Jei nesate veganai, sriubą skaninti galite ir sūriu ar kiaušiniu. Vienintelis vegetariškos sriubos trūkumas – joje nėra mėsos, Tačiau vargu ar galima tai vadinti trūkumu, nes sriubos skonis nuo to visiškai nenukenčia, be to, nenukenčia ir jūsų piniginė bei talija. Tasty.delfy.lv siūlo pasigaminti bent kelias iš šių sriubų, nes jų tikrai verta paragauti!

Produktai

1 didelis svogūnas
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2-3 česnako skiltelės
2 vidutinio dydžio morkos
2 saliero kotai
2 arb. šaukšteliai džiovintų čiobrelių
0,5 arb. šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
3 porai
2,5 l daržovių sultinio
450 g pomidorų savo sultyse
3 valg. šaukštai ryžių
2 valg. šaukštai citrinų sulčių
druskos, pipirų pagal skonį

Daržovių sriuba neturi būti nuobodi! Šis receptas toks ir nėra: sriubos skonio paslaptis – šiek tiek neįprastas skonių derinys, kurį ypač pabrėžia šildantis aitriųjų paprikų aštrumas ir citrinos rūgštumas. Sotumui – ryžiai.

Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Ant vidutinio karštumo ugnies apkepinkite ir patroškinkite supjaustytus svogūnus, po penkių minučių sukrėskite smulkintą česnaką ir kepinkite dar 1 minutę.

Sumeskite smulkiai supjaustytas morkas ir salierus, įberkite čiobrelių, aitriųjų paprikų ir griežinėliais supjaustytų porų.

Maišydami kepinkite dar 3-4 minutes.

Supilkite sultinį, sukrėskite pomidorus su visomis sultimis ir nuplautus ryžius.

Viską užvirkite, o kai skystis pradės burbuliuoti, sumažinkite liepsną. Virkite apie pusvalandį.

Įspauskite citrinų sulčių, paskaninkite druska ir pipirais. Patiekite iškart.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją