aA
Jei esate vieni iš tų, kur šiemet jau spėjote prisidėti nuotraukų su pilnais krepšiais, bagažinėm, stalais grybų, turbūt turite atskirą grybų patiekalų sąsiuvinį, nes su tokiu kiekiu gėrybių aš nežinau, ką reikėtų daryti.
Skanesnio grybų pyrago nevalgėte: traškiame pagrinde - kvapnūs baravykai
© Bubblekitchen

Mums vieną savaitgali, deja, rasti miške tokių vietų, vertų nuotraukai nepavyko, bet ne to ten ir ėjome, vienam patiekalui grybų radome: keturis baravykus ir saują kazlėkų. Ir jie turėjo sukristi į dar neruoštą patiekalą, nes visur kitur grybus naudojam kaip priedą, pagardą ar padažą. Mane visada vilioja įvairių ne saldžiųjų pyragų kepimas, todėl ir dabar prieš jūsų akis grybų pyragas arba kad būtų kiečiau grybų tarta.

Pyrago pagrindui paruošti reikės:

1 su trupučiu puodelio miltų
1/2 puodelio sviesto
1/2 a.š. druskos
5 š. šalto vandens

Į miltus ir druską įtarkavau sviestą ir rankomis suminkiau, kol gavosi trupinukai, tada įpyliau kelis šaukštus vandens ir minkiau tešlą, kol ji sulipo į vientisą. Tuomet suviniojus į maistinę plėvelę, laikiau šaldytuve apie 30 minučių.

Pyrago įdarui paruošti reikės:

poros saujų virtų grybų
2 didelių baravykų
sviesto
3 š. grietinės
3 š. natūralaus jogurto
druskos, pipirų
petražolių, krapų (šviežių ar džiovintų, ar net kitų mėgstamų žolelių)
2 kiaušinių
1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1 svogūno

Mažesnius grybus išviriau sūriame vandenyje. Didžiuosius baravykus, supjausčius jų galvas griežinėliais, pakepiau aliejuje, apibarsčiau gausiai druska, pipirais ir atidėjau į šoną.

Atskirai pakepinau vieną svogūną, pjaustytą griežinėliais, tuomet sudėjau kelioms minutėms jau išvirtus grybus ir palaikiau ant mažos ugnies.

Kiaušinius, jogurtą, grietinę (vietoj jogurto ir grietinės galite naudoti riebią grietinėlę) gerai suplakiau, įmaišiau tarkuotą sūrį, šaukštą petražolių ir krapų, įbėriau druskos bei juodųjų grūstų pipirų.

Kada atvėso grybai su svogūnais, suverčiau į kiaušinių ir grietinės masę, gerai išmaišiau.

Pyrago paruošimas kepti. Iš tešlos iškočiojau apvalų blyną ir įdėjau į 23 cm skersmens kepimo indą su neaukštais kraštais. Per daug išsikišusius kraštus nupjoviau. Ant tešlos suverčiau grybų masę ir ant viršaus išdėliojau keptus baravykus, užbarsčiau likusius kelis žiupsnius kietojo sūrio. (Prieš suverčiant grybų masę galima pakepti apie 10 minučių vien tik pyrago pagrindą.)

Kepiau orkaitėje, įkaitintoje 190 laipsnių apie 40 minučių. (jei kepsite 10 minučių vien tešlą, tai paskui suvertę grybų masę kepkite dar apie 30 minučių).

Skanaus!

Bubblekitchen
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000

Top naujienos

Tomas Janonis | D+

Skandalingiausios Vilniaus statybos pavirto tikra piktžaizde: žmonės, kurie padėjo aukso vertės parašus (13)

Viena gražiausių Vilniaus vietų turėjo tapti ramybės oaze gamtos pasiilgusiems vilniečiams,...

Prognozuoja NT nuomos verslo žlugimą: ar išlošė investavusieji per pandemiją? (185)

Per pastaruosius metus nekilnojamojo turto (NT) pardavimo kainos Lietuvoje augo sparčiausiai...

Nurodymui sėsti į lėktuvą ir palikti Tokiją nepaklususi baltarusė – saugoma policijos (142)

Baltarusijos bėgikė Kristina Cimanouskaja praleido naktį viešbutyje greta Tokijo Hanedos oro...

Lietuvoje nustatyta 212 naujų koronaviruso atvejų, mirčių neužfiksuota papildyta (54)

Praėjusią parą, sekmadienį, Lietuvoje patvirtinta 212 naujų koronaviruso (COVID-19) atvejų,...

Neteisėtų migrantų srautas savaitgalį pasiekė naujas aukštumas: tuoj vėl nebus, kur juos apgyvendinti (519)

Neteisėtai sieną iš Baltarusijos kertančių migrantų srautas pasiekė naujas aukštumas – per...

Lietuvos dviratininkės gaudo pirmą medalį treke: kvalifikacijos rezultatas – neįkvepiantis (8)

Senkančias Lietuvos delegacijos viltis iš Tokijo olimpinių žaidynių negrįžti tuščiomis...

Žiniasklaida: „Pfizer“ ir „Moderna“ didina vakcinų kainas Europos Sąjungai (69)

„ Pfizer Inc“ ir „Moderna Inc“ padidino savo gaminamų vakcinų nuo COVID-19 kainas Europos...

Rugpjūtis – pasiruošimo mokyklai mėnuo: šiemet tėveliams teks išleisti daugiau, bet yra viena gudrybė dalinasi sumomis ir idėjomis, kaip sutaupyti (4)

Vasaros prekes prekybos tinkluose jau pradeda išstuminėti mokyklai skirtos priemonės. Brangiausios...

Razmuvienė: delta atmaina yra daug kartų pavojingesnė už paprastą COVID-19, laiko laukti rudens nebėra (303)

Delta atmaina lemia, kad COVID-19 užsikrėtimų skaičius intensyviai auga ir situacija blogėja, o...

Neįprastos varžybos: ar suvalgytum aitriausią pasaulyje pipirą?

Trečius metus „aštriagalvių“ bendruomenę buriantys entuziastai vėl kviečia sudalyvauti...