Plaukų aksesuarų pasirinkimas - milžiniškas, todėl ne visada aišku, kuris jų labiausiai derėtų prie tam tikro ilgio ir stiliaus šukuosenos.

Daugelį plaukų aksesuarų galima priskirti penkioms pagrindinėms kategorijoms. Jas žinant, bus lengviau nuspręsti, kokie plaukų papuošalai labiausiai dera prie populiariausių vestuvinių šukuosenų.

Nuotaka

Penki pagrindiniai vestuvinių šukuosenų aksesuarai

* Tiaros (tarp jų ir diademos). Tai elegantiški ir klasikiniai plaukų aksesuarai, kuriais nuotakos puošiasi jau tūkstančius metų.

* Juostos ir lankeliai. Trumpi plaukai tampa vis madingesni, o juostos ir lankeliai - populiaresni.

* Šukutės. Tai puošnus aksesuaras, sukuriantis panašų įspūdį kaip tiara. Papuošimas tęsiasi išilgai viso pagrindo, o ne tik centrinės dalies. Šukutės labai gerai prisitvirtina ir yra labai patogios. Jos tikrai neiškris - šukutėmis plaukus puošia net airiškų šokių šokėjos.

* Sagės. Jos segamos prie kuodukų, susuktų žemai, ties kaklu.

* Segtukai. Maži, universalūs vestuvinių šukuosenų aksesuarai. Juos galima segti po vieną arba, jei norite dramatiškesnio įspūdžio, daug vienoje vietoje.

Nuotaka

Palaidi plaukai

Vis daugiau nuotakų nusprendžia nekelti įmantrių vestuvių arba tuoktis šiltuose kraštuose, todėl vis populiaresnės tampa palaidų plaukų šukuosenos. Tačiau tai nereiškia, kad nuotaka per savo vestuves atrodo taip, kaip paprastą dieną. Tinkamai parinkti plaukų aksesuarai suteikia stilingumo ir puošnumo, tačiau šukuosena išlieka neįmantri ir elegantiška.

Prie palaidų plaukų galite priderinti tiarą, šukutes, juostą ar lankelį. Tvirčiausiai laikosi šukutės, juostos ir lankeliai; jie puikiai tiks vėjuotame paplūdimyje ar šokių aikštelėje. Jei jūsų plaukai ilgi, elegantiškiausiai ir moderniausiai atrodys šukutės.

Nuotaka

Sukelti plaukai

Klasikinės sukeltų plaukų šukuosenos yra labai universalios. Prie šių elegantiškų, nesenstančių šukuosenų dera tiaros, juostos, lankeliai, šukutės ir segtukai. Jei prie sukeltų plaukų derinamas lankelis, jis paprastai dedamas kitu kampu ir labiau primena tiarą, o ne tradicinį lankelį. Prie klasikinės sukeltų plaukų šukuosenos netiks sagės - jos labiau dera prie žemai susuktų kuodelių.

Pusiau sukelti, pusiau palaidi plaukai

Prie tokios šukuosenos paprastai dera tie aksesuarai, kuriais puošiami sukelti plaukai. Nuostabiai atrodo tiaros, lankeliai ir segtukai. Šukutės atrodys gražiai tik tuomet, jei surištoji plaukų dalis yra papūsta, iškilusi. Jei plaukai prigludę, šukutės - ne geriausias pasirinkimas. Gali tikti lankelis ar juosta, tačiau geriausiai atrodys segtukai arba tiara.

Ties kaklu surišti plaukai

Prie tokios šukuosenos tiks tik tiara, sagė arba segtukai. Sagėmis arba segtukais galima papuošti ties kaklu susuktą kuodą - atrodysite elegantiškesnė. Galite rinktis ir tiarą, kuri gražiausiai atrodo prie glotniai sušukuotų, nesukeltų plaukų.

Nuotaka

Trumpi plaukai

Tinka beveik visi aksesuarai! Jei jūsų plaukai trumpi, galite rinktis ką panorėjusios, išskyrus sages. Prie modernių trumpų plaukų šukuosenu nuostabiai dera tiaros, šukutes, lankeliai ir segtukai.

O nuotakos šydas?

Šydu galima pridengti bet kokio ilgio ir stiliaus plaukus. Prie plaukų jie dažniausiai tvirtinami šukutėmis. Geriau rinkitės šydą su metalinėmis, o ne plastmasinėmis šukutėmis; jos plonesnės, subtilesnės, tvirčiau įsikabins, lengviau prisitvirtins ir išsisegs, nesugadindamos jūsų vestuvinės šukuosenos.

Nuotaka
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją