aA
Artėjant vienai smagiausių vasario švenčių – Užgavėnėms, iššniukštinėjome pramogų pasaulį ir suradome vieną geriausių blynų kepėjų Lietuvoje - grupės „69 danguje“ narę Ingridą Martinkėnaitę (34).
I.Martinkėnaitė, žurnalo „Mieste“ nuotr.
I.Martinkėnaitė, žurnalo „Mieste“ nuotr.

Blynai – tai mūsų šeimos savaitgalio maistas. Kai tik ateina šeštadienis ar sekmadienis, dukrai Marijai kepu blynus. Visi juos labai mėgstame“, – pasakoja Ingrida.

Anot pramogų pasaulio atstovės, nuo vaikystės blynais ją lepino mama.

„Puikiai pamenu, kaip prikepdavo kalną lietinių, dažniausiai valgydavau juos su spirgučių padažu“, – šypteli moteris ir priduria, kad dabar tokio riebaus pagardo nemėgsta.

Savo šeimai Ingrida kepa lietinius su įvairiais įdarais: kondensuoto pieno, lašišos, ikrų. I. Martinkėnaitė turi net nuosavą ikrų tiekėją, kurio produktus visada mielai vartoja visa jos šeima.

„Siūlau išsikepti kalną blynelių, o įdarus sudėti į atskiras lėkštutes. Tada kiekvienas galės pasirinkti, kuo pagardinti savo blynelį. Čia gali puikiai tikti lašiša, virti kiaušiniai, žalumynai, o gal ir tiesiog paprastas ištirpdytas ir pasūdytas sviestas“, – patirtimi dalijasi pašnekovė.

Jums reikės:

2 kiaušinių;
apie 200 gramų miltų;
pieno ir vandens (pagal skonį);
2 šaukštų aliejaus;
druskos (pagal skonį).

Iš visų ingredientų išmaišykite tešlą. Pieno ir vandens pilkite tiek, kad konsistencija būtų kaip skysto kefyro. Blynelius kepkite įkaitintoje keptuvėje po dvi minutes iš abiejų pusių.

Įdaras pagal Ingridą

Jums reikės:
šaukšto grietinės;
100 gramų sūdytos lašišos;
saujos šviežių krapų;
saujos svogūnų laiškų;
kelių kiaušinių.

Sūdytą lašišą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, kietai išvirkite kiaušinius ir juos susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus. Viską serviruokite atskirose lėkštutėse, kad kiekvienas įsidėtų norimus ingredientus į savo blyną. Beje, prieš gardindami blyną įdaru, patepkite jį grietine.

Daugiau skaitykite naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.

Žurnalas MIESTE
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ekspertai apie „bandomąjį projektą“ Vokietijos mieste: tai tik pradžia, būkit pasiruošę (148)

Žinia, jog Vokietijos katalikybės sostine laikomame Kelne nuo šiol aidės muedzino šauksmas,...

Po lietuviškomis etiketėmis – baltarusiškas alus: tokių prekių pirkimą vadina karo finansavimu mūsų lėšomis (150)

Socialiniuose tinkluose gyventojai ėmė piktintis tuo, kad parduotuvių lentynose parduodamas...

Savaitę užbaigsime rudeniška dargana: saulės nesitikėkite (1)

Šiandien išliksime šiauriau Lietuvos slenkančio ciklono įtakoje. Vyraus debesuotas su...

Vaidas Mikaitis | D+

Europos šalis, kurią prisijungti atsisakė net SSRS: dabar ji mėgstama dėl pigaus alkoholio ir sekso (8)

Lietuvai įstojus į ES, ilgą laiką buvo akcentuojama, kad štai mes, periodiškai apsikeisdami su...

Su siaubu prisimena slaptas orgijas prie Vilniaus: jis man vis kartojo „ateisi išpažinties pas kunigėlį“ (66)

Iš vieno Aukštaitijos kaimo į Vilnių su draugu atvykęs penkiolikmetis jaunuolis tikėjosi, kad...

Julija Leimonė | D+

Kauno elito šėlionės „Metropolyje“ perspjautų ir šias dienas: nesibaigiantys baliai su pusnuogėmis šokėjomis – tik viena iš detalių

1899-ieji, Kaunas . Tarp Rusijos ir Vokietijos imperijų bręsta įtampa, vėliau išvirsianti į...

Lietuvoje skursta kas penktas: palygino, kiek gauna 20 tūkst. turtingiausių ir didžioji dauguma (601)

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2020-aisiais žemiau skurdo rizikos ribos gyveno apie...

ES kova su narkotikų platintojais: kai kurios nusikaltėlių veikimo schemos darosi vis aiškesnės (53)

Nei pandemija, nei buvusios krizės ne tik nesutrukdė organizuoto nusikalstamo grupuotėms vykdyti...

„Šok su žvaigžde“ eteryje – dramatiška kova dėl išlikimo ir netikėtumas: aikštelę paliko pirmoji pora (63)

Šeštadienio vakarą su žiūrovais vėl sveikinosi pasaulį ir Lietuvą užbūręs projektas „...

Aprašė ypatingą naktį motelyje: išvesk mane iš doros kelio (20)

Noriu vesti tave iš proto. Vilkėti raudoną suknelę ir tapti deginančia lava, naikinančia visas...