Jums reikės:

50 ml aliejaus (riešutų),
240 g miltų,
2 kiaušinių,
100 g tarkuoto parmezano sūrio,
4 šakelių šviežių bazilikų,
citrinos žievelės,
25 ml vandens,
1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
1 arbat. šaukštelio druskos.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Į minkymo indą pilkite aliejų (labai tinka riešutų), suberkite miltus ir išmaišykite šakute arba suminkykite rankomis, kol išeis maži gumulėliai.

Parmezaną sutarkuokite ir įmaišykite į miltų gumulėlius. Viską gerai išmaišykite.

Baziliko šakeles nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu, dėkite ant servetėlės, kad susigertų drėgmė. Mums reikalingi tik lapeliai, todėl nuskabykite juos ir susmulkinkite. Citriną nuplaukite ir nutarkuokite apie 2 arbat. šaukštelius žievelės.

Į tešlą suberkite susmulkintą baziliką, citrinos žievelę, kiaušinius ir pilkite šaltą vandenį. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą.

Kočiojimo pagrindą pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į 7 mm lakštą. Išpjaukite pyragėlius – gausite 20 pyragėlių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (arba pabarstykite miltais) ir kepkite apie 20 – 25 min. iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės lentynėlės.

Kepimo pabaigoje pyragėlius perdėkite ant viršutinės, kad apskrustų. Iškepusius pyragėlius perdėkite į lėkštę ir leiskite atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją