Pyragui reikės:

Tešlai:

2 stiklinių miltų
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
150 g sviesto

Įdarui:

4 kiaušinių
4 pakelių varškės
1 stiklinės cukraus
1 pakelio vanilinio pudingo
pusės pakelio vanilinio cukraus
3 šaukštų grietinės
1,5 stiklinės šaldytų bruknių

Gaminimas

Iš nurodytų produktų suminkome tešlą. Sviestas turi būti kambario temperatūros. Jeigu tešla nenorės sulipti, įpilkite šaukštą šalto vandens.

Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Tada tiesiog pirštais išlipdome visą formą tešla. Stengiamės, kad ji pasiskirstytų tolygiai.

Įdarui pirmiausia iki purios baltos masės išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberiame vanilinį pudingą, vėl išplakame. Tada sudedame grietinę ir varškę, gerai išplakame.

Gautą masę sukrečiame ant tešlos į formą.

Ant viršaus suberiame šaldytas bruknes. Šis pyragas labai skanus ir su kitomis uogomis.

Pyragą kepame 170 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Jeigu pradeda degti viršus, pridengiame folija. Iškepusį atšaldome ir apibarstome cukraus pudra.

P.S. Labai skanus pyragas išėjo su estiška Rikotos varške - įdaras buvo visiškai kreminės konsistencijos ir tiesiog tirpo burnoje.

Skanaus!
Jūratė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)