Reikės:
300 ml pieno
1 svogūno (nedidelis, supjaustyti į 4 dalis)
1 lauro lapo
2 čiobrelio šakelių
1 petražolės šakelės
žiupsnelis muskato riešuto
druskos, pipirų
25 g sviesto
25 g kvietinių miltų
1. Į puodą supilti pieną, sudėti svogūną, žoleles, muskato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Užvirinti, iškart nuimti nuo ugnies, uždengti ir palikti 30 min. – 1 val., perkošti per sietelį.
2. Išlydyti sviestą puode, sudėti miltus ir kaitinti vieną minutę. Nuimti nuo ugnies ir palaipsniui supilti pieną vis pamaišant. Užvirinti ir virti 2 minutes nuolat pamaišant.
Kiti padažai, pagaminti bešamelio pagrindu
Šviesus svogūnų padažas
3-4 svogūnai
1 šaukštas sviesto
Gaminame bešamelio padažą. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname svieste, sumalame į piurė ir sudedame į pagrindinį padažą.
Bešamelis su kumpiu
30 g sviesto
30 g miltų
¼ l karšto pieno
¼ l verdančio vandens
50 g jautienos
druskos, pipirų, muskato riešuto
Kaip paprastai paruošti miltų pagrindą, sudėti smulkiai supjaustytą kumpį ir pabaigoje – druskos, pipirų ir muskato.
Bešamelis su sūriu
Užvirinti 250-300 g pieno, sudėti grietinėlę (apie 50 g) ir smulkiai supjaustytą sūrį (300 g., gerai tinka gorgonzolos sūris ir kt.), pakaitinti ant ugnies vis pamaišant, kad gautųsi tiršta vienalytė masė.
Šviesus „Morney“ padažas
30 g sviesto
2 tryniai
50 g sutarkuoto sūrio
Šiek tiek grietinėlės
Gaminame bešamelio padažą. Trynius ir sūrį sumaišome su grietinėle (arba pienu), pilame į padažą. Prieskoniai – pagal skonį.
Skanaus!