Ugninės Raudonosios Beždžionės metai prasidės vasario 8 dieną, tačiau jau ir prieš tai galime tikėtis tam tikrų svarbių pokyčių mūsų gyvenime. Labai dažnai jie vyksta metų sandūroje, kai galime įvertinti savo nueitą kelią ir išsikelti sau naujus tikslus ir uždavinius. Ir nors labai norėsis stabilumo, pastovumo, įprastų dalykų, vis tik daug ką patirsime visai naujai ir netgi netikėtai.

Ugninės Raudonosios Beždžionės metai. Kokie gi jie bus? Ko galima tikėtis? Pirmiausia pasakyčiau - tai permainų laikotarpis. Aktyvūs, ryžtingi metai, kai galime daug pasiekti, lanksčiai reaguodami į besikeičiančias situacijas, priimdami permainas ir būdami pasiruošę daug ką keisti.
Lolita Žukienė

Iš kitos pusės galime susidurti su noru pasirodyti, juk beždžionė mėgsta atkreipti į save dėmesį. Moterims norėsis būti pačiomis gražiausiomis. Sunkiau bus nuspėti kitų reakcijas, tiek vertybių, tiek asmeninių santykių srityse. Todėl daug ką reikės mums permąstyti iš naujo. Pirmiausia reikės išmokti nepasiduoti siekiant tikslo.

Beždžionė – greita, vikri, džiaugsminga, - šitos savybės mums gyvenime ir padėtų sekančiais metais. Svarbu tik išmokti, ką pradėjome – pabaigti. Nes beždžionė dažnai kažko griebiasi ir meta darbą pusiaukelėje. Šie metai iš mūsų pareikalaus labai didelio atkaklumo, siekiant tikslo, o tuo pačiu ir gebėjimo kantriai užbaigti pradėtus darbus.

2016 metais kovo mėnesio 8-9 dienomis įvyks pilnas Saulės Žuvų žvaigždyne ir 23 d. dalinis Mėnulio Mergelės žvaigždyne užtemimai. Tad suprantama, kad kovas nebus toks lengvas, kaip norėtųsi. Gali tekti kai ko savo gyvenime atsisakyti, patirti. Bus svarbu įveikti baimes ir abejones, bei nesureikšminti smulkmenų, dėl kurių ir kyla dažni nesutarimai. Tad šį mėnesį panaudokite savęs tobulinimui.

Balandis bus įdomus aktyviems, mėgstantiems veikti greitai ir ryžtingai ir drąsiai ginantiems tiesą,- juk tai Ugninė beždžionė! Šiuo metu gali iškilti viešumon slėpti dalykai, todėl stebinančios informacijos netruks. Svarbu lanksčiai ir vikriai, kaip moka beždžionė, sureaguoti, tad šį mėnesį gali išryškėti ir noras vienu ypu spręsti problemas tiek pasaulinėje arenoje, tiek namų aplinkoje. Todėl būtina išmintis ir tolerancija. Beždžionė labai gudri ir išradinga! Laimei, nuo balandžio 9 d. Avino žvaigždynu pradėjęs kelionę Baltasis Mėnulis švelnins įtampą ir suteiks puikių naujų galimybių.

Gegužę taps aktualesni turtiniai reikalai. Juos sprendžiant vertėtų pasitarti, nepriiminėti sprendimų emocijų pagrindu, nors šis simbolinis gyvūnas ir labai emocionalus, bet mėgsta ir kolektyvinius sprendimus. Gali išryškėti kai kieno noras pasipelnyti kitų sąskaita, pasinaudoti kitų žmonių darbu ir gabumais, panašiai kaip beždžionė, kažką patikusio pasičiupti, todėl atidžiau atsirinkti reikėtų partnerius ir žmones, kuriais pasitikėsite.

Valstybių lygmenyje tendencijos nėra lengvos, labai gali kirstis interesai ir stiprėti norai diktuoti savo valią. Tai gali stiprėti nuo gegužės 21 d., kai į Skorpiono žvaigždyną įžengs Juodasis Mėnulis ir nuo buvusių susitarimų nesilaikymo tendencijų gali ryškėti tendencijos kitiems primesti savo valią, norėti paklusti priversti jėga.

Gali išryškėti apgavystės, nesąžiningumas, noras kritikuoti, nenusileisti. Šiuo pavojingesniu astrologinio fono laikotarpiu išeitis – gebėjimas apsijungus su bendraminčiais priešintis prievartai ir blogiui ir konfliktus tiek darbe, tiek namuose spręsti remiantis išmintimi, diplomatiniais būdais.

Asmeninių santykių srityse bus sunkiau partneriui nusileisti, gali iškilti kai kam ir sveikatos problemėlių, tad pasirūpinkite tuo laikotarpiu savo artimaisiais. Gebėjimas įveikti baimes dėl rytdienos, ieškoti abiems pusėms priimtinų išeičių, kolektyvinis teisybės atstovėjimas išliks labai ir labai svarbūs. Beždžionė juk džiugi ir optimistiška, ji geba nepalankią situaciją keisti, tad birželis gali būti tas lūžio taškas, po kurio situacija smarkiai keistųsi.

Liepa kai kam išryškins tas šeimynines problemas, kurias reikės neatidėliojant spręsti, tačiau šį mėnesį galite atrasti ir palaikymą bei savo artimųjų supratimą. Mes visada galime rinktis, kokie norime būti pagal savo vidines vertybes, tad rinkimės sutarimą ir pagalbą vienas kitam. Namai būtų puikus ramus uostas, kur galėtumėte atgauti jėgas ir pailsėti nuo visų įtampų. Rugpjūtis aktyvuos ir vaikų mokslų bei ateities klausimus.

Jau 1 d. rugsėjo mūsų lauks dar vienas Saulės užtemimas. Atkreipkite dėmesį, juo prasidės mokslo metai. Kaip būtų gerai, kad priešingai šiam ženklui, nebūtų dar labiau pasunkintas mokinių gyvenimas, o vietoj to būtų pagalvota apie didesnę specializaciją ir išėmimą iš mokinių mokymo programų ne tik pasenusios, bet ir jiems nereikalingos, perkrautos informacijos!

Rugsėjo 16- 17 dienomis įvyks ir dalinis Mėnulio užtemimas Avino –Jaučio ženklų sandūroje, tad reikės mokytis nepriekaištauti dėl smulkmenų, nereaguoti per karštai, o vietoje to išmokti pasidžiaugti ir nedideliais dalykais, gali tekti pasimokyti. Beždžionė - džiugi.

Spalis įdomus bus Veneros tranzitais, kai derybomis ir susitarimais galėsime sustiprinti gerovę, atrasti naujas idėjas verslui. O štai lapkritis vėl pavojingesnis aštriomis tendencijomis, kai Juodojo Mėnulio nepalankią įtaką dar labiau sustiprins ir išryškins Skorpiono žvaigždynu keliaujanti Saulė. Tai ganėtinai pavojingas laikas, kai gali išryškėti agresyvios tendencijos r bus būtina susilaikyti nuo noro kitiems primesti savo valią, o tą energiją skirti savęs tobulinimui. Raskite šiuo metu laiko įdomiai saviraiškai, judesiui, sportui, - beždžionė judri ir mėgsta judesį!

Gruodis atneš didesnį atokvėpį ir leis pasijausti saugiau ir daug ramiau. Norėsis pakeliauti ir papramogauti. Beždžionės mėgsta pramogas ir keliones!

Tai tik bendros tendencijos, kurias vertėtų derinti su savo asmeniniais rodikliais, tačiau noriu pasakyti, kad šiais metais labai daug kas priklausys nuo mūsų pačių pozicijos. Ar namie reikšime vienas kitam nepasitenkinimą ir ieškosime kaltų, ar galvosime, kaip vienas kitam padėti, vienas kitą palaikyti, ir ieškosime, kas mus jungia ir vienija.

Tad kūrybingų ir sėkmingų Jums Ugninės beždžionės metų!