Jums reikės:

· 1 avokado
· 1 raudonojo svogūno
· 2 žaliųjų citrinų sulčių
· 1 čili pipiro
· 1 skiltelės česnako
· 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· 1 valgomojo šaukšto tarkuoto imbiero
· 500 gramų gliaudytų virtų krevečių
· Druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

1) Avokadą nuplaukite, nulupkite, išimkite kaulą, minkštimą smulkiai supjaustykite. Gabalėlius apšlakstykite vienu valgomuoju šaukštu žaliosios citrinos sulčių.

2) Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Čili pipirą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite aitriąsias sėklytes, o minkštimą taip pat susmulkinkite. Česnako skiltelę nulupkite ir supjaustykite.

3) Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame apkepkite svogūną, česnaką, smulkiai pjaustytą čili pipirą ir tarkuotą imbierą. Po 2-3 minučių į tą pačią keptuvę keliauja gliaudytos krevetės, jas pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Vis pamaišydamos, krevetes kepkite apie 4 minutes.

4) Avokado gabalėlius sumaišykite su svogūnu, įtarkuokite truputį žaliosios citrinos žievelės, pagardinkite druska ir, padalinę į lygias dalis, sudėkite į nedidelius stiklinius indelius (šio patiekalo išvaizda ne mažiau svarbi nei jo skonis). Į kiekvieną indelį įdėkite ir keptų krevečių su daržovėmis, pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją