aA
Šį receptą skaitytoja Silvija atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Laukiame ir jūsų receptų.
Vegetariškas suvožtinis
Vegetariškas suvožtinis
© Skaitytojos nuotr.

Reikės:

1 skardinė virtų avinžirnių arba konservuotų avinžirnių (apie 200 gr);
1 smulkiai supjaustyto svogūno;
1-2 česnako skiltelė;
1 morka;
1 a.š. kario;
2 kupini šaukštai miltų;
mažas pluoštelis petražolių (nebūtina :);
druskos ir pipirų žiupsnelis.

Paruošimas:

Avinžirnius nusausiname, sutarkuojame morką (burokine tarka). Viską gerai sugrūdame su bulvių grūstuvu (ar rankomis).

Sudedami visus likusius ingredientus (išskyrus miltus) ir gerai sumaišome (rankomis geriausia).

Suberiame miltus. Viska sumaišome. Formuojame „kotletukus“ ir kepame ant keptuvės su šlakeliu aliejaus.

„Kepsniukai“ bus trapoki, todėl apverčiame atsargiai. Atvėsę jie sutvirtės.

Priedai:

salotos lapas, rukola, marinuotas agurkėlis, pomidoras, paprika, saulėgrąžų daigai, žodžiu, viskas, kas Jums skanu – improvizuokite.

pomidorų pasta (naminė arba pirktinė) arba pomidorų padažas.

Naminis pomidorų padažas:

100 gr saulėje džiovintų pomidorų;
2 pomidorai;
1 š. alyvuogių aliejaus;
1 š. balto vyno acto (jei neturite, tiks citrinos sultys);
1/2 svogūno;
1 a. š. rudojo cukraus;
2 skiltelės česnako;
žiupsnelis druskos, pipirų.

Apverdame saulėje džiovintus pomidorus ir pomidorus puode, įpylus vandens tiek, kad truputį apsemtų pomidoriukus. Apverdame kol beveik nebeliks vandens (išgarins), tada sudedame visus likusius ingredientus ir dar paverdame kelias minutes.

Apvirtą masę sumalame maisto trintuvu iki vientisos masės (kreminė konsistencija). Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.

Padažas puikiai tinka ir kaip užtepėlė ant duonos. Suvartoti per 1-2 dienas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Roma Macijauskaitė | D+

Tikina, kad namuose pagamintas gėrimas tvarko virškinimą, gerina lytinį pajėgumą ir per 10 minučių padeda atsigauti po audringo vakarėlio

Sveiko maisto kūrėju save vadinantis Andrius Vilkas (39 m.) vasarą muzikos festivaliuose lankosi ne...

Lietuvoje pastebėta keista tendencija: padaugėjo žiemą plintančios infekcijos atvejų (60)

Prieš keletą savaičių Didžiojoje Britanijoje buvo fiksuotas netikėtas noroviruso protrūkis...

Klimatalogas įvardijo, kas mūsų laukia rugpjūtį: kaitra nesugrįš, lietūs bus labai netolygūs (29)

Lietuvoje prasidėjo paskutinis vasaros mėnuo, o po rekordinių liepos karščių , atrodo, jau...

Keistas tvarstis pakaušyje užminė naują mįslę dėl Kim Jong Uno (70)

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pastarosiomis dienomis viešumoje pasirodo su kelių...

40+ moterys: kirptis trumpai ar išlaikyti ilgus plaukus? (17)

Nuo senų senovės įvairiose kultūrose buvo tikima, kad ilgi plaukai turi magiškų galių ir yra...

Ambicingas Karnišovo žingsnis: Ballą prisivilioję „Bulls“ pasipildė ir DeRozanu

Skambius ėjimus NBA laisvųjų agentų rinkoje šio tarpsezonio metu atlieka Čikagos „Bulls“...

Čempionų lygos atrankoje Arlauskio ir Dambrausko klubai pergales prarado paskutinėmis minutėmis (1)

UEFA čempionų lygos atrankoje lietuviškų akcentų turintys klubai sužaidė itin panašiu...

Apsidairykite, ar jūsų namuose nėra šių nereikalingų ir neskoningų daiktų: buvo tikima, kad jie neva pritraukia negandas (51)

Sakoma, kad namų ūkio gerovei įtakos turi ne tik patys namai , bet ir daiktai, kurie juose yra....

Papietavusi prie ežero išsižiojo: atostogos tai atostogos, bet kokia kainytė! (140)

Paprastai aš nelinkusi burbuliuoti dėl kainų, ypač kai poilsiauju. Atostogos tam ir yra, kad...