1 Padidinkite savo intymumą.

Arba, kaip sako Jordyn Mastrodomenico, LCADC, LAC, CTP, Choice Point klinikinė direktorė: tapkite pora, prie kurios vaikams būtų gėda.

„Visą dieną lieskite savo partnerį ir net šiek tiek flirtuokite“, – sako J. Mastrodomenico.

„Intymumas gali būti įvairus: jei partneris nori, kad būtumėte su juo virtuvėje, eikite jam padėti, jei jis nori su jumis išgerti kavos – žinoma, kodėl gi ne, jei nori tyliai pasivaikščioti parke – tai dar geriau.“

Tapdami intymesni laikydamiesi už rankų, leisdami laiką ir kitaip flirtuodami, stiprinsite savo ryšį ir išliksite tokie pat aistringi kaip visada miegamajame ir už jo ribų.

2 Įsileiskite į savo santykius „sveiko nestabilumo“.

Ne, tai nereiškia, kad be jokios priežasties kils muštynės. Vietoj to į savo kasdienybę įtraukite netikėto elgesio.

„Jei jūsų elgesys yra nuspėjamas, o partneris visada žino, ko tikėtis, gali būti sunku išlaikyti šypseną“, – sako Mari Vasan, sertifikuota hipnoterapeutė, dirbanti tik su vidutinio amžiaus moterimis.

„Jei dienos pabaigoje paprastai būnate „apsirengę“ prakaitu, apsvarstykite galimybę pasveikinti partnerį apsirengę seksualiausiais drabužiais ir parodyti jam, ką esate paruošę jums abiem, pavyzdžiui, šiltą vonią, masažą, jausmingą vakarienę ar ką nors nekasdieniško.“

Arba, jei paprastai grįžtate namo iš darbo ir skaitote, paskambinkite savo partneriui dienos pradžioje ir pasakykite, kad turite planų vakarui ir jie turėtų būti paruošti, kai grįšite namo, pataria Vasan.

Nepamirškite pasakyti partneriui, kodėl darote šiuos dalykus.

„Galbūt todėl, kad juos mylite, arba todėl, kad jie to nusipelnė, arba todėl, kad matote, ką jie daro, ir norite parodyti dėkingumą“, – sako Vasan.

„Tokie nuoširdūs pareiškimai suteiks daugiau gilumo ir intymumo“.

3 Strategiškai naudokite nostalgiją.

Kai kuriais atvejais jaunystės išgyvenimas gali būti geras dalykas.

Ėjimas klausytis grupės, kurią abu mėgote, kai buvote jaunesni, arba veiksmai, primenantys ankstesnes, laimingas, aistringas dienas, įjungs tuos neuroninius tinklus, susijusius su jaunyste ir aistra, – sako Vasan.

„Netgi tiesiog namuose grojant tam tikrą muziką galima pasiekti tą patį rezultatą. Tuomet galėsite asocijuotis su energingesniu, aistringesniu savimi.“ Pabandykite, net jei iš pradžių atrodys, kad tai yra banalu.

Brandi pora lovoje

4 Priimkite spontaniškumą miegamajame.

Po tiek daug metų kartu miegamajame lengva užsimiršti. Ir nors tai gali atrodyti akivaizdu, paprastas būdas pakeisti situaciją yra, na, pakeisti situaciją.

„Skirkite laiko seksui skirtingose vietose ir skirtingu laiku, įtraukite žaisliukus, vaidmenų žaidimus ir kitus dalykus, kurie yra saugūs ir kartu jaudinantys“, – sako Josephas Puglisi, santykių ekspertas ir „Dating Iconic“ generalinis direktorius.

„Neprivalote daryti to, kas jums nelabai patinka, tačiau neleiskite, kad rutina sugriautų jūsų aistrą ar padarytų ją nuobodžią ir seną. Tai laikas atgaivinti savo aistrą ir santykius, grįžti prie dalykų, dėl kurių įsimylėjote vienas kitą, taip pat sukurti naujesnių smagių prisiminimų.“

Darykite tai pakankamai dažnai, ir tai taps jūsų nauja – ir daug įdomesne – rutina.

5 Išlaikykite sveiką emocinę būseną.

Akivaizdu, kad norint išlaikyti aistrą santykiuose po 50-ies, daug darbo reikia įdėti jums abiem, kaip porai. Tačiau visas šis darbas nueina perniek, jei vienas iš jūsų arba abu jaučiatės prislėgti kaip asmenybės.

„Bet kokie santykiai priklauso nuo emocinių būsenų, kurias kiekvienas partneris atsineša į santykius, kokybės“, – sako Vasanas.

„Jei kiekvieną vakarą ateinate išsekę ir nusivylę, mažai šansų, kad įkvėpsite ar sukelsite aistrą.“ Norėsite palaikyti sveiką emocinę būseną – net jei dėl to teks kreiptis pagalbos į specialistą.

Taip elgdamiesi taip pat galite išvengti dažnai pasitaikančių santykių skaudulių.

„Matau per daug moterų ir vyrų, kurie jaučia, kad jų partneris jų neišpildo, – sako Vasanas.

„Jūsų darbas yra rasti išsipildymą; jūsų partnerio darbas yra tik jį papildyti.“ Kai atrasite dalykus, kurie jums kelia aistrą, ir jūs abu santykiuose pasirodysite kupini energijos ir entuziazmo, bus daug didesnė tikimybė, kad aistros rasite ir kasdieniame gyvenime.