6 – 8 porcijos
Produktai:
6 įvairių spalvų saldžiosios paprikos,
24 sūdytos arba rūkytos jautienos griežinėliai,
pusė vidutinio dydžio ananaso,
saujelė krapų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos.
Kaip gaminti:
Paprikas ištepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 min. Išimkite paprikas į dubenį, uždenkite ir palikite 10 min. pastovėti.
Iš atvėsusių paprikų išpjaukite sėkleles. Kiekvieną papriką perpjaukite į keturias dalis. Krapus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su paprikomis. Palikite 10 – 20 min.
Jei iš paprikų išsiskyrė nemažai skysčio, sudėkite jas į kiaurasamtį, tegu skystis nuvarva.
Nupjaukite ananaso žievelę, išpjaukite viduriuką. Paskui supjaustykite šiaudeliais ir 1 – 2 min. pakepkite keptuvėje be aliejaus ant kaitrios liepsnos.
Paprikos skiltelę dėkite ant jautienos griežinėlio, per vidurį uždėkite ananaso šiaudelį, susukite į suktinuką ir persmeikite mediniu dantų krapštuku.
Skanaus!