Simptomai: skauda pilvo centre, skausmas kyla bangomis, sustiprėja pavalgius. Apsilankius tualete palengvėja.

Galimos priežastys: dirgliojo žarnyno sindromas. Tačiau stebėkite tokius simptomus, kaip svorio netekimas ir kraujas išmatose - tai gali būti žarnyno vėžio požymiai.

Simptomai: spazminiai skausmai apatinėje pilvo dalyje, dažnai lydimi viduriavimo, galimai su krauju. Apsilankius tualete palengvėja.

Galimos priežastys: kolitas, žarnyno uždegimas. Jei savijauta pablogėja, kyla temperatūra - kreipkitės į gydytoją. Moterys turėtų ypač susirūpinti, jei skausmas nusileidžia į dubens sritį, tampa aštrus ir stiprus, tęsiasi daugiau nei dvi savaites, netenkama svorio. Tikėtina, kad priežastis - endometriozė, kiaušidžių ar gimdos vėžys.

Simptomai: deginimas kiek žemiau arba už krūtinkaulio, sustiprėjantis su alkio jausmu, dažnai lydimas pykinimo, kylantis naktimis.

Galimos priežastys: gastritas arba pilvaplėvės uždegimas. Reikia pašalinti ligos priežastį (alkoholis, aštrus maistas ir kt.), tuomet liga praeis. Jei skausmas trunka daugiau nei dvi savaites, prarandamas apetitas - kreipkitės į gydytoją. Galima skrandžio opa ar vėžys.

Simptomai: skausmas viršutinėje skrandžio dalyje ar stemplėje.

Galimos priežastys: rėmuo. Pabandykite vartoti antacidinius vaistus. Tačiau jei jums skauda ryjant, o maistas staiga ima strigti gerklėje, tai gali būti vėžio požymis.

Simptomai: diskomfortas viršutinėje dešinėje pilvo dalyje po šonkauliais. Skausmas staigus ir intensyvus, ypač pavartojus riebaus maisto, pieno produktų.

Galimos priežastys: akmenys tulžies pūslėje. Gali praeiti savaime, tačiau jei skausmas tęsiasi ilgai, eikite pas gydytoją.

Simptomai: nuolatinis stiprus skausmas pilvo centre, kuris po kelių valandų pereina į apatinę dešiniąją dalį, neretai lydimas pykinimo ir temperatūros.

Galimos priežastys: apendicitas. Kuo greičiau kreipkitės į gydytojus arba kvieskite greitąją pagalbą. Chirurginė operacija esant apendicitui yra viena paprasčiausių ir saugiausių. Jei pilvas pasidaro skausmingas, ištinęs, širdies ritmas pagreitėjęs, apendiksas greičiausiai jau trūko - nedelsdami kvieskite greitąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)