aA
Anglijoje gyvenanti Rasa, feisbuko puslapio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė, siūlo išmėginti tradicinius švilpikus.
Švilpikai
Švilpikai
© Recepto autorės nuotr.

Recepto autorė nurodo, kad padažą galite rinktis ir kitokį, čia jau nuo jūsų skonio priklauso. Be to, jei norite, kad švilpikai būtų traškūs, nemaišykite jų su padažu, o iškeptus juos patiekite lėkštėje ir šalia įdėkite padažo.

Švilpikams reikės:
● Virtų bulvių – 800 g
● Miltų – 100 g
● Kiaušinio – 1 vnt.
● Druskos

Padažui reikės:
● Šalto rūkymo šoninės – 200 g
● Svogūno – 1 vnt.
● Grietinėlės – 500 ml
● Krapų smulkintų – 1 saujelė
● Druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, išvirus nupilkite vandenį, nugarinkite ir sugrūskite ar sumalkite su mėsmale. Atvėsinkite.

Į bulves įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite miltus ir suminkykite tešlą.

Miltais pabarstykite stalą, išmiltuokite rankas, imkite gerą saują tešlos, dėkite ją ant stalo, pavoliokite abiem rankom pirmyn atgal, kad gautųsi ilga plona virvelė, ją šiek tiek suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais norimo dydžio.

Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių, išdėliokite švilpikus ir jų viršų patepkite lydytu sviestu.

Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus (laikas priklauso nuo švilpikų dydžio).

Kol kepa švilpikai pasiruoškite padažą.

Padažo paruošimas:

Šoninę ir svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite keptuvėje. Tada supilkite grietinėlę, įberkite prieskonius, įmaišykite susmulkintus krapus.

Maišydami padažą ilgai neužlaikykite ant ugnies, kai pradės tirštėti – nukelkite.

Iškepusius švilpikus suberkite į karščiui atsparų indą, supilkite ant jų padažą, išmaišykite, uždenkite dangčiu.

Indą su švilpikais statykite į dar karštą (išjungtą) orkaitę ir palikite 15–30 min., kad švilpikai prisigertų padažo ir suminkštėtų. Kuo ilgiau šutiname orkaitėje, tuo jie skanesni.

Skanaus!

Anglija.today
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(4 žmonės įvertino)
3.7500

Top naujienos

Taivanas – kaip ant parako statinės: mano, kad Kinija seka Rusijos taktiką (2)

Prasidėjus karui Ukrainoje, taivaniečiai pajuto, kad Kinija gali užpulti Taivaną, pasinaudodama...

Dalis verslo jau stebi nuosmukį: situacija keičiasi radikaliai (2)

Pramonės atstovai sako kelis mėnesius jaučiantys užsakymų mažėjimą ir perspėja, kad...

Šventinę nuotaiką drums lietus: džiugesnė situacija tik viename Lietuvos regione

Trečiadienio dieną Lietuvoje numatomi gana kontrastingi orai. Pietrytinę šalies pusę nuo pat...

Delfi PliusAinis Gurevičius

Ragina atsisakyti rusų primestų titulų: Mindaugas nebuvo vienintelis Lietuvos karalius (57)

Grupė Lietuvos intelektualų (istorikų, menininkų ir kt.) neseniai atviru laišku kreipėsi į...

Žiniasklaida: rastas negyvas dar vienas rusų oligarchas (4)

Anot britų leidinio „The Daily Mail “, neaiškiomis aplinkybėmis mirė dar vienas rusų...

Niekuo dėtam kauniečiui pritaikytos ES sankcijos Rusijai: dėl sutapusių vardo ir pavardės jis laikomas karo nusikaltėliu (7)

Kaunietis mokytojas sužinojo, kad tapo įtariamu karo nusikaltėliu ir pinigų plovėju. Jo...

Žygį Europoje „Žalgiris“ pradėjo lygiosiomis su Kosovo čempionais įvarčių vaizdo įrašai

Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ antradienį vakare UEFA Čempionų lygos pirmo atrankos...

Karas Ukrainoje. Rusijos pajėgos smūgiavo Slovjanskui, žuvo mažiausiai du žmonės  Zelenskio patarėjas: Lysyčansko užėmimas yra paskutinė Rusijos pergalė (4)

Nuo karo pradžios vasario 24-ąją Rusijos kariuomenė Ukrainoje sunaikino maždaug 80 tūkst....

Siaubingas užpuolimas buvo tik košmaro pradžia: klaipėdietis negali patikėti, ką teko išgyventi po to (6)

„Pabuvęs šalia mirties net nebežinau, ko dabar bijočiau. Gyvenu antrą kartą ir dabar tiesiog...

Rusija toliau kelia bangas: dėl bilietų į Kaliningradą trūkumo suskubo apkaltinti Lietuvą (3)

Dėl Lietuvos taikomų apribojimų rusams iškilo rimtų sunkumų ieškant bilietų į tolimojo...