yra miego sutrikimas, kuris, kaip ir vaikščiojimas per miegus, verčia kenčiantįjį užsiimti seksualine veikla miegant. Nuo pripažinimo 2003 metais, seksomnija buvo remiamasi norint išteisinti kaltinamus seksualine prievarta Kanadoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Ateivio rankos sindromas

Dar žinomas kaip gydytojo Strangelove sindromas arba „anarchinė ranka“, ateivio rankos sindromas yra neurologinis sutrikimas, kuris verčia auką galvoti, kad jis prarado vienos rankos kontrolę. Yra užregistruota tokių ekstremalių atvejų, kuomet pacientai eidavo žiaurių imtynių su savo ranka ar netgi bandančių pasmaugti pacientą, kol jis miega. Ateivio rankos sindromą sukelia traumos, pvz., insultas, aneurizma ar galvos sužeidimas. Vaistų šiam sindromui išgydyti nėra.

Sprogstančios galvos sindromas

Žmonės, turintys šį sindromą ir negydomi, protarpiais girdi į sprogimus panašius garsus, kurie, rodos, kyla jų pačių galvose. Tokie „sprogimai“ pacientui pasigirsta, kai šis miega (maždaug po valandos ar dviejų nuo užmigimo). Pacientai nejaučia fizinio skausmo, tačiau tokį triukšmą lydi sąmoninga baimė ir nerimas. Šiai dienai nėra žinoma, kas sukelia tokį sindromą, todėl jis buvo siejamas su stresu ir nuovargiu. Be to, jis dažnai išnyksta

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)