Obuoliai su širdutėmis
Jums reikės:
2 vnt. Skirtingų atspalvių obuolių (geriausia tinka raudonas ir žalias.
Gaminimo eiga:
Nusipieškite širdelės formos trafaretą ant popieriaus, tuomet pridėję trafaretą prie obuolio nesunkiai išpjausite tinkamos formos širdutės išpjovą. Belieka ta patį atlikti abiems obuoliams ir išpjautas dalis sukeisti vietomis.
Greitai ir paprastai paruošiamas gardus siurprizas Valentino dienos proga!
Skanaus!
Edita
*******************************
Tortas "PRAHA"
Šiam tortui reikia 5 biskvitų.
Biskvitui:
2 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
1 v.š. kakavos,
0,5 skardinė kondensuoto pieno,
200 g grietinės,
0,5 a.š. gesintos sodos,
1.5 stiklinės miltų.
Kondensuotas pienas turi būti virtas, virti 1,5-2val. Viską išmaišyti ir daryti biskvitus.
Iškeptus biskvitus pertepti kremu.
Kremas:
0,5 skardinės kondensuoto pieno,
150g sviesto,
viską išmaišyti.
Visą tortą ir šonus aplieti glajumi.
Glajui: 3 v.š. cukraus, 50 g sviesto, 3 a.š. kakavos, 3 v.š. pieno.
Viską išmaišyti ir užvirinti.
SKANAUS!!!
Tortas puikiai tinka užburti mylimąjį:)
Liuda A.
**********************************
Šokoladinių putėsių desertas “Aistros taurė”
Juodojo šokolado-kavos putėsiai:
200 g juodojo šokolado
50 g sviesto
70 ml grietinėlės 35 %
50 ml kreminio likerio (Damų, Vanna Tallinn ar pan.)
2 g Želatinos
Tirpios kavos-pagal skonį
Baltojo šokolado putėsiai:
250 g baltojo šokolado
50 g sviesto
70 ml grietinėlės 35 %
50 ml kremino likerio
3 g želatinos
Darome juodojo šokolado-kavos putėsius. Juodąjį šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Suberiame kavą ir dar kartą gerai išmaišome. Dedame išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta (neužviriname!). Nukeliame nuo ugnies. Įmaišome likerį. Masę atvėsiname. Dedame grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.
Baltojo šokolado putėsiai. Analogiškai kaip ir juodojo šokolado putėsiai, tik be kavos.
Šokolado plokštelės. Atskirai ištirpiname po plytelę baltojo ir juodojo šokolado. Gautas mases išpilame ant padėklo, prieš tai iškloję jį pergamentiniu popieriumi. Įšpiltą šokoladą paskirstome peiliu per pergamentą iki norimo storio. Leidžiame šokoladui sustingti (šaldytuve). Tada karštu peiliu galime išpjauti norimo dydžio (pagal taurės diametrą) apskritimus.
Sluoksniavimas.
1. Į taurės dugną dedame vyšnią ar kitą uogą
2. Juodojo šokolado plokštelė
3. Kavos putėsių sluoksnis
4. Baltojo šokolado putėsių sluoksnis
5. Baltojo šokolado plokštelė
6. Viršų galime pabarstyti mėgiamais riešutais bei papuošti uoga...
Vladislovas J.
*************************************
Maskarponės tortas
Biskvitas:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
250 gr. maskarponės sūrio
200 gr. grietinėlės 36 %
100 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus
80-90 gr. cukraus pudros
0,5 citrinos sultys
15 gr. želatinos
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremas. Želatiną užpilame 50 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Kas mėgsta, gali kremui naudoti visko dvigubai daugiau. Taip gausite dvigubai daugiau nuostabaus skonio.
Monika V.
******************************
Tiramisu tortas
Jums prireiks:
400 g biskvitinių pirštelių (arba kitaip tariant didesnio pakelio - iš keturių eilių
500 g Maskaponės sūrio (vėlgi - didesnio indelio)
3 kiaušiniai
2 puodelių arba 0,5 l. stiprios kavos
2 valg. šaukštai kakavos miltelių
Veiksmai:
Kiaušinius gerai nuplauname. Maskaponę sumaišome su kiaušiniais, kad gautųsi vientisa masė. Biskvitinius pirštelius pamirkome kavoje ir sudedame stikliniame inde sluoksnį, tada užtepame kremo sluoksnį.
Taip sluoksniuojame, kol baigiasi produktai. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo - ant jo užberiame kakavos miltelius (nusijotus, kad nebūtų gumuliukų). Paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad susigulėtų.
Skanaus
Ramūnas
*******************************
Tikra tiesa, kad kelias į mylimojo širdį eina per skrandį. Mano vyras nėra saldumynų mėgėjas, tad per mudviejų šventes desertai sūrsteli, o saldumo suteikia pati meilė. Tad noriu pasidalinti mudviejų Valentino dienos tradiciniu "desertu".
Tad šiam patiekalui reikės: 200 ml jogurtinės grietinės (10 proc riebumo), 1 a.š. želatinos, juodųjų ir raudonųjų ikrų, pagal skonį druskos, pipirų, svogūno laiškų, kelių pomidoriukų.
Jogurtinę grietinę išplakti ir truputį pašildyti ( tik neužkaitinti, nes tada nebestings želatina), želatiną išbrinkinti šaukšte vandens, pilti į grietinę, maišyti, kol neliks grūdelių.
Gautą masę išpilstyti į indelius. Tada sudėti ikrus, supjaustytus pomidoriukus, supjaustytus svogūnų laiškus, pipirus, druską. Viską išmaišyti ir palikti stingti. Papuošti galima iš pomidoro išpjovus gėlytę, apibėrus svogūno laiškais.
Skanaus ir gražios Valentino dienos.
Jovita S.
*****************************
Šokoladinė širdelė
20 g migdolų riešutų
20 g džiovintų abrikosų
20 g džiovintų slyvų
100 g juodojo šokolado
10 g sviesto
Migdolus, džiovintus abrikosus ir džiovintas slyvas supjaustome smulkiau ir sudedame į širdelės formą. Metaliniame indelyje ant mažos ugnies šildome sviestą ir jame ištirpiname šokoladą.
Ištirpintą šokoladą pilame ant džiovintų vaisių į formelę, ant viršaus užberiame truputį smulkintų riešutų ir džiovintų vaisių. Širdelę dedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms. Turime paprastą ir skanų desertą puikiai tinkantį Valentino dienai ;)
Gintarė K.
******************************
Saldi Širdelė
Jums reikės:
mėgstamiausių saldainių
pagrindo saldainiams suklijuoti
karštų klijų
Pagrindą galima pasigaminti įvairiais būdais. Aš naudoju kartoną, jį apsiuvu medžiagyte ir prikemšu vatos, kad taptų iškili. Klijuoti pradedu nuo kraštų, paskui užpildau viduriuką. Saldainiai tikrai ilgai neužsibūna... Tačiau ir 'išlukštenta' širdelė atrodo įspūdingai.
Saldžios Valentino Dienos!!
Irma
***********************************
Valentino dienos tortas
REIKĖS:
Biskvitui:
150 gramų kambario temperatūros sviesto
150 gramų cukraus pudros
150 gramų miltų
2 kiaušiniai
Keli lašeliai vanilės esencijos
Žiupsnelis druskos
7 gramai kepimo miltelių
Vienas arbatinis šaukštelis raudonų maistinių dažų (jei jų neturite – įlašinkite pora lašelių aviečių uogienės)
Kremui:
80 gramų sviesto
180 gramų cukraus pudros sumaišytos su 20 gramų krakmolo
50 gramų PHILADELPHIJOS sūrio
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dideliame puode sumaišyti sviestą ir cukraus pudrą iki tol, kol neliks sviesto gumulėlių (apie penkias minutes).
Į cukraus pudros ir sviesto masę įmušti kiaušinius, įlašinti vanilės esenciją, įdėti druskos ir miltus (miltus prieš tai sumaišykite su kepimo milteliais ir sijokite). Pabaigoje įlašinkit raudonų maistinių dažų ir dar kartelį gerai gerai išmaišykite.
Masę atskirti i dvi dalis, įdėti i kepimo popieriumi padengtas ir sviestu išteptas dvi skardas (15cm skersmens), kepti apie 40 minučių.
Vietoj to, kad per daug nežvilgčiotumėte į orkaitę ir nekiltų noras atidaryti orkaitės dureles, pasigaminkite kremą, kuriuo aptepsite Valentino torčiuką (šis kremas yra pagrindinis torto akcentas).
Taigi apsiginkluokite mediniu šaukštu ir dideliame puode sumaišykite kambario temperatūros sviestą su sijota cukraus pudra bei krakmolu, nepatingėkite, maišykite ir kalbėkite meilius žodelius, taip kremą padarysite dar skanesnį.. Kai masė taps vienalytė, įmaišykite sūrį ir pora lašelių vanilės esencijos iiiiir vėl išmaišykite.
Išėmę iškepusius biskvitus palikite atvėsti, o jau po to imkitės gražiausio ir širdžiai mieliausio darbo: biskvitus aptepkite puse kremo masės ir įdėkite valandai į šaldytuvą. Po to aptepkite likusiu kremu ir papuoškite – o čia fantazijai ribų nėra.
SKANAUS !
Giedrė B.
**************************************
Paprasti, maži, jaukūs ir šilti Meilės keksiukai
Nors gaminimo procesas nėra toks ilgas, tačiau galutinis rezultatas – mylimojo šypsena, kai pamato šiuos „mažylius“, atmintyje išlieka ilgai.
12 keksiukų reikės:
180 g sviesto
180 g cukraus pudros (galima naudoti 100 g rudo cukraus ir 100 g baltojo).
180 g miltų sumaišytų ir persijotų su arbatiniu šaukšteliu kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
4 šaukštai pieno
2 šaukštai aviečių uogienės
PAPUOŠIMUI:
500 ml plakamos grietinėlės, cukraus pagal skonį, vanilės ir jūsų fantazijos puošiant.
EIGA:
Sumaišyti sviestą su cukraus pudra, kai masė taps vienalytė, įmušti po vieną kiaušinius ir vėl gerai išmaišyti. Po to įmaišyti miltus su kepimo milteliais, druską bei supilti pieną. Galiausiai tešlą „nuspalvinti“ aviečių uogiene, sudėti į keksiukų formeles ir kepti 1800C orkaitėje apie 30 minučių.
Papuošimui išplakti grietinėlę su cukrumi (jo dėkite pagal skonį) ir keliais lašais vanilės ekstrakto.
Greta
*******************************
Vyšnių pyragas su lazdyno riešutais
Ingredientai:
700 g vyšnių
4 padžiūvusios bandelės
0,5 stiklinės pieno
100 g cukraus
2 šaukšteliai cinamono
4 kiaušiniai
0,5 stiklinės kapotų lazdyno riešutų
druska
2 šaukštai margarino
miltinis cukrus
Gaminimas:
Bandeles supjaustyti kvadratėliais, užpilti pienu ir laukti, kol suminkštės.
Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus ir nusausinti.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir cinamonu. Vyšnias sumaišyti su kapotais riešutais ir bandelėmis. Į vyšnių masę sudėti ištrintus trynius ir baltymus, kartu su druska išplaktus iki standžių putų. Viską gerai išmaišyti.
Kepimo skardą ištepti margarinu ir supilti tešlą. Ant pyrago viršaus uždėti margarino gabaliukus.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir kepti pyragą 40-50 min.
Iškeptą pyragą apibarstyti miltiniu cukrumi.
Brigita
********************************
Švelnus itališkas desertas "Panakota"
2 porcijoms reikės:
1 stiklinės grietinėlės (30 proc.)
50 g cukraus
1 šaukšto želatino
poros šaukštų vandens
šaukštelio vanilinio cukraus
Trintų braškių, kivių papuošti
1. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti valandai išbrinkti. Po to pašildyti vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps.
2. Grietinėlę įpilti į puodą, suberti cukrų ir vanilinį cukrų, maišant užvirinti. Sumažinti ugnį, įpilti ištirpintą želatiną, gerai išmaišyti. Nevirinti.
3. Grietinėlę išpilstyti į formeles ar stiklines ir įdėti į šaldytuvą 3-4 valandoms sustingti.
4. Prieš patiekiant užpilti trintomis braškėmis, papuošti kiviais.
Paprasta ir be galo skanu.
Viktorija M.
***************************
Siunčiu nuodėmingai skanų, gundantį, viliojantį, lengvą ir kerintį desertą, kuriuo gali susigundyti kiekvienas netgi saldumynų nemėgstantis žmogus...
3 kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir gerai išplakti iki standumo.
Berti 100 g cukraus ir 50 g cukraus pudros ir plakti tol, kol putos dar labiau sustandės (neliks cukraus gabaliukų).
Berti šaukštelį krakmolo bei pusę šaukštelio vyno acto. Formuoti morengą kepimui.
Kepti 120 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1.5 valandos. Toliau palikti orkaitėje, kad pasidžiovintų dar maždaug 1 val.
Riebią (35%) grietinėlę 2oo g išplakti su 3 šaukštais cukraus pudros.
Išplaktą grietinėlę dėti ant morengo ir padekoruoti braškėmis ar kitomis uogomis.
Voila.
Tiesiog nerealu
Donata
******************************
Saldus krepšelis
Šiam krepšeliui ir sausainiams iškepti reikės šių produktų:
250 g sviesto
300 g miltų
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
0,5 stiklinės cukraus
Krepšeliui papuošti balto ir juodo šokolado
Paruošimas:
Cukrų išmaišome su sviestu, sudedame likusius produktus, minkome tešlą kol nebelips prie rankų, suformuojame krepšelį, iš likusios tešlos padarome sausainius širdelės formos, kepame orkaitėje 20 min.
Skanaus!
Lina A.
********************************
Mano super gardžių "Keksiukų receptas", dėl kurių kol kas neliko nei vieno abejingo vaikino ar vyro:)
Taigi pagaminti šiems keksiukams mums reikės keletos nesudėtingų ir kiekvienoje parduotuvėje aptinkamų ingridientų:
300g sviesto
300g miltų
200g cukraus
2-3 kiaušinių
arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2-iejų pakelių vanilinio cukraus
Taip pat jei kam patinka į tešlą galima įmaišyti džiovintų vaisių ar riešutų.
Pirmiausia ir svarbiausia jei planuojate kepti šiuos keksiukus iš pat ryto pasirūpinkite ir iš šaldytuvo ištraukite svietą jog jis spėtų atšilti.
Tuomet kai sviestas yra jau pakankamai minkštas dedame jį į dubenį kartu su cukrum, vaniliniu cukrum ir kiaušiniais. Viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Tuomet į miltus įmaišome šaukštelį kepimo miltelių ir po šaukštą dedame i tešlą ir gerai išmaišome. Na man pačiai geriau šią tešlą sekasi ne maišyti, o tiesiog rankomis gerai išminkyti.
Tuomet mums reikės keksiukų formelių, jei jau planuojate ruošti keksiukus valentino dienos proga tai tuomet manau tinkamiausios formelės bus raudonos spalvos.
Kai formeles išsidėliosite ant stalo belieka į jas sudėti tešlą. Geriausiai atitinkantį kiekį i formelę padėtų nutaikyti ledų šaukštas jei tokį turite, na o jei neturite tai tiesiog suformuokite kiek didesnį nei rafaelo saldainis rutuliuką.
Kai darbas baigtas keksiukus pašauname į orkaitę įkaitintą iki 175 laipsnių, kažkur 20-25min.
Kol laukiame kepančių keksiukų pasiruošiame ingridientus papuošimui.
Papuošimui kiekviena (-as) galite pasitelkti savo lakią fantaziją na, o aš naudoju 3 labai aistringus ingridientus keksiukams pagardinti t.y:
Baltas šokoladas
Juodas šokoladas
Ir vietoj karamelės Rudu kremą.
Ant neaukštos ugnies ištirpiname skirtinguose induose šiuos tris skanėstus ir tuomet aptepame jais keksiukus.
Kad atrodytų žaismingiau, keksiukus dar apibarstau įvairiais pabarstukais (kokosu, šokolado drožlėmis, cukraus pudra...)
Saldžios ir aistringos Šv. Valentino dienos,
Gabrielė K.
************************
Meilės kąsnis arba Rafaelo svajonė
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
230 g miltų
65 g aliejaus
1 didelis pakelis vanilinio cukraus
20 g kepimo miltelių
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno
200 g sviesto
450 g grietinėlės (riebesnės)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
50 g. kokoso drožlių
Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minute paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti nuo dugno link viršaus lengvai, bet gerai.
Tešlą pasidalinti į keturias dalis ir pilti po vieną dalį ant riebalais ištepto kepimo popieriaus,23cm skersmens formoje. 190 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min., kol švelniai paruduoja.
Suplakti grietinėlę su standikliu, padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą suplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokosą, dar paplakti ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to sudėti grietinėlę ir sumaišius suplakti abi mases.
Pasidaryti apie pusę litro sulaistymui skysčio: užplikyti skanią arbatą, įspausti citrinos sulčių ir įdėti keletą šaukštelių cukraus, gerai sulaistyti biskvitus ir sutepti tortą.
Papuošti pasitelkiant fantaziją!
Skanaus!
Jolanta M.
*****************************
BLYNAI ŠIRDELĖS
4 šaukštai cukraus
4 kiaušiniai
250 ml pieno
125 g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
350 g miltų
Viską sumaišome ir kepame blynu keptuvėje, paprasta ir skanu su vyšnių uogiene.
Leonora
**************************
Pagunda tikram vyrui – tortas krūtinė
Biskvitui:
7 kiaušiniai;
1,5 stiklinės miltų;
1,5 stiklinės cukraus.
Iškepti biskvitą (20 min, 180 C). Atvėsinti. Išpjauti 2 apskritimus. Iš biskvito likučių padaryti tokią masę: 0,5 stiklinės pieno, 3 šaukštai kakao, 50 g sviesto, 0,5 stiklinės cukraus. Masę kaitinti iki užvirimo. Aptepti biskvito apskritimus gauta šokoladine mase. (Galima dar užtepti uogienę). Likusią masę pilti į biskvito likučius. Išmaišyti. Išmaišytus likučius dėti ant apteptų apskritimų, formuoti krūtinę. Dėti į šaldytuvą.
Pagaminti kremą: 0,5 stiklinės sutirštinto pieno, 100g sviesto išplakti. Aptepti krūtinę.
Mastiką padaryti iš 200g saldainių marshmellow, 2 šaukštai citrinos sulčių, 400g cukraus pudros, šaukštelį kakao (spalvai gauti (mikrobangų krosnelėje išlydyti saldainius, įpilti sultys, įmaišyti cukraus pudrą, iškočioti)). Išpjauti panašaus dydžio, kaip visa krūtinė, mastiką. Atsargiai pernešti ant krūtinės. Išlyginti.
Iš mastikos likučių suformuoti spenelius (pridėti kakao, turi būti tamsesni), bei liemenėlę (pridėti maistinių dažų arba yupi miltelių). Papuošti torto pabarstukais. Atšaldyti ir nustebinti vyrą.
Tortas buvo pagamintas 2011 m. Valentino dienai.
Julija
******************************
Saldžiausias MEILĖS pyragas, sušildantis dviejų žmonių širdis!!!
Jums reikės:
500 g miltų,
300 g margarino,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštukas sodos (nugesinti actu),
vanilinio cukraus
Užtepimui, papuošimui:
uogienės ( kokia tik jums skaniausia),
grietinėlės
Visu pirma persijoti miltus su kepimo milteliais, kad vienodai pasiskirstytų.
Kai margarinas sukapojamas (sutarkuojamas) su miltais, tai prieš minkymą jis išsukamas iki vientisos masės, kad suminkštėtų. Po to į sviestą dedamas cukrus, įmušami kiaušiniai, pilama nugesinta soda, suberiamas vanilinas ir išsukama iki purios masės. Suminkytą tešlą palaikyti šaldytuve apie pusvalandį. Orkaitėje kepti apie 15- 30 min, kol pagels.
SKANAUS, ŠIS PYRAGAS PASALDINS JŪSŲ MEILĘ!!!
Virginija M.
*********************************
Citrininiai keksiukai
Reikės:
• 2 kiaušinių;
• 150g margarino;
• 150g cukraus;
• 1 citrinos;
• 225g miltų;
• 25g krakmolo;
• 1,5 a.š. kepimo miltelių.
Paruošimas:
Margariną su cukrumi ištriname (aš prieš tai išlydau sviestą ant silpnos ugnies, kad jis neužvirtų), įmaišome kiaušinių trynius. Įpilame 5 šaukštus citrinos sulčių, suberiame tarkuotą citrinos žievelę (tarkuojame tik geltonąją dalį), su kepimo milteliais sumaišytus miltus, krakmolą. Viską gerai išsukame. Įmaišome iki standžių putų išplaktus baltymus. Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame 200oC karštumo orkaitėje apie 25 min.
Neringa P.
****************************
Kadangi mano vyrui geriausias saldėsis yra žuvis, tad štai tokią nuotrauką mes Jums siunčiame.
Rasa M.
**************************
Šokoladinis tortas su vyšniomis
Biskvitams reikės:
6 kiaušinių;
300 g. cukraus;
200 g margarino;
6 arbatinių šaukštelių kakavos;
300 g miltų;
2 arbatinių šaukštelių actu gesintos sodos;
Vyšnių - grietinėlės (pirmam ir trečiam sluoksniams) reikės:
450 ml grietinėlės (nuo jos nupilti 10 valgomųjų šaukštų šokoladiniam sluoksniui);
90 g cukraus;
apie 400 g šaldytų vyšnių.
Viduriniam - šokoladiniam įdarui reikės:
10 šaukštų grietinėlės;
200 g. juodojo šokolado.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės, margariną ištirpdome ir maišant (nekarštą!) pilame į išplaktus kiaušinius. Miltus sumaišome su kakava ir taip pat įmaišome į tešlą. Pabaigoje dedame gesintą sodą ir viską gerai išmaišome.
Įkaitintoje (180 C) orkaitėje kepame biskvitus (2Xpo pusę tešlos) apie 25-30 min. Iškeptus biskvitus atvėsiname, ir perpjauname per pusę. Viso gausime 4 paplotėlius.
Nuo atitirpintų šaldytų vyšnių nupilame susidariusį skystį, šiek tiek pasaldiname - juo prieš tepant įdaro sluoksnį reiks sulaistyti biskvitus.
Grietinėlę (prieš tai nupylus 10 šaukštų) išplakame su cukrumi. Ant pirmojo biskvito išdėliojame vyšnių dalį ir užtepame grietinėle. Dedame antrąjį biskvitą, sulaistome.
Šokolado Įdarui viską ištirpdome vandens vonelėje iki vientisos masės ir tepame ant antrojo biskvito.
Trečiąjį sulaistytą biskvitą vėl dengiame vyšnių - grietinėlės sluoksniu ir uždedame ketvirtąjį biskvito sluoksnį. Plaktos grietinėlės likučiu aptepame torto šonus ir viršų.
Papuošimui galima panaudoti saują kepintų migdolų drožlių (šonams), 250 g. maskarponės, 3 a.š. citrinos sulčių ir 2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros mišinį baltai masei ir dar gerą saują šaldytų vyšnių.
Dalia D.
************************
Rafaelo tortas
Jums reikės:
Biskvitui:
5 kiaušiniai,
230 g cukraus,
230 g miltų,
65 g aliejaus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
20 g kepimo miltelių.
Kremui:
1-1,5 indelio kondensuoto pieno,
200 g sviesto,
450 g grietinėlės plakimui,
2 pakeliai grietinėlės standiklio,
100-150 g kokoso drožlių.
Kaip paruošti:
Biskvitas:
Kiaušinius plakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė patrigubės ir pabals (apie 5 minutes). Plakant plona srovele supilti aliejų ir dar minutę paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Viską gerai išmaišyti lengvais judesiais nuo dugno link viršaus. Tešlą padalinti į 2 dalis. Formas patepti riebalais ir kepti. Iškepus ir ataušinus perpjauti abi dalis perpus.
Kremas:
Grietinėlę išplakti su standikliu ir padėti į šaldytuvą. Minkštą sviestą išplakti su kondensuotu pienu (produktus prieš tai palaikykite bent porą valandų kambario temperatūroje). Suberti kokosų drožles ir gerai išmaišyti.
Gautąją masę taip pat padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Tuomet abi mases (grietinėlę ir sviestinį kremą) sumaišome.
Tepimas:
Biskvitus galima pašlakstyti sultimis.
Į paruoštą tortinę dedame biskvitą, pašlakstome, dedame 1/3 kremo ir taip sluoksniuojame. Viršutinis sluoksnis turi būti biskvitinis. Puošti galima šonus kokosais, o toliau kaip išmonė leidžia.
Lauryna B.
**************************
Snickers tortas
Jums reikės:
Biskvitui:
150 g šokolado,
6 v.š. vandens,
225 g minkšto sviesto,
250 g + 50g cukraus,
4 kiaušiniai,
400 g miltų,
50 g žemės riešutų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. sodos,
1,5 a.š. druskos,
200 g kefyro.
Įdarui:
300 g grietinėlės,
250 g cukraus,
4 tryniai,
120 g supjaustyto sviesto,
1 a.š. druskos,
300 g žemės riešutų,
200 g kokoso drožlių.
Sirupui:
200 g vandens,
150 g cukraus,
3 v.š. alkoholinio gėrimo.
Šokoladiniam kremui:
250-300 g šokolado,
40 g sviesto,
140 g grietinėlės.
Kaip paruošti:
Biskvitas:
Ištepti riebalais dvi 23cm skersmens formas. Ištirpinti abiejų rūšių šokoladą su vandeniu ir kaitinti, kol masė taps vienalytė. Ataušinti. Mikseriu plakti sviestą su 250g cukraus iki purumo (apie 5min). Įplakti šokolado masę ir sudėti trynius, po kiekvieno gerai išplakant.
Sumaišyti miltus, pakepintus ir sumaltus riešutus, kepimo miltelius, druską. Į sviesto masę įmaišyti pusę miltų mišinio, plakant supilti kefyrą su užgesinta soda, įmaišyti likusį miltų mišinį. Plakti kiaušinių baltymus iki putų, plakant sudėti likusį cukrų ir išplakti iki standumo. Baltymus įmaišyti į tešlą. Ją paskirstyti į dvi formas ir kepti, o iškepus ir atvėsus perpjauti perpus.
Įdaras:
Puode sumaišyti grietinėlę, cukrų, trynius. Į atskirą dubenį sudėti 90g sviesto, pakepintą kokosą, pakepintus ir sumaltus riešutus, druską. Kremą kaitinti, kol pradės tirštėti ir padengs šaukštą. Kremą užpilti ant kokoso ir riešutų mišinio. Maišyti, kol sviestas ištirps. Ataušinti iki kambario temperatūros.
Sirupas:
Kaitinti cukrų ir vandenį, kol cukrus ištirps. Iš karto įmaišyti alkoholinį gėrimą. Ataušinti. Šokoladinis kremas: Šokoladą ir sviestą dėti į dubenį. Grietinėlę kaitinti iki užvirimo, užpilti ja šokoladą ir dar truputį pakaitinti, kad šokoladas ištirptų.
Ataušinti.
Tepimas:
Pirmąjį paplotį apšlakstyti sirupu, užpilti šokoladinio kremo, uždėti įdaro, antrasis paplotis, sirupas, šokoladinis kremas, įdaras, trečiasis paplotis, sirupas, šokoladinis kremas, įdaras, ketvirtasis paplotis, sirupas. Visą tortą galima aplieti šokoladu, arba kaip išmonė leis, o šonus apklijuoti likusiais biskvito trupiniais.
Kamilė B.
************************************
Saldainiai "Širdelės"
250 g migdolų
250 g cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
keli lašai migdolų aliejaus
maistinių dažų
Migdolus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms minutėms. Nupylus vandenį nulupti odeles, ir nusausinti. Tada gerai sumalti iki vienalytės masės, įberti cukraus pudrą sudėti kiaušinio baltymą. Minkyti kol masė pasidarys minkšta ir paklusni. Jei trūksta, įberti cukraus pudros, masė neturi lipti prie rankų, tuomet įlašinti gelinių dažų ir migdolų aliejaus. Gerai perminkius galima formuoti saldainiukus.
Ieva G.
******************************
Grietinėlės triufeliai
Reikės:
~ 225 g tamsaus šokolado
~ 150 ml plaktos grietinėlės
1 valgomasis šaukštas konjako (galima ir nepilti, bet suteikia puikaus skonio)
~ 100 g (175 ml) cukraus
1 valgomasis šaukštas stiprios, šaltos kavos
kakavos miltelių
Gaminimas:
Supilkite grietinėlę ir įmeskite šokoladą į nerūdijančio plieno puodą ir užvirkite. Maišykite, kol ištirps šokoladas ir mišinys taps vientisas. Leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros.
Įmaišykite kavą, konjaką ir cukrų. Maišykite, kol masė pasidarys vientisa. Uždenkite ir pastatykite į vėsią vietą 2 valandoms.
Kai masė bus apstingusi, suformuokite rutuliukus ir pavoliokite kakavos milteliuose. Sudėkite į popierines formeles ar ant servetėlės. Laikykite vėsioje vietoje, nes triufeliai gali pradėti tižti.
Pasaldinkite širdelę savo mylimajam!
Monika V.
**********************************
Desertas "Meilės vėrinys"
Jums reikės:
75 g sviesto
350 ml pieno
170 g miltų
100 g cukraus
1 š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
Paruošimas:
Pieną supilkite į puodą, įdėkite sviestą ir kaitinkite iki užvirimo.
Puodą nukelkite nuo viryklės, suberkite į jį miltus ir maišykite, kol
masė taps vienalytė. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir vėl
išmaišykite. Masę truputį atvėsinkite ir įdėkite kiaušinius. Vėl gerai išmaišykite.
Skardą padenkite kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į konditerinį
maišelį su norimu antgaliu ir išspauskite širdelės formos sausainius.
Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20
minučių, kol gražiai apskrus. Širdeles suverkite ant juostelės.
Labai skanu ir paprasta!
Alina
*************************
Iš aplinkinių kalbų susidariau nuomonę, kad dažnas vyras mielai sutiktų būti pavaišintas ne... saldėsiu, o kaip tik nesaldžiu desertu ar užkandžiu.
Idėja moterims, mylinčioms savo antrąsias puses:
Marinuotas varškės sūris
300 - 500 gramų varškės sūrio
1 - 1,5 litro šalto vandens
3 valgomųjų šaukštų druskos
saujos raudonųjų pipirų
kelių šakelių čiobrelių (šviežių)
alyvuogių aliejaus (tiek, kokius indus pridėsit sūrio, kad apsemtų užpylus)
2 skiltelių česnako
geros nuotaikos
Gaminimas:
Sūrį supjaustykite mažais gabalėliais.
Sudėkite į dubenį ir užpilkite sūrymu.
Taip paruoštą sūrį palikite parai šaltai.
Sūrus vanduo ištraukia rūgštumą, sūris pasidaro minkštesnis ir puresnis.
Po paros marinavimosi skystį nupilkite.
Sūrio gabaliukus dėkite į stiklainius vis pabarstydamos raudonaisiais pipirais, uždėdamos išspausto česnako ir čiobrelių šakelių.
Kada stiklainiai prisipildys - užpilkite viską tyru, šalto spaudimo alyvuogių aliejumi.
Uždenkite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą 2 paroms.
Puikiai tinka salotoms, su raudonu (mėgstamos rūšies) vynu.
Kavos keksiukai su ricotta sūrio kepurėlėmis
Jei dar nenusprendėte, kuo sugundyti savo antrąją pusę - šiems burnoje tirpstantiems skanėstams abejingų neliks!
Reikės:
Įdarui
250 gramų ricotta sūrio
150 gramų cukraus
1 kiaušinio baltymo
1 valgomojo šaukšto riebios grietinės
keksiukams
300 g kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
250 mililitrų stiprios juodos kavos
120 gramų sviesto
150 gramų cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
3 valgomųjų šaukštų kakavos
3 valgomųjų šaukštų riebios grietinės
19 gramų (pakelio) vanilinio cukraus
Gaminimas:
Įdarui sumaišykite sūrį su grietine, cukrumi, iki standžių putų išplaktu kiaušinio baltymu.
Padėkite šaltai, kol pasigaminsite keksiukų tešlą.
Į dubenį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, druską, cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų.
Išmaišykite, kad viskas vienodai pasiskirstytų.
Karščiui atspariame inde ištirpinkite sviestą, sudėkite grietinę ir supilkite kavą.
Išmaišykite ir supilkite į miltų mišinį.
Šaukštu viską išmaišykite iki vientisos masės.
Tešla turėtų būti tąsi, grietinės tirštumo.
Į turimas keksiukų formas įdėkite popierines formeles,
Šaukštu kabinkite tešlą ir atsargiai dėkite. Užpildykite 3/4 formelių tūrio.
Ant kiekvieno keksiuko viršaus konditeriniu švirkštu užpurkškite sūrio įdaro (maždaug po 1 arbatinį šaukštelį).
Kepkite 190 - 200 laipsnių orkaitėje 25 - 30 minučių.
Skanaus smaližiavimo :)
Mangų putėsių ir citrinų želė desertas
Reikės:
0,5 litro vandens
1 pakelio citrinų skonio želė
2 mango vaisių
100 gramų maskarponės sūrio
2 arbatiniųšaukšteliųcitrinų sulčių
50 gramų smulkaus cukraus
20 gramų želatinos + 200 mililitrų šalto vandens
100 gramų plaktos grietinėlės
1 kivio
Gaminimas:
Pagal instrukciją pasiruošiau citrinų želė.
Nuluptą mangą supjausčiau kubeliais.
Kubelius subėriau į stiklines.
Užpyliau želė 2/4 stiklinės tūrio.
Padėjau šaltai, kad sustingtų.
Putėsiai
Maskarponę išmaišiau su citrinų sultimis ir cukrumi iki vientisos masės.
Šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną pakaitinau maišydama, kol ištirpo.
Praaušusią supyliau į maskarponės kremą, gerai išmaišiau.
Grietinėlę išplakiau. Sumaišiau su prieš tai pagamintu kremu.
Likusį mangą nulupau, supjausčiau gabalėliais ir smulkintuvu susmulkinau iki vientisos masės.
Mango tyrę įmaišiau į jau turimą maskarponės - grietinėlės kremą. Viską dar kartą gerai išmaišiau.
Išpilsčiau ant jau sustingusio želė sluoksnio.
Padėjau šaltai, kad sustingtų putėsiai.
Papuošiau kivių gabalėliais.
Desertas "Saldi svaja"
Reikės:
1 pakelio citrinų skonio želė
1 pakelio aviečių skonio želė
1 pakelio braškių skonio želė
1,5 litro vandens
500 mililitrų 35% riebumo grietinėlės
juodojo šokolado
šokoladinių (ar kitokių mėgstamų "pabarstukų")
Gaminimas:
Pagal gamintojo rekomendacijas pasigaminkite želė.
Supilstykite į atskirus indus kiekvieno skonio atskirai.
Padėkite šaltai, kad sustingtų.
Atšaldytą grietinėlę išplakite iki standumo.
Sustingusią želė imkite šaukštu norimo dydžio gabalėliais ir dėkite į taures.
Konditeriniu švirkštu ar tiesiog šaukštu ant želė gabaliukų uždėkite plaktos grietinėlės.
Apibarstykite "pabarstukais", papuoškite plytele juodojo šokolado.
Skanaus!
Masala chai
Tai gėrimas, kuris šildo, suartina ir įkvepia nuotykiams :)
4 puodeliams šio kvapnaus gėrimo reikės:
8 gvazdikėlių
8 žaliojo kardamono ankštelių
1 cinamono lazdelės
1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (nemaltų)
1/2 arbatinio šaukštelio pankolio sėklų (arba 1anyžiaus žvaigždutės)
500 mililitrų užvirinto ir truputį atvėsinto vandens
3 arbatinio šaukštelio žaliosios arbatos (naudojau Darjeeling)
2 arbatinių šaukštelių medaus
1 centimetro imbiero šaknies
2 arbatinių šaukštelių prieskonių mišinio meduoliams
500 mililitrų pieno
Gaminimas:
Užvirintu ir praaušintu vandeniu užplikykite arbatžoles.
Nemaltus prieskonius sumalkite, sumaišykite su meduolių prieskoniais ir suberkite į užplikytą arbatą.
Imbiero šankį nulupkite ir susmulkinkite.
Suberkite į indą su arbata.
Pieną pakaitinkite iki virimo, ištirpinkite medų ir supilkite į indą su užplikyta arbata.
Išmaišykite ir viską pakaitinkite ant silpnos ugnies 10 minučių, indą uždengę dangčiu.
Paruoštą arbatą perkoškite ir supilstykite į stiklines.
Saldi focaccia su vynuogėmis ir rozmarinais
Saldi itališka duona dar saldesnė iš Mylimojo rankų :)
Reikės:
500 g miltų
žiupsnelio druskos
2 valgomųjų šaukštų cukraus
4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
14 gramų šviežių mielių
300 mililitrų drungno vandens
200 gramų vynuogių be kauliukų
žiupsnelio šviežio rozmarino
1 arbatinio šaukštelio malto cinamono
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi.
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, palaukite, kol pradės putoti.
Į miltų mišinį supilkite tirpintas mieles ir aliejų.
Išminkykite tešlą.
Tešla turi būti minkšta, kiek puroka, bet nelipti prie rankų.
Tešlos gumulą įdėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite valandai pakilti.
Tūris turėtų padvigubėti.
Kol tešla kils, pasiruoškite kepimo skardą.
Taigi, skardą patepkite aliejumi, pabarstykite miltais.
Pakilusią tešlą atsargiai ištampykite norimo dydžio širdelės formos (kokio dydžio skarda).
Perkelkite į skardą.
Aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite maltu cinamonu.
Išdėliokite nuplautas ir nuo kotelių nuskintas vynuoges, kiekvieną spustelint į tešlą.
Pirštais ant tešlos padarykite duobutes.
Viską apiberkite smulkintais rozmarino lapeliais.
Skardą uždenkite ir palikite tešlą dar kart pakilti (apie pusvalandį).
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 - 25 minutes arba tiek, kol gražiai apkeps viršus.
Šiek tie leiskite atvėsti ir mėgaukitės.
Puikiosios švediškos bandelės SEMLA
Reikės:
tešlai
430 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
žiupsnelio druskos
75 gramų sviesto
25gramų šviežių mielių
3 valgomųjų šaukštų cukraus
1 kiaušinio
įdarui:
200 gramų marcipaninės masės (aš naudojau aviečių uogienę)
500 miilitrųl 35 % riebumo grietinėlės
cukraus pudros apibarstymui
1 kiaušinio trynio aptepimui
Gaminimas:
Į dubenį persijojau miltus.
Pieną pašildžiau, kad įmerkus pirštą jaustųsi šiluma, bet ne karštis.
Subėriau cukrų ir įtrupinau mieles.
Išmaišiau ir masę supyliau į miltus.
Kitame inde ištirpinau sviestą. Truputį praaušinau ir įmušiau kiaušinį.
Paplakiau, kol pasidarė vientisa masė.
Ir ją supyliau į dubenį su miltais.
Viską maišiau mediniu šaukštu, kol maišėsi.
Toliau minkiau rankomis tol, kol tešla nebelipo ir tapo vientisa. Jei nesiminko, dar įsijokite miltų, kad pradėtų minkytis, tik nepadauginkite - tešla bus sausa, sunkiai kils.
Viskas. Išminkytą tešlą uždengiau dubenyje ir padėjau šiltai, kad pakiltų dvigubai (man tai užtruko 2 val.).
Pakilusią vėl lengvai perminkiau ir padalinau į 15 maždaug vienodo dydžio gabalėlių.
Rankomis suformavau apvalias bandeles ir sudėjau kepimo popierium iškloton skardon, palikdama tarpus (bandelės pakils).
Apdengiau ir padėjau šiltai pusvalandžiui, kad vėl pakiltų.
Pakilusias aptepiau išplaktu kiaušinio tryniu ir kepiau 210 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Iškepusias atvėsinau.
Kiekvieną perpjoviau pusiau, truputį išgremžiau apatinės dalies vidų ir pridėjau aviečių uogienės.
Grietinėlę išplakiau iki standumo (standiklio nedėjau, nes... neturėjau) ir konditeriniu švirkštu užpurškiau ant kiekvienos bandelės apatinės dalies.
Uždėjau "kepurėles" ir apibarsčiau cukraus pudra.
Skanaus smaližiavimo ir jaukių vakarų !
Skanaus!
Kristina G.
*****************************
"Šokoladinė širdutė"
Jums reikės:
1 stiklinės miltų;
150 gr. cukraus;
0,5 stiklinės kakavos;
1 kiaušinio;
50 gr. sviesto;
1 stiklinės šilto vandens;
1 pakelio (11 gr.) kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio vanilino ecencijos
Papuošimui:
100 gr. juodo šokolado;
50 gr. sviesto;
50 ml pieno.
Miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą sumaišyti dubenyje. mišinį supilti į maišytuvą, užpilti vandeniu ir plakti kol bus vientisa masė. Tada supilti išlydytą sviestą, įmušti kiaušinį, vanilino esenciją ir gerai išplakti. Tešlą pilti į išardomą kepimo formą (nebūtinai širdelės formos, galima iškepus tiesiog išpjauti širdelę) ir kepti 30 min. 180 C temperatūroje.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą, supilti pieną ir pastoviai maišyti kol masė taps blizgi ir vienalytė. Atvėsinti kremą ir juo aptepti pyragą. Puošiame kaip širdis geidžia. Aš puošiau rožės žiedais, prieš tai juos numirkiau vandenyje su žiupsneliu sodos.
Valentino dienos desertas
Jums reikės:
Pakelio braškinės želė;
Šviežių braškių;
200 ml grietinėlės plakimui;
2 valg. šaukštų cukraus pudros;
1 valg. šaukštas citrinos sulčių;
Ir šiek tiek fantazijos papuošimui.
Pasigaminame želė pagal nurodymus ant pakelio ir supilstome į indelius, taures ar panašiai. Aš į stiklinės dugną įdėjau rožės žiedą, kuris liko nuo torto puošimo. Leidžiame sustingti. Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standžios konsistencijos.Sustingusią želė išimame ir gardiname plakta grietinėle bei braškėmis.
Skanaus
Almina P.
**********************
"Šokoladinis Mascarpone sūrio tortas"
Reikės:
350 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto
20 g želatinos
200 g grietinėles 35% riebumo
150 g cukraus
500 Mascarpone sūrio
Susmulkintus sausainius sumaišyti su ištirpintu sviestu. Masę paspaudžiant sudėti į formą ir įdėti į šaldiklį.
Tuo tarpu karštame vandenyje ištirpdyti želatiną. Išplakti grietinėlę su cukrumi, tada sumaišyti su želatina ir Mascarpone sūriu. Gautą sūrio masę supiltiį formą ant pašalusio sausainio pagrindo. Papuošimui (ir geram skoniui) labai tinka braškės. Taip pat galima viršų apibarstyti susmulkintu šokoladu.
Tortą palaikyti šaldytuve geras 4 valandas arba net per naktį.
Jei norisi "lengvesnio" varianto, Mascarpone sūrį galima sumaišyti su natūraliu jogurtu.
Saldaus malonumo! :)
"Ypatingas Tiramisu"
Biskvitams reikės:
6 kiaušinių
130 g cukraus
70 g miltų
60 g krakmolo
250 g. biskvitinių pirštelių
Kiaušinių trynius gerai ištrinti su 50 g cukraus. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių putų. Persijoti miltus ir krakmolą į trynius, išmaišyti.
Tada sudėti išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo popieriumi ištiestą 24 cm. skersmens kepimo indą ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškepusį biskvitą ątvėsinti ir perpjauti išilgai į tris dalis (bus trys biskvitai). Biskvitų kraštus apipjauti, kad jie būtų 20 cm. skersmens.
Drėkinimui reikės:
1/4 puodelio maltos netirpios kavos
1 puodelis verdančio vandens
1/3 puodelio saldaus likerio/ vermuto
2 valg.š. smulkaus cukraus
Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti kelias minutes ir nukošti. Sumaišyti su cukrumi ir saldžiu vermutu/ likeriu ir ataušinti.
Kremui reikės:
2 a.š. želatinos
150 g kreminio sūrio
1/3 puodelio cukraus pudros
250 g mascarponės sūrio
1,5 a.š. romo esencijos
300 ml 35 % riebumo grietinėlės
Želatiną išbrinkinti karštame vandenyje ir ataušinti. Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra, sudėti mascarponę, supilti romo esenciją, želatiną ir viską gerai išmaišyti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į gautą sūrio masę.
Formos kraštus (24 cm. skersmens) patepti riebalais. Biskvitinių pirštelių galus nupjauti, kad liktų maždaug 7 cm. ilgio. Į formą dėti vieną biskvito sluoksnį ir sulaistyti jį kavos sirupu. Imti po vieną pirštelį, padrėkinti jo plokščiąją pusę į kavą ir statyti formoje (į tarpą, likusį tarp biskvito ir krašto) nupjautu galu į apačią, sudrėkinta puse į torto vidų. Išdėliojus pirštelius aplink biskvitą, sukrėsti trečdalį kremo, išlyginti ir uždėti antrąjį biskvitą. Jį vėl apšlakstyti kavos sirupu ir sudėti dar vieną dalį kremo. Uždėti trečiąjį biskvitą, sudrėkinti ir ant viršaus paskleisti likusį kremą.
Tortą geriausiai per naktį palaikyti šaltai.
Papuošimui galima apibarstyti smulkintu šokoladu arba torto papuošimais. Taip pat apdėlioti šokoladiniais saldainiukais.
Skonis tikrai dieviškas, ir patikėkite - pastangos neliks neįvertintos :)
Laura B.
********************
Meilės salotos
500 g konservuotų ananasu
pusė raudonosios paprikos
pusė pomidoro
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
2 skiltelės česnako
0,5 stiklinės grietinės
truputis druskos ir pipirų.
Ananaso griežinėlius nuvarviname, supjaustome mažais gabalėliais. Nuplautą ir išvalytą papriką ir pomidorą supjaustome nedideliais gabalėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome griežinėliais, kuriuos dar pasmulkiname.
Užpilame grietine ir išmaišome. Įdedame smulkiai supjaustyta česnaką, druską ir pipirus ir vėl išmaišome. Puošiame ananasais, paprikos juostelėmis, svogūno laiškais.
Skanaus!
Gintarė K.
*********************************
Prancūziški pyragėliai - Canelé bordelais
Canelé bordelais maži prancūziški pyragėliai, kurių viduje lyg ir minkštas, saldus kremas, o išorėje tamsi, karamelizuota plutelė. Gražiai apjuosti kaspinu, jie puiki dovana draugams ir artimiesiems.
Pyragėliams reikės:
0,5 l pieno,
2 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
250 g cukraus,
50 g sviesto,
100 g miltų,
žiupsnelio druskos,
3 šaukštelių natūralios vanilės cukraus,
2 šaukštų juodojo romo,
1 šaukšto rudojo cukraus,
1 šaukšto kambario temperatūros sviesto.
Sumaišome miltus, cukrų ir druską. Įmušam kiaušinius ir trynius. Viską labai gerai išsukame. Išlydome sviestą ir vis maišant supilam jį į tešlą. Į pieną pilam romą, beriam vanilės cukrų ir pakaitinam kol cukrus ištirps, bet pieno neužverdame. Karštą pieną po truputėlį pilam į tešlą ir labai gerai išmaišome, kad neliktų jokių gumulėlių. Paliekam tešlą atvėsti ir statome į šaldytuvą parai.
Kitą dieną tešlą gerai permaišome, nes ant paviršiaus susidaro kietesnė plutelė. Tešla šiek tiek sutirštėja, tačiau išlieka labai skysta.
Kepimo formeles patepam kambario temperatūros sviestu ir pabarstome ruduoju cukrumi. Tešlą atsargiai supilam į formeles iki viršaus paliekant kokius 3 – 5 mm.
Statome paruoštas formeles su tešla į iki 250 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Tešla formelėse užverda. Po 5 – 7 min. temperatūrą sumažinam iki 180 C ir taip kepam apie 50 min. Įpusėjus kepimo laikui, kuomet pyragėliai baigia virti, o jų paviršius pradeda tamsėti, nuleidžiame ant žemesnės orkaitės lentynos.
Atvėsinam formelėse.
Skanaus ir gražios artėjančios šventės!
Žydrūnė
**********************
VYRIŠKAS TORTAS
Reikės:
Apvalaus kepaliuko kaimiškos duonos
500 gramų varškės (geriau kreminės)
300 gramų lydyto sūrelio su lašiša
400 gramų rūkytos lašišos (supjaustyti plonais griežinėliais)
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
2 valg. šaukštų garstyčių
100 gramų brendžio
200 gramų juodos duonos riekelių
1 svogūno
mažų agurkėlių
česnakinės druskos
pipirų
aitriosios paprikos
petražolių ar krapų
Duoną horizontaliai suraikome į kaip įmanoma daugiau dalių (keturias, penkias ar šešias).
Pasiruoškite pertepimą. Sviestą išmaišykite su garstyčiomis ir brendžiu. Pagardinkite mišinį žiupsneliu druskos ir petražolėmis ar krapais.
Apatinę duonos dalį ištepkite sviesto mase. Ant sviesto dėkite keleta lašišos gabalėlių. Uzvožkite sekančia duonos dalį ir truputėlį prispauskite. Toliau vel tepkite sviestine mase, dėliokite lašišą ir vėl suslėkite dar viena duonos dalimi. Taip kartokite tol, kol užvošite paskutinę, viršutinę duonos dalį.
Tada pasigaminkite varškės masę. Varškę sumaišykite su lydytu sūreliu. Pagardinkite česnakine druska, pipiriukais ir aitriąja paprika. Šia mase aptepkite visą tortą.
Toliau belieka papuošti pagal Jūsų norus ar šaldytuvo turinį.
Iš juodos duonos riekelių išpjaukite pusmėnuliukus, juos pakepkite gerai įkaitintame aliejuje ir ištrinkite česnakais.
Torto šonus įpjaukite ir į įpjovas įkiškite keptus duonos pusmėnuliukus.
Torto viršų puoškite lašišos gabalėliais, mažyčiais agurkėliais, svogūnų žiedeliais, alyvuogėmis, petražolėmis ir kt.
Patiekti galite ant salotų lapų :)
Skanaus!
Raminta B.
******************************