Tačiau 2013 metams su Gyvate susidraugauti (norime mes to ar nenorime), ar bent jau susipažinti, teks visiems. Taigi kas per paslaptingas sutvėrimas ta Gyvatė, kurios globoje ateinančiais metais atsidursime?

Susipažinkime – Juodoji Vandens Gyvatė. Gyvačių netrūksta daugumos pasaulio šalių mitologijoje. Pavyzdžiui, Vakaruose minėtoji Gyvatė neretai įvardijama kaip mąstytojų simbolis ir globėja.

Iš esmės tiksliai pasakyti, kokia yra Gyvatė, neįmanoma. Ji palaiko ryšį tarp Žemės ir Dangaus, jungia ir Žemę su požeminiu pasauliu.

Senovės mitologijoje Gyvatės, jungusios du pasaulius, vaidmuo taip pat buvo dvilypis: vienu metu Gyvatė ir tiesė pagalbos ranką, ir kėlė grėsmę. Patarimas: jokiais būdais gyvatiškosios didenybės neerzinkite – niekada negalima žinoti, kurį savo veidą ji parodys mainais.

Vandens stichija, kuriai ir priklauso Juodoji Gyvatė, taip pat nepasižymi pastovumu. Kaip ir Gyvatės nuotaikos – ramią būseną akimirksniu gali pakeisti tikrų tikriausia audra.

Gyvenimas 2013 metais – tarsi nuotykių kupina kelionė, kurios metu gali nutikti bet kas. Reikia ruoštis kovai su stichija: tie, kurie atlaikys visus Gyvatės siunčiamus išbandymus, galės mėgautis lygiu ir tiesiu keliu prie gėrybių šaltinio.

Remiantis Vakarų tradicijomis, Gyvatės metai laikomi gana sėkmingais, 2013 metai bus itin palankūs finansininkams ir verslo pasaulio žmonėms. Kinų filosofijoje Gyvatė – vienas iš pačių sumaniausių, išmintingiausių, sukčiausių ir galingiausių sutvėrimų.

Pavydėtinas lankstumas padeda Gyvatei apeiti visas negandas, rasti išeitį iš situacijų, kurios atrodo mažų mažiausiai beviltiškos, ir negailėti dėl patirtų nuostolių: Gyvatė puikiai žino, jog bet kokie praradimai ateityje sugrįš su kaupu. Taigi pasimokykite iš Gyvatės, kaip derėtų elgtis sudėtingose situacijose – šiais metais, patikėkite, jų tikrai netrūks.

2013 metais derėtų visomis įmanomomis priemonėmis vengti konfliktinių situacijų: Gyvatė labai nemėgsta būti spiečiama į kampą. Ji rami, tačiau visada pasirengusi – išlavintas protas ir puiki intuicija suteikia galimybių į bet kurią situaciją pažvelgti giliai iš vidaus.

Sėkmė šypsosis tiems, kurie moka planuoti savo gyvenimą – neskuba ir prieš kiekvieną svarbesnį sprendimą pasveria visus pliusus ir minusus. Turima išmintis Gyvatei leidžia visur ir visada pasidaryti reikiamas išvadas, iš jų pasimokyti, mokytis ne tik savų, bet ir iš svetimų klaidų. Dalykiniuose reikaluose 2013 metais teks pamiršti romantiką, būti pragmatiškoms.

Ateinantys metai palankūs kurti šeimą, tačiau pasiryžti šiam žingsniui derėtų labai rimtai ir gerai apgalvojus, atsakingai: Gyvatei patinka, kai viskas būna apgalvota iki menkiausių smulkmenų. Sutikti 2013-iuosius geriausia su šeima, ramiai ir jaukiai.

Rytuose kalbama: brangiausia, ką žmogus turi, yra jo šeima. Tegul Gyvatė, lanku apjuosusi jūsų artimiausius žmones, visus ateinančius metus saugo jūsų šeimos ramybę ir padeda puoselėti santarvę.

Patarimai Gyvatės metams pagal jūsų gimimo metus

Žiurkės metais gimusioms ateinančiais metais patariama atsisakyti nereikalingo aktyvumo. Jūs pernelyg nepastovios ir dinamiškos, kad Gyvatės metai, kai labiausiai pravers kantrumas, ramybė ir mokėjimas išlaukti tinkamo momento, jums būtų sėkmingi. Teks keisti veiklos strategiją. Planai gali žlugti net ir tokioje sferoje, kur anksčiau viskas klojosi tiesiog puikiai. Kalbame ne tik apie piniginius reikalus, darbą, bet ir santykius su artimiausiais žmonėmis.

Sudėtingiausiose situacijose gali skaudžiai nukentėti šeima. Padėtį pagerins ir problemas išspręsti padės tik kantrumas, dėmesys artimiausių žmonių jausmams, gebėjimas noriai aukotis dėl mylimųjų gerovės. Komforto ir naudos sau paieškas atidėkite geresniems laikams – 2013 metais jos atneš daugiau žalos nei duos naudos.

Jaučio metais gimusias įspėjame, jog 2013 metais gali kilti problemų šeimoje. Taip jau bus, kad būtent Jaučio metais gimusiems šeimos kūrimą derėtų metams atidėti. Jaučiams Gyvatės metai apskritai bus nelengvi: gali kilti rimtų sveikatos problemų, atsirasti nenumatytų išlaidų, didelė rizika tapti agresijos auka. Venkite bet kokių avantiūrų, jokio lengvabūdiškumo!

Jaučio metais gimusios dailiosios lyties atstovės Gyvatės metais turi labai rūpintis savo dalykine reputacija, santykiais su kolegomis, didelė tikimybė, jog darbo aplinkoje prasidės labai negatyvūs procesai, kurių padarinius anuliuoti bus beprotiškai sunku.

Tiek gyvenime, tiek meilėje Jaučio metais gimę asmenys labai praktiški, padebesiais skraidžioti tikrai ne jiems, užsibrėžtų tikslų tokie žmonės siekia ryžtingai ir kantriai. Jeigu toks užsibrėžė ką nors padaryti, stengsis dėl to nuo ryto iki vakaro, jokios kliūtys jam nebaisios, rankų tikrai lengvai nenuleis. Būtent šias savo būdo savybes 2013 metais Jaučio metais gimusioms ir derėtų valdyti –ypač ugningas tiesos paieškas. Tik taip bus galima išsaugoti santykius su artimaisiais.

Tigro metais gimusioms Gyvatės metai žada nemažai malonių. Galėsite lengvai tapti kokių nors idėjinių darbų lydere. Jums lengviau nei kitiems ateinančiais metais seksis burti žmones bendram tikslui – tiek imtis naujo projekto, tiek leistis į rizikingą avantiūrą.

Gyvatė Tigrui tikrai netrukdys, ji gerbia šio kailinio plėšrūno jėgą ir gebėjimą nepasiduoti net ir grėsmingiausių pavojų akivaizdoje. Taigi Tigro metais gimusios ne tik gali lengvai valdyti nemažus kolektyvūs, bet ir... valdyti istorijos eigą – pavyzdžiui, jūsų darbovietės istoriją. Stiprus ir geraširdis Tigras – žvėrių karalius, privalantis išmintingai naudoti savo galią ir jėgą. Jeigu Tigro impulsyvumas 2013 metais bus derinamas su Gyvatės išmintimi, neabejotinai laukia sėkmė.

Katino (Triušio) metais gimusiųjų laukia geri metai. Gyvatės ir Katino filosofiniai įsitikinimai gana artimi, todėl šiais metais gimusioms šalia Gyvatės pavyks išsaugoti vidinę ramybę ir harmoniją. Neagresyvus, geranoriškas ir taktiškas Katinas ne tik kovoja už harmoniją visame pasaulyje, bet ir žino jo didžiausią paslaptį: „Nori, kad gyvenimas pasikeistų į gera? Pradėk nuo savęs“.

Tai tikrų tikriausia tiesa, tačiau būkite atsargios – visada atsiras apsukruolių, jūsų gerumu norinčių pasinaudoti tikrai ne patiems geriausiems tikslams. Pirmoje 2013 metų pusėje rekomenduojama veikti aktyviau: susipažinti su naujais žmonėmis, keliauti, kilti karjeros laiptais. Antroji metų pusė turėtų būti pašvęsta šeimyninei gerovei: Gyvatei tai labai patiks.

Drakono metais gimusiųjų taip pat laukia neblogi metai. Gyvatė jiems nekliudys. Drakonams, kaip visada, viskas tiesiog seksis, jie ir vėl bus likimo numylėtiniai – seniai žinoma, kad šio ženklo metais gimusiems neretai daug kas gyvenime pavyksta tiesiog savaime, be jokių ypatingų pastangų. Aplinkinius Drakonai traukia iš tolo, žmonės noriai pasiduoda jo įtakai.

Drakonams nieko nebūna po truputį. Metai bus labai įdomūs, kartais netgi pavojingi. Fantazija ir nestandartinis mąstymas bei požiūris į pasaulį Drakonams neleidžia likti nepastebėtiems, kad ir kur jie beatsidurtų: labai tikėtina, kad ir 2013 metais Drakonai visada bus dėmesio centre ir pačiame įvykių sūkuryje.

Darbas ateinančiais metais Drakono nevylios, jam norėsis ieškoti pramogų, naujų potyrių, rizikuoti. Iš Drakono metais gimusiųjų Gyvatės metais galima laukti neprognozuojamų poelgių, keistų išsišokimų ir netikėtų sprendimų, kurių pasekmės gali būti pačios įvairiausios. Toks Drakono elgesys 2013 metais gali turėti įtakos karjerai ar net pakenkti santykiams su mylimu žmogumi.

Ateinančiais metais Drakonams nevalia užriesti nosies ir pernelyg įsijausti į lyderio vaidmenį. Taip pat patariama vengti politinių ginčų ir batalijų. Nebandykite gauti naudos pasinaudoję bejėgiais aplinkiniais. Jeigu į šiuos patarimus įsiklausysite, 2013 metai Drakono metais gimusioms bus sėkmingi.

Gyvatės metais gimusios 2013 metais galės mėgautis visokeriopa sėkme – juk tai jūsų metai. Svarbiausia – vadovautis nuojauta, o ne logika. Intuicija padės išvengti klaidų, tačiau tai visai nereiškia, jog nesate pakankamai protinga. Visai priešingai: aštrus analitinis Gyvačių mąstymas padės pasiekti visų užsibrėžtų tikslų. Viskas, ko 2013 metais panorėsite, stebuklingai išsipildys.

Gyvatės metais gimusių 2013 metais laukia sėkmė profesinėje srityje. Fortūna lydės dar entuziastingiau, jeigu laikysitės šios schemos: niekur ir niekada neskubėsite, vengsite neapgalvotų sprendimų, prieš bet kokį svarbesnį sprendimą atidžiai išanalizuosite aplinką.

Aplinkiniams gali pasirodyti, jog pinigai patys plauks į Gyvatės kišenes, tačiau tik pati Gyvatė žino, kiek daug pastangų tokia sėkmė kainuoja iš tikrųjų. Ateinančiais metais patariama permąstyti savo požiūrį į gyvenimą, kai kur padaryti teisingas išvadas – trumpai tariant, „išsinerti iš senos odos“: kai ką pradėti iš naujo, nubraukti nemalonias senųjų metų patirtis, pasiruošti naujoms pradžioms, gal net naujiems artimiems santykiams. Gyvatės metais gimusioms 2013 metai bus tikrai labai įdomūs ir atsakingi – jų tiesiog nevalia praleisti nuobodžiai.

Arklio metais gimusioms patartina atkreipti dėmesį į šį patarimą: 2013 metais jos rizikuos daug netekti dėl galvą priversiančios pamesti meilės. Turėkime omenyje – Gyvatės metais aplankanti meilė dažniausiai ilgai netrunka, tad pabandykite apsišarvuoti kantrybe ir nepraraskite savitvardos. Iš esmės Gyvatės metai po Arklio ženklu gimusioms bus gana neblogi.

Naujos pažintys padės daug ką pakeisti į gerąją pusę, juk Arklio metais gimę žmonės labai linksmi, energingi ir mokantys bendrauti. Viešini Arklio metais gimę asmenys 2013-aisiais gali sutikti savo gyvenimo meilę, tačiau, kaip jau perspėjome, naujus santykius meilės fronte reikėtų vertinti atsargiai ir stačia galva į aistros sūkurį nepulti.

Ožkos metais gimusioms Gyvatės metai žada būti sudėtingi. Gyvatei Ožka nelabai prie širdies, todėl 2013 metais jums gali tekti atlaikyti ne vieną išbandymą. Nepasiduokite, nors nuo per didelės iniciatyvos taip pat derėtų susilaikyti: nevertėtų šokti Gyvatei į akis ir pernelyg aktyviai apie save priminti.

Susiklosčius itin nepalankioms aplinkybėms, Ožkoms patariama išsikalbėti ir išsiverkti – tai bus pirmas ir labai tvirtas žingsnis problemų sprendimo link. Su aplinkiniais dalindamasi savo bėdomis, skausmu ir nerimu, Ožka ras ir nusiraminimą, ir sulauks realios pagalbos.

Beždžionės metais gimusių laukia pozityvūs, truputį beprotiški metai. Konfliktų išvengti nepavyks, tačiau gudriai intrigantei Beždžionei tai nieko baisaus, juk ji ne tik moka lengvai išsisukti net iš pačių kebliausių situacijų, bet ir pasiekti tai, ko tik panorės. Beždžionės metais gimusių Gyvatės metais greičiausiai laukia paaukštinimas.

Svarbiausia – visur ir visada kontroliuoti situaciją, nepaleisti jos iš rankų, Beždžionė privalo išlikti padėties šeimininkė. Trumpai tariant, Beždžionė pakankamai sumani, kad išvengtų nors ir labai gerai suplanuotų Gyvatės pinklių ir atakų. 2013 metais drąsioji, žaismingoji ir lanksčioji Beždžionė drąsiai mes iššūkius likimui. Gyvatės buvimas tik padės dar geriau atsiskleisti jos įvairiapusiškiems talentams.

Gaidžio metais gimusiems 2013 metai bus gana nelengvi. Iš prigimties išdidus ir savimi pasitikintis Gaidys Gyvatės metais visą savo dėmesį skirs darbui ir galimybėms uždirbti pinigų. Nors galimybių palypėti bent vienu karjeros laipteliu ateinančiais metais ir pasitaikys, viską gali sugadinti konfliktai kolektyve, kurių tikrai Gyvatės metais netrūks. Per metų metus susikaupusios nuoskaudos ir nuomonių nesutapimai būtent ateinančiais metais gali įgauti nuostolių verslui pavidalą.

Prisiminkite posakį: saulė patekėtų, net jei gaidys negiedotų. Todėl nepraraskite to, ką jau turite, neatsargiai siekdami naujų aukštumų. Padėtį išgelbėti galėtų tik atsakingas požiūris į viską, ko imatės, ir nuoseklumas. Meilės fronte nesiimkite jokių pokyčių: bet koks bandymas kažką keisti baigsis skaudžiomis ir ilgai nedžiūstančiomis ašaromis.

2013 metais Šuns metais gimusioms su Gyvate rasti bendrą kalbą bus gana sunku, nelengva bus pelnyti ir jos palaikymą. Šuns metais gimusių asmenų emocionalumas ir nekantrumas iš prigimties ramiai, nesiblaškančiai ir išmintingai Gyvatei tikrai ne prie širdies. Nepasiduokite jausmų kontrolei, bėdas ir nelaimes vertinkite per filosofinę prizmę, skaitykite sielą ugdančią literatūrą – tokios priemonės padės lengviau atlaikyti Gyvatės išbandymus.

Gyvatės metais Šunims rekomenduojama visose srityse neperžengti ribų: pradedant mityba ir baigiant gyvenimo malonumų paieškomis. Sėkmės 2013 metais paslaptis Šuns metais gimusioms – saiko jausmas.

Šerno metais gimusių 2013 metais laukia sėkmės finansų srityje. Atkaklumas, stropus ir nuoseklus darbas, atidumas ir puiki motyvacija padės tokiems žmonėms gauti nemenką pelną. Juk Šernas niekada nesikrato atsakomybės ir nevengia sunkių užduočių – kada nors už tai juk turi būti atlyginta, ar ne? 2013 metais Šerno metais gimusioms pavyks užsitarnauti pelnytą pagarbą, užmegzti ne vieną naudingą pažintį.

Svarbiausia yra prisiminti, jog esate lengvas intrigantų ir pasipelnyti jūsų sąskaitą norinčių piktavalių grobis, todėl pernelyg drąsiai pasitikėti aplinkiniais nevertėtų. Didžiausia sėkmė laukia Šernų, jau seniai ir atkakliai siekiančių užsibrėžto tikslo: kiekybė peraugs į kokybę.

Taip nutiks tuo atveju, jeigu Šerno geranoriškumas ir noras sunkiai dirbti suminkštins ne visada palankiai nusiteikusios Gyvatės širdį. Jausmų sferoje 2013 metais Šernų didelės pergalės nelaukia. Gal gyvenimo meilė jūsų 2013 metais ir neaplankys, bet bent jau naujų draugų Gyvatė tikrai nepašykštės.

Priminsime:

Žiurkės metai: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996
Jaučio metai: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997
Tigro metai: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998
Katino (Triušio) metai: 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999
Drakono metai: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000
Gyvatės metai: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001
Arklio metai: 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002
Ožkos metai: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003
Beždžionės metai: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004
Gaidžio metai: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005
Šuns metai: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006
Šerno metai: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)