Pyragui reikės:

1 kg cukinijų,
500 g šaldytos mielinės tešlos,
5 vidutinio dydžio svogūnų,
pusės stiklinės grietinės,
20 ml alyvuogių aliejaus kepimui,
200 g čederio sūrio,
4 kiaušinių,
petražolių,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kelias minutes. Išgriebkite iš vandens ir nuvarvinkite.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Truputį pakepinus, suberkite cukinijas ir kepkite, kol išgaruos skystis. Atvėsinkite.

Sūrį sutarkuokite ir suberkite į atvėsusią cukinijų masę. Ten pat supilkite išplaktus Kiaušinius, sumaišytus su grietine. Masę pagardinkite druska ir pipirais, pridėkite susmulkintų petražolių ar kitų žalumynų ir gerai išmaišykite.

Išardomą kepimo skardą ištepkite aliejumi, išklokite tešla apačią ir kraštus, dalį palikite viršui. Įdarą dėkite ant tešlos ir uždenkite likusiu lakštu. Tešlos viršų patepkite išplaktu kiaušiniu – ji gražiai apskrus.

Pyragą kepkite 175 C° temperatūroje maždaug 45 minutes. Jei paviršius pradės degti, uždenkite pyragą folijos lapu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją
Top naujienos
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės