Jums reikės:

Plikytiems pyragaičiams:

· 1 stiklinės miltų
· 100 gramų sviesto
· 6 kiaušinių
· Žiupsnelio cukraus
· 3-4 šakelių krapų
· Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Įdarui:

· 200 gramų konservuotų menkės kepenėlių
· 2 kietai virtų kiaušinių
· 1 agurko
· 100 gramų alyvuogių be kauliukų
· Svogūnų laiškų

Gaminimas

1) Užvirkite 200 ml vandens, sudėkite į jį sviestą, žiupsnelį cukraus ir druskos. Viską gerai išmaišykite ir po truputį berkite miltus. Ant silpnos ugnies gautą tešlą virkite 3-5 minutes.

2) Tešlai leiskite atvėsti iki maždaug 60-70 laipsnių temperatūros ir palaipsniui, po vieną, į ją muškite kiaušinius, nuolat maišykite. Krapus nuplaukite, nusausinkite, labai smulkiai supjaustykite ir suberkite į tešlą, gerai išmaišykite.

3) Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Tešlą susipilkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspauskite nedidelius pyragėlius, maždaug 3-4 centimetrų atstumu vienas nuo kito. Šiuos pikantiškus plikytus pyragėlius kepkite apie 20-25 minutes.

4) Tuo metu pasigaminkite įdarą. Menkių kepenėlės sutrinkite. Agurką nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite itin mažais kubeliais.

5) Kiaušinius nulupkite, svogūno laiškus nuplaukite – viską smulkiai supjaustykite.

6) Kiaušinius ir svogūnų laiškus sumaišykite su menkių kepenėlėmis, agurku, susmulkintomis alyvuogėmis. Paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais. Plikytus pyragaičius ištraukite iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti. Pyragaičių viršūnėles atsargiai nupjaukite, o vidų užpildykite pasigaminti įdaru.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją