Porcijos: 2
Kalorijos: apie 580 kcal/ porc.

Reikės:

200 g pilno grūdo makaronų,
300 g šviežių šparagų,
1 valg. š. sviesto,
2 vidutinio dydžio pavasarinių svogūnėlių arba porų,
1 arb. š. šviežio tarkuoto imbiero,
100 g fetos sūrio,
juodųjų pipirų,
druskos.

Šparagų kotelius nuskuskite, juos supjaustykite šiaudeliais ir virkite garuose ar pasūdytame vandenyje apie dešimt minučių. Taip pat pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus – tik nepervirkite. Makaronus ir šparagus galite virti kartu, o po to nukošti.

Keptuvėje išlydykite sviestą, jame apkepkite tarkuotą imbierą, tada sudėkite smulkiai sukapotus pavasarinius svogūnėlius ir kepkite tol, kol svogūnėliai suminkštės. Sudėkite virtus šparagus ir trumpai apie dvi minutes apkepkite. Paskaninkite juodaisiais pipirais.

Nuimkite nuo ugnies, sumaišykite su virtais makaronais. Sudėkite į lėkštes ir pagardinkite kubeliais supjaustytu fetos sūriu. Jei norite, sūrį galite sudėti kartu su šparagais, tada jis ištirps ir taip gausite baltą kreminį padažą.

Skanaus!