Biskvitui reikės:

125 g minkšto sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
200 g miltų,
50 g kakavos,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos,
200 ml pieno.

Kremui:

1 kg jogurto (naudojau persikų),
1 citrinos sultys,
1 citrinos žievelė nutarkuota,
24 g želatino,
400 g šviežių braškių.

Glajus:

100 g pieniško šokolado (galima ir juodo, bet maniškiams jis nepatinka ant torto),
25 g sviesto,
30 ml pieno.

Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite. Persijokite kelis kartus.

Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną įkulkite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.

Į sviesto ir cukraus masę berkite pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišykite.

Po truputį pilkite pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydami. Berkite likusius miltus ir supilkite likusį pieną, maišykite, kol viskas susimaišys.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į 20 cm apvalią torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie valandą, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus.

Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į tris dalis.

Kremui jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis ir žievele. Želatiną užpilkite vandeniu, išbrinkinkite ir tada ištirpinkite garų vonelėje, truputį atvėsinkite. Į jogurto masę palengva nuolat maišydami supilkite želatiną

Dėkite vieną biskvitą į torto formą, ant biskvito išdėliokite braškes, paskleiskite pusę kremo, dėkite kitą biskvitą, dar braškių ir likusio kremo. Uždenkite likusiu biskvitu.

Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti.

Šokoladinis glajus: ištirpinkite viską dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti.Užpilkite glajų ant torto ir puoškite pagal fantaziją.
Šokoladinis jogurtinis tortas su braškėmis