Bepigu dalintis grožio receptais, kai tau 20 ar 30, kai pati savaime oda dar yra stangri, sveika, lygi (na, bent jau daugumos atvejų). Tačiau kai tau 50+, sunku „išlaužti“ pastebimą efektą – esi ir būsi per žingsnį močiutė, į kurią atsigręš nebent 70 perkopęs senjoras. Mat šiuolaikiniai 60-mečiai dar gana sėkmingai „kabina“ tas šviežutes, dailutes, stangrutes...

Tačiau metai toli gražu nėra kliūtis rūpintis savo išvaizda. O pats geriausias rūpestis yra rūpinimasis „per vidų“. T.y. per tai, ką ir kiek valgai, kiek laiko skiri dvasiniam tobulėjimui, poilsiui, miegui, judėjimui, buvimui gryname ore, mėgavimuisi gamta, užsiėmimui mėgiama veikla, kiek dėmesio skiri prasmingam laisvalaikiui, savo aplinkos ir santykių puoselėjimui. Mat kiekviena raukšlelė yra blogos nuotaikos, blogos savijautos, nevisavertiškumo komplekso, lytinio gyvenimo stygiaus, abipusės meilės trūkumo ženklas. Minuso ženklas. Taigi, svarbiausia, kad tų minusų būtų kuo mažiau.

Visi puikiai žinome, kad didžiulė moters puošmena yra jos plaukai. Neprižiūrėti, laiku nepakirpti, nenudažyti ar nuaugusiomis šaknimis plaukai moterį paverčia piktąja pamote iš pasakos apie Pelenę. Todėl po žiemos, išsivyniojusi i visų šalikų ir kepurių, aš pirmiausia atgaivinu galvos odą, atnaujinu plaukų kirpimą ir spalvą. Senstantiems plaukams labai tinka dilgėlių nuoviro vonelės. Be abejo, greta kitų, pripažintų ir sertifikuotų priemonių (kaukių, serumų, masažo), kurių paminėjimas, ko gero, būtų palaikytas reklama. Tad ir neminėsiu. Plaukų stengiuosi nedžiovinti karšto oro srove. Kuo rečiau naudoju karštas garbanojimo ar tiesinimo žnyples. Plaukų galiukus po kiekvieno galvos trinkimo patepu aliejuku – tai stabdo jų skilinėjimą. Taip pat nenaudoju plaukų lako – natūraliai besiplaikstantys plaukai suteikia jaunatviškumo, žaismingumo.

Veido odai labai svarbus negyvų ląstelių pašalinimas. Prieš šią procedūrą pagarinu veido odą virš karštos medetkų vonelės – ji atveria poras, atpalaiduoja negyvas ląsteles. Odos šveitimui kas antrą kartą naudoju odos šveitiklį su migdolų mikrodalelėmis ir natūralias priemones: itin smulkiai maltos kavos tirščius arba maistinę sodą. Žinoma, negalima odos trinti labai intensyviai ir stipriai – judesiai turi būti švelnūs, sukamieji ir netampantys odos. Šveičiant odą nevalia liesti paakių zonos, žemyn svyrančių lūpų kampučių.

Po šveitimo veidą sudrėkinu šiltu ramunėlių arba pankolių nuoviru – sušlapinu minkštą rankšluostuką ir palaikau priglaudusi jį prie veido minutę kitą. Tada leidžiu odai nudžiūti ir patepu ją serumu ar elastinu, skirtu brandžiai odai. Manau, kad sulaukus 50+, esame nusipelniusios įsigyti kokybišką, dermatologų patikrintą ir pripažintą kosmetiką, o ne tai, kas pigiau, kam pritaikyta nuolaida ir pan. Tiesą sakant, jei jau galime sau leisti nusipirkti geros dešros ir sūrio, tai verčiau jau jų sąskaita pataupyti, retkarčiais pusdienį pabadauti (ypač antroje dienos pusėje) – kas irgi turi didžiulę teigiamą įtaką odos (ir ne tik) grožiui – ir sutaupytus pinigus net nesuabejojant pridėti prie kosmetikai skiriamų lėšų.

Bent kartą ar du per savaitę veidui darau kaukę. Pakaitomis: maitinančią, gaivinančią, valančią. Tai tikrai veikia. Taip pat odai švytėti, plaukams blizgėti padeda kolagenas – kiekvieną dieną geriu žuvies produktų pagrindu pagamintą kolageną. Jis taip pat teigiamai veikia ir per žiemą pasilpusius nagus.

Ak, ir dar toji dekoltė sritis... Jai reikia tokios pačios kokybiškos kosmetikos kaip ir veidui.

Ir rankos... Šios išdavikės, jei tik nesiimsi jokių priemonių, tuojau pat išduos kad tau ne 50-, o 50+. Taigi, net ir labiausiai norėdama, atėjus pavasariui niekada nevilkiu jokio drabužio be rankovių, t.y. tokio, kuris apnuogintų viršutinę rankos dalį. Jei tai neišvengiama, visada apsigaubiu pečius šaliu.

Grožiui labai padeda pirmosios saulės spinduliai, todėl saulėtomis dienomis, kai tik galiu, vaikštinėju saulėkaitoje (žinoma, su saulės akiniais, saugančiais nuo jos UV spindulių), o namuose atitraukiu visas užuolaidas.

Vis dėlto pirmiausia visoms linkiu geros nuotaikos ir švytėjimo iš vidaus. O jau tada kils noras ir rūpintis išoriniu grožiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)